- 3 st ägg
- 1/2 g Saffran påse
- 1 1/2 dl strösocker
- 3/4 dl potatismjöl
- 1 msk vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
-
Fyllning:
- 150 g smör rumsvarm
- 1 1/2 dl florsocker
- 1 msk vaniljsocker
- 2 msk kakao
-
Sätt ugnen på 250grader. Täck en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg,saffran och socker pösigt.
-
Blanda mjölsorterna och bakpulver och sikta ned i äggsmeten.Bre ut smeten på pappret i långpannan.Grädda mitt i ugnen i 5minuter. Pudra socker över kakan och vänd upp på ett papper. Dra bort pappret från kakan. Lägg över långpannan och låt kakan svalna.
-
Blanda samman samtliga ingredienser till fyllningen. Bred fyllning över kakan då den har kallnat. Rulla samman. Låt kakan ligga med skarven nedåt. Förvara i kyl till dagen efter för att ätas då.
Lycka till med kakan!
Kram Lotta
…………………..
Mer bakning hittar du här om du scrollar neråt
Det ser jättegott ut! Du får alltid till dina bilder så fina och inspirerande! Ja det är så mysigt med advent och jul. Ser verkligen fram emot det.
Ha en bra dag
Camilla
Men oj! Ser ju jätte gott ut. Och vilken kombination. Både saffran i rulltårta och saffran med choklad. De receptet måste sparas. Kram
Tack för receptet! Ser smaskigt ut 🙂
Men hur gott såg inte det ut att vara!?
Ser supersmarrigt ut! Åker genast upp på baklistan inför advent! Tack