Saffransrulltårta

 
 
Nu kära läsare så vill jag börja inspireras inför advent och jul med både bakning och pyssel. Så när jag får inspiration så ska jag bjuda er på det så mycket som jag hinner fram till jul. 
 
Idag bjuder jag på ett recept som är väldigt enkelt att göra och uppskattat att bjuda på, saffransrulltårta med chokladkräm.  Du kan bjuda på rulltårtan som den är eller göra en bakelse av den med tex lite grädde och dekoration av lingon. Rulltårtan blir ännu godare om den får stå en dag i kylen och kan med fördel göras dagen innan. 
 
 
(Recept  från baka,se)
 
Innehåller:
  • 3 st ägg
  • 1/2 g Saffran påse
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning: 
  • 150 g smör rumsvarm
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 250grader. Täck en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg,saffran och socker pösigt.

  2. Blanda mjölsorterna och bakpulver och sikta ned i äggsmeten.Bre ut smeten på pappret i långpannan.Grädda mitt i ugnen i 5minuter. Pudra socker över kakan och vänd upp på ett papper. Dra bort pappret från kakan. Lägg över långpannan och låt kakan svalna.

  3. Blanda samman samtliga ingredienser till fyllningen. Bred fyllning över kakan då den har kallnat. Rulla samman. Låt kakan ligga med skarven nedåt. Förvara i kyl till dagen efter för att ätas då.

     

    Lycka till med kakan!

    Kram Lotta

    …………………..

    Mer bakning hittar du här om du scrollar neråt

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

5 reaktioner på ”Saffransrulltårta”

  1. Det ser jättegott ut! Du får alltid till dina bilder så fina och inspirerande! Ja det är så mysigt med advent och jul. Ser verkligen fram emot det.
    Ha en bra dag
    Camilla

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *