Jag har ingen ork mamma

 
 
 
Elin har varit sjuk en månad nu, vi har tagit extra halsprov m.m på vårdcentralen men det visar inget, de andra proverna är också bra men hon har ändå ingen energi. Vi har försökt de dagar som är bra att fortsätta leva och att hon går i skolan men nu är det slut på energi. Elin skulle försöka gå till skolan idag men det gick inte. Hon är så förkyld, svullnad runt halsen, fått tillbaka prickar m.m Jag har ringt och tjatat på sjukhuset flera gånger  men eftersom proverna är bra så får vi vänta. 
 
Så skickar jag ett meddelande till min kära man på morgonen, vad gör vi? Nästa vecka ska vi till New York och fira livet att Elin överlevt sin leukemi. Fast i själva verket så betyder resan inte så mycket för mig bara hon blir bra. Att ha en pigg dotter betyder allt. Så man sätter sig ner och tjuter en stund, dricker kaffe och torkar av snoret och så ringer sjukhuset igen. Man känner sig som tjatigast mamman i världen men det är väl det en mamma ska göra. Göra sitt yttersta för sitt barn. Å äntligen får vi en tid att komma in. Jag vet att det finns många fler sjuka barn där inne, men nu har vi väntat tillräckligt. Jag vill se henne gå till skolan, vara med sina vänner, ha kul osv som livet ska vara. Det här sätter sig på våra huvuden och det är inte bra för henne att komma in i det där tunga igen. Bara de gör en koll så kan vi känna oss lugna sedan, då har vi gjort det vi kan.
 
 
 
 
Jag delar ju även sorg och tråkigheter med er. För när vi väl har det bra och lever livet så gläds ni med oss lika mycket som när livet är tungt och svårt. Så är det. Man får lite av allt och man måste bara lära sig att hantera det. Jag gråter inte längre nu , det är bra. Imorgon får vi några timmar på sjukhuset och idag har jag hunnit städa och ska jobba lite.Det ska ordna sig med Elin, det är nästan exakt två år sedan vi var på akuten på Gotland allt började här det känns. Vackraste årstiden. Nu ska jag istället ta hand om den här dagen, imorgon får vi se vad som händer, men det tar vi då. 
 
Kram Lotta
 
 ………………………….
 
Mer omkring vår cancerresa hittar du här om du scrollar ner
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

69 reaktioner på ”Jag har ingen ork mamma”

 1. Jeg føler så med deg! SOM jeg unner dere et liv fri fra sykdom! Godt å høre at du føler deg noe bedre, men ønsker alt det beste for dere alle og ikke minst Elin! En STOR varm klem ♡
  Charlotte

 2. Jag känner ju inte dig personligen MEN jag ÄLSKAR att du delar både bra och jobbiga stunder för livet ÄR ju inte guld o gröna skogar hela tiden som man kan tro på de flesta bloggar, även om man skulle vilja att detv ar så. sådana bloggar blir bara tråkiga att läsa. Det är ju detta som är livet även när det är tungt och jobbigt. Jag förstår känslan och jag tror vi alla har varit där då vi bara vill lägga oss ner o gråta en stund för att allt är så jobbigt! Det bästa är att det oftast känns bättre efter då man fått slppa på trycket lite. Hoppas att Elin blir kry snart och att det inte är nåt allvarligt.
  Kram på dig!

 3. Åhhhh, nu blir jag också lite ledsen när jag ser vad Elin skrivit. Men jag tycker hon har verkat så tapper och duktig hela vägen så någonstans måste hon också tappa taget för att resa sig igen. Men vad blödig man blir för de små liven. Lycka till i morgon och hälsa Elin att hon är en av de duktigaste tjejerna i världen och att hon ska krya på sig.
  Många många kramar!!!!!!!

 4. Hej. Har nu följt dig och din familj länge.Och känner igen mig i såå mycket.
  Vår son fick allergimedicin. Ögondroppar, nässpray och tabletter. Innan det hade han ont i halsen och var väldigt trött.Blev mycket piggare efter det. Sen hade han losec mot magbesvären och klarade då av att gå till skolan. Allt detta kanske ni provat men jag tänkte jag skriver iallafall, har funderat så länge på detta. Kram till er alla.

 5. Det är verkligen FINT av dig att orka dela med dig av det tunga Lotta.
  Men jag tror samtidigt att det hjälper. Att släppa ut det, at tala om det som är jobbigt och svårt med. Livet ä ju liksom så. Allt är inte fluffigt och glatt jämt.. tyvärr, ibland önskar man verkligen att man bara kunde knäppa med fingrarna och så blev det bra.
  Känner med Er och hoppas att ni får hjälp på sjukhuset imorgon.
  Många varma kramar Anna

 6. Jag känner så med hela familjen . Minns hur det kändes så fort det inte var som vanligt. Man levde med dessa hjärnspöken som dök upp. En stor kram till Elin och hela familjen .Låt tårarna komma det lättar .Jag vill att mina ska komma tillbaks. Kram Birgitta

 7. Skickar massor med styrkekram till er❤ Önskar att jag har en trollspö och kan trolla bort allt onda och hemska från din fina underbara familj Lotta ❤Massor krammar och styrka till Elin ❤❤❤❤

 8. Bästa fina Lotta Du är otrolig på alla sätt o vis ja hela din familj.Just att du delar med dig av både de ena o andra.Så starkt o fint.
  BamseKramar till dej o hela din familj!

 9. Mitt hjärta brister, tycker så synd om Elin.. den tiden i livet när hon skall vara ute med vänner ha roligt.. livet ska leka….
  En bamsekram till hela familjen att det här snart skall vara över💕

 10. Åh vad jobbigt för Elin! Ovissheten är alltid värst! Ungdomar i den åldern skall vara bekymmersfria o leva livet. Det är inte rättvist! Har själv en 21 åring som mår dåligt. Pga sitt funktionshinder så drabbas han av rosfeber väldigt ofta. Som mamma vill man att de ska må bra o man skulle gärna ta smärtan själv för att låta dem få frid. Även om de lider så blir de starkare som mämnnniskor med stor portion av empati men de lider i stunden 😢 Stor kram till er alla 4 o jag håller en tumme för att ni skall komma iväg till NY! kram från Maria på Västkusten

 11. Följer er och tänker på er! Tack för att ni delar med er av alla stunder…ljusa och mörka stunder! Tack för att du är du🤗Styrkekramar till er alla💕

 12. Hoppas ni får hjälp nu på sjukhuset, det är det vi är till för. Och när inte Elin blev bättre efter en vecka borde nya prover tagits och särskilt efter två. Glad nu att de gör det och kollar andra vägar, hoppas prover tagits så att de skilt på virus och bakterier, tagit CRP och annan status förstås, tycker att det är märkligt med Elins bakgrund att hon inte kollas mer vid infektioner, ja man gör väl sitt bästa, som sagt det är många som behöver vård men man måste ändå prioritera. Kan ju vara allergi också som ger henne enorm trötthet och än mer med den behandling hon har. Att inte immunförsvaret orkar med är ju rätt naturligt och hoppas hon får adekvat hjälp nu. Så jobbigt för både henne och er. Hoppas innerligt ni får rätt hjälp eller att om det är en infektion att den ger med sig i ett huj. Ta väl hand om er!

  1. Ja det är en prioriterings fråga och så länge alla vanliga provsvar är bra och ingen feber så tyder det inte på något farligt, nu vet vi att det är bra med hjärta osv. Kram Lotta

 13. Det känns ända in i hjärteroten att läsa dina ord. Jag önskar verkligen av hela mitt hjärta att Elin ska få må riktigt bra snart igen och få orken tillbaka att göra allt som hon vill göra med sitt liv! Jag skickar massor med styrkekramar till er!

 14. Du är en fantastisk mamma som har en lika fantasisk dotter.Tråkigt att ni inte mår bra nu men jag brukar alltid säga efter regn kommer solsken och så blir det alltid. Styrkekramar till er från Lisa i Malmö

 15. Usch det är så tungt och svårt när barnen är dåliga.
  Vad jättebra att ni äntligen fick komma till sjukhuset och ta prover. Bra att du stod på dig o h var en tjatig mamma!! Ibland bara måste man. Fast det är synd att man ska behöva tjata dock!

  Ha en jättefin kväll!
  Kram från Stockholm

 16. Stor kram er alla, speciellt till Elin. Nu har ni fått svar att det är virus på virus, tack vare dig Lotta! Ställ in resan och vila.
  Kram Anna-Karin <3

 17. Trillade in här av en slump men måste bara skicka en stor varmt kram till dig och din familj. Hoppas allt är bra och att hon mår bra och är pigg snart igen. Kram ❤

 18. Du är fantastisk som orkar dela det mest privata när det är både glädje o sorg. All heder o respekt för det. Hoppas allt är bra nu och att er resa blir den bästa! Kram!

 19. Hej Lotta! Har aldrig kommenterat här men tänkte skriva några ord, vet ej om du läser, men hoppas du gör det!
  Först vill jag säga: vilken stark o fin mamma du är! Och att du visar er sårbarhet o känslor så öppet på bloggen för oss alla- så modigt och så starkt gjort! jag har läst din blogg lite till o från genom åren, du har ett hem som är helt fantastiskt, en underbar gård- ja allt jag själv sitter o drömmer om…dina bilder är fina, du tar stämningsfulla bilder, och jag brukar sitta o kolla på dem o tänka att just sådär ska jag nångång ha själv hemma. Det du går igenom är nog varje mammas värsta mardröm. Och jag har följt er kamp och måste säga att ni är så starka som orkar se framåt och kämpa på även i de mörkaste av stunder. Och det tror jag är det avgörande, att aldrig ge opp! att aldrig sluta kämpa! och att ta vara på alla fina stunder man får tillsammans- att få vakna en till morgon, en ny dag, och få vara hos dem man älskar. Jag hoppas verkligen din dotter kommer bli frisk, vad hon gått igenom har gjort henne så stark- hon kommer aldrig slösa bort sitt liv, utan njuta av det och älska och leva fullt ut. det är en gåva, en visdom, och en styrka. Och att man fäller några tårar ibland är för att man varit stark för länge, du är en fantastisk mamma, och jag beundrar dig för att du trots allt orkar med ditt jobb, huset och att dessutom bjuda dina bloggläsare på så mkt, vilken superkvinna! Jag önskar er allt gott, ni har ett fantastiskt liv på landet och du har en fantastisk familj. Livet är skört, vi måste ta hand om varandra. Kram!

  1. Hej, å nu rinner tårarna, dina ord ger mig så mycket styrka och glädje och jag blir så glad av dina ord. Tack snälla du. jag försöker att leva och ha det bra, man vet ju så lite om framtiden så jag kan inte slarva bort min tid sedan får man bryta ihop och gråta ibland. Just nu har Elin hb på 95 och normalt ska man ha 125 så hon är låg, men vi vet att det går över. Ta en dag i taget. Kram Lotta

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *