Snart 1 år och 6 mån med leukemibehandlingen

 
 
Har ni sett nu är Elins hår på väg ut, det är snart dags att åka och sätta i hairtalken….tjohoo vad vi längtar. Håret har för Elin varit lika hemskt att tappa som att få cancer i sig. Hon har mått dåligt för det för hon känner sig mer sjuk utan hår och alla tittar. Det har varit tufft, men hon har ändå stått upp för sig och gått med sin mössa osv men nu kör hon peruken. 
 
Jag har ju inte skrivit om Elin så mycket två månader för hon ska få ha sitt liv för sig själv, men nu var det ok med lite uppdatering. Vi vill bara hälsa att allt är jättebra med Elin (ni är så många som undrar) Hon åker tåget till skolan varje dag och är med på nästan allt i skolan (gympan är lite svårt, men det kommer)  Hennes hb är normalt men har varit lite småsjuk. Men det är en helt annan Elin nu. Hon känner igen sig själv och kroppen har fått sina former igen. Det är lite svullnad kvar av kortison i ansiktet men annars har ögonfransar kommit igen och håret har börjat växa. Hon har tyvärr fått bristningar och ärr  som kommer bestå och blåsor som hon får av cytostatikatabletterna men i det stora hela börjar vi känna igen vår tokiga tjej, men också en mognare tjej på vissa plan och lite rädd på andra plan.Hon har alltid varit lite försiktog av sig. Hon har glädjen igen, hon har sitt egna liv om dagarna med vänner och hon orkar så mycket och känner framtidstro. 
 
På måndag är det dags för ryggmärgsinjektion ( spruta i ryggen) det är 7 stycken kvar och så går hon på kontroller varje måndag och tar sina tabletter varje dag. Så ser livet ut just nu och det känns fantastiskt. Allt detta gör ju att vi som föräldrar och syskon också mår toppen. Hon trivs jättebra på sin skola och vi oroar oss inte för framtiden. Nu är vi här och tar vara på varje dag alla i familjen mår bra. Den hemska cancern drabbar en av fyra så vi vet att varje dag vi får gå upp och kan få leva känns bra. Vi suddar ut de otäcka minnena mer och mer och fyller dem med liv och glädje. Man minns inte allt som hänt, man vill inte minnas. Nu vill vi bara ha det bra så kroppen får komma tillbaka och får känna glädje. När jag ser henne i alla vanliga vardagliga situationer så blir jag lycklig. Hon finns här. 
 
Så en liten hälsning hur det är, så tar vi det igen om två månader i dec när ny spruta är på gång och fram till dess så försöker vi leva som vanligt.
 
Kram Lotta
 
……………………..
 
Mer omkring vår cancerresa hittar du här om du scrollar ner
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

11 reaktioner på ”Snart 1 år och 6 mån med leukemibehandlingen”

 1. Jag tycker att Elin är världens modigaste som ståt upp för sig och törs visa sig även när sjukdom och mediciner förändrat utseendet! Inte alla tonåringar som törs det!

  Skönt att håret är på utväxt så du Elin, kan fixa framför ditt sminkbord igen!

  Kramar o ha en bra helg! Antar att ni har det lika grått och blåsigt som vi, men varmt och skönt inne.

 2. Är så fint, ja så glädjande att Elin mår så bra nu och orkar leva livet som den tonåring hon är, är fantastiskt vad en människa kan. Hon är en otrolig kämpe som levt i denna kamp under så lång tid, ja ni alla i familjen är otroliga, hoppas det bara blir bättre och bättre och att all ork kommer tillbaka och så har hon på ett sätt levt ett liv till som ingen annan förstår men som ger henne verktyg genom hela livet. Allt gott till er alla! Och så roligt att Elin har en fin skola där hon trivs. Lycka till med allt!

 3. Ni har en så fin familj, blir rörd till tårar när du skriver om Elin. Jag är inte speciellt bra på att lämna spår efter mig. Men jag är inne och läser var och varannan dag. Är SÅ glad över att Elin mår bättre och hur du pratar öppet om cancer. Det är inte många som gör det.

  Njut av hösten som är nu, snart är dags för jul 🙂 Som jag längtar tills du lägger upp bilder på din julpynting.

  Stor Kram till dig & din familj!

 4. Så glad jag blir av ditt inlägg. Det känns ända in i hjärtat och önskar er all lycka nu när det är på rätt väg och ni vågar hoppas och känna er glada igen. Jag har några kolonivänner som har det så jobbigt just nu cancer och psykiska sjukdomar. det är tungt men vi får hjälpas åt och göra det vi kan för att hjälpa dom.
  Nu är det snart vinter med allt vad det innebär och snart får vi se fram mot en härlig vår igen
  Ha en fin söndag
  Kram Meta

 5. Åh vad skönt att Elin snart får sin hairtalk åter!!!! Härlig känsla förstår jag:)))))
  Jag genomgår också en cancerbehandling och undrar om jag får fråga följande frågor:
  1) Hur långt måste håret vara för att sätta i en hairtalk? Är den smidig? Är överhårets hätta lätt att sätta dit?
  2) vilken frisör rekommenderar ni som har denna kunskap?
  Hoppas ni har tid att svara!
  Kram

  1. Hej, man brukar säga att håret ska vara ca 3-4 cm och det går ganska fort att sätta dit. Elin har också en hätta och den knipsar man bara fast, jättenkelt. Hairtalk är så äkta och jättefint och du kan bestämma färger. Däremot är det dyrt och man måste gå och flytta upp håret var 5 :e vecka och det kostar 1000 kr varje gång. I Linköping så sätter Amanada detta på Studio Leander. Hon är toppenbra! Kram Lotta

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *