Tappa håret

 
 
Jag startar dagen med att dammsuga Elins golv. Det är hår överallt och hon har ont. Ont men är glad ändå. Det har varit några dåliga dagar när hon varit nedstämd och det onda i benen har börjat komma tillbaka.  Hon är hungrig av all kortison och svullen. När hon rör sig dunkar det i magen av kortisonet och hon vaknar på nätterna av att hon svettas så mycket. Vincristinet ger smärtor i benen. 
 
 
Än så länge är det onda så man klarar av det men vi bestämmer att hon ska ta morfin. Jag ställer mig vid spisen och steker ägg och bacon och Elin tar morfin. Idag är sista dagen hon äter fulldos av kortison sedan är nedtrappning och sedan ska det vara slut på de tabletterna. Imorgon är det de två sista droppen. Även om det är tungt och jobbigt nu så känner jag mig glad. Vi kan äntligen säga sista! Som jag längtat efter dessa dagar när allt börjar vända och vi får sluta med allt.
 
Elin tappar redan håret, det är tunt och inte mycket kvar. Hon duschar på morgonen och vi samlar ihop det i toffsar. Vi har vetat hela tiden att hon ska tappa håret av sista droppen och injektioner men det är ändå tufft. Elin och vi måste hela tiden ladda om, hitta styrka. De andra börjar skolan imorgon och hon ska till sjukhuset och få sista droppen, ett av dem som är så farligt och kan ge massor av biverkningar. Hon ska snart tillbaka till skolan utan hår, svagare och orka både psykiskt och fysiskt. Det måste gå.  Man tar lite i taget, sörjer och peppar och laddar om. Jag har gråtit varje dag en hel vecka innan Elin starta den här sista perioden. Idag är jag stark. Jag ska gå ut och gräva min rabatt och så hjälps vi åt. Elin finns kvar här och lillebror mår bra, vi har det bra och det är viktigast för mig.
 
Jag tänker inte låta cancerdjävulen ta mitt goda humör och dra ner mig, jag tänker fira! Jag tänker fira att det är sista kortisonet, jag tänker fira att det är sista droppen, jag tänker fira att det sista injektionerna och om två veckor på tisdag börjar sista schemat med underhållsfasen med bara 7 ryggmärgsinjektioner och tabletter till november nästa år. För mig är det en seger.
 
Kram Lotta
 
……………………….’
Mer omkring vår cancerresa hittar du här om du scrollar ner
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

34 reaktioner på ”Tappa håret”

 1. Så fint Elin skrivit och vilken underbar katt hon – hela familjen – har.
  Glädjen och styrkan Ni har tillsammans är helt underbar att följa.
  Ni tar Er igenom det hela ❤️

 2. Tänker på er, finns inga ord att säga som är vettiga, är ju bara ni som vet. Men katter är underbara, de vet så oerhört mycket och han/hon passar Elin, är fantastiskt med djur och så bra att ni fick denna fina kisse.

 3. All världens styrkekramar till er.
  Ni är bara så fantastiska. Och att ni dessutom delar med er…. Om ni bara visste vad det kan ge en annan människa.
  Skulle vilja ta er i famnen och ge er min kärlek.
  Elin, när du klarat dej igenom det här, kommer du att klara vad som helst./ Lisa.

 4. All kärlek till er!
  Ni har det viktigaste man kan ha…
  En stark familj..snart snart är det jobbiga över….snart snart
  Såklart ska ni fira….det borde alla göra….alla borde fira livet!

  Kram du fina!

 5. Finns inga ord eller en något sätt att förstå vad ni går igenom. Förutom att det är väldigt jobbigt. Man ska verkligen ta vara på livet och vara tacksam för allt och inte ta något förgivet. Styrkekramar till er <3

 6. Elin är så stark, jag hoppas att allt blir bra för er i framtiden! <3
  Jag har läst din blogg ett bra tag och har funderat på en sak. Du har nämnt ibland att Elin har haft peruker och andra typer av "löshår", jag undrar om du har någon koll på om man kan donera hår för sånt och i så fall hur? Jag har två-tre decimeter jag funderar på att kapa bort och om det skulle kunna hjälpa nån annan är jag mer än villig att göra det!

  1. Hej, när Elin skulle få peruk så pratade vi med den frisören och han sa att det inte var så lätt att donera, men stan har jag sett flera andra som gör det men jag vet inte hur. Hoppas du kan hitta info om det där du bor. Kram Lotta

 7. Jag minns hur mycket jag grät när Elin tappade håret första gången. Och nu sitta jag här och gråter igen. De ni går är fruktansvärt och de finns inga ord, ingen tröst. Ni är fantastiskt starka som ständigt laddar om och fortsätter framåt. Kram

 8. Hej Lotta! Jag har följt din blogg en tid,jag är så tagen av allt det jobbiga ni får utstå med Elins sjukdom, framför allt Elin själv verkar vara en riktig kämpe, men även du Lotta och hela familjen verkar helt fantastiska. Önskar av hela mitt hjärta att Elin skall bli fri från sin cancer och att ni får en vanlig vardag igen utan smärta och tårar. Kram från Catarina

 9. Hej!
  Hoppas verkligen att din dotter snart slipper ha ont o lida och i stället få njuta av livet utan C. Önskar att jag kunde skriva nåt fint o positivt som skulle göra att ni fick må bra, för jag blir alltid så inspirerad av din blogg, dina vackra bilder och fantastiska smak.
  //Camilla

 10. Elin denna tappra starka tjej,(och familj) jag blir så berörd och gråter när jag läser det fina som hon har skrivit. Lider med henne för allt hon får gå igenom. Hoppas att hon snart blir bättre och kan orka börja skolan.
  Kram Maggan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *