Lägga tegelgolv

 
Igår startade vi med golvet. Teglet har legat bakom vår skola i över ett år, det köpte vi av vår granne när de skulle bygga om ett hus. Jag tycker det är så vackert. Min man har ju velat ha växthus i massor av år. Han önskade sig det i 40 års present, att vi skulle få det här visste vi inte då. Däremot så har vi samlat på oss lite material och sparat pengar i ett år . Det finns lite bilder här och här 
 
Först har vi satt igen mittendelen på golvet med stenkross, på sidorna var det betong efter den gamla grunden av utedasssen. Sedan har vi lagt på sättsand och sedan tegel. 
 
 
 Här har vi lagt igen mittendelen
 
 
Vi har valt att lägga lite högre med sättsand i mitten för det kommer sjunka lite där. Vindruvans placering i mitten beror också på att det var öppet i mitten i golvet, det var där som man tömde dassen. Där kunde vi knacka hål på grunden så att vindruvan kan nå marken. 
 
 
 
 
I golvet till vänster är vi inte klara för där ska vi sätta in den gamla spolhon från skolan och ha sommarvatten. 
 
 
Efter vi lagt golvet så fyllde vi på med mer sättsand som vi sopat ner mellan tegelstenarna. Nu ska golvet städas lite mer och tvättas så kommer den vackra tegelfärgen fram. Vi ska köpa och måla lister som ska upp. Fönstren ska sättas fast ordentligt och målas, luckan högst upp ska målas osv och så allt ute. 
 
 
 
Men vi satte ändå in möblerna som jag jag fått av min granne när hon flyttade från torpet, tände ljusen och drack cava i flera timmar för att fira. En skön kväll efter mycket jobb, sedan badade i vi spabad och somnade som stockar så glada att vi förverkligat en dröm. Det här är min mans projekt, han har fått välja och styra som han vill men jag har vetat att vi tycker lika. Sedan är det jag som planerar utemiljön. 
 
Idag vaknade jag tidigt av katten väckte mig. Jag ska somna om en stund igen. Nu när det mesta är klart så kommer vi inte ha samma tempo. Nu blir det lite varje dag i den takt vi hinner och orkar och nu börjar Elin bli sämre så vi får ta hand om henne. Idag bir det klippa gräs för mig och städa lite ute. Det blir en hel del skräp efter ett bygge. Sedan ska jag fortsätta med utemiljön om jag hinner. Har en rabatt som jag ska börja med och köpt blommor till utanför orangeriet. Det ska bli så kul!
 
Ha en fin lördag!
Kram Lotta
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

48 reaktioner på ”Lägga tegelgolv”

 1. Meeeeen så fint!!!! Ni är ju helt fantastiska , vilket jobb,vilket team , värre än Ernst ju😜😉! Så många härliga stunder ni kommer få där …skulle gärna ha ngt liknande särskilt nu i augusti när kvällarna mörknar ! Allt gott,kram! Anna

 2. Så nydelig og koselig dere har fått det. Et sånt hus skulle jeg gjerne hatt. Er innom bloggen din hver dag. Dere er så sterke og inspirerende. Ønsker alt godt for Elin og dere. Klem fra Kari.

 3. Så underbart vackert det blir och vilken härlig känsla av ljus, luft och rymd. Verkligen jättefint!🌺
  Du inspirerar … Kanske kan göra om något skjul här hemma😉
  Hoppas Elin snart mår bättre så att ni alla kan njuta där inne💚.

 4. Så otroligt fint!!!!
  Detta projekt har varit jätte roligt att följa, och jag längtar till det blir min tur!
  Tack för all härlig inspiration!

  FRÅGA: Skulle gärna veta mer om belysningen ni satt. Tack på förhand, hälsar Marie

 5. Så enormt vackert orangeri det blev till slut. Väl värt väntan och jobbet, med andra ord igen dålig 40-års present till hela familjen.
  Ha de underbart Kram, Catarina

 6. Detta är bara så helt underbart, där skulle man kunna sitta halva natten o mysa med tända ljus o ett glas eller två!! Toppen, vore man lie yngre skulle man ju ha satsat på detta!! Har ju min sambo på landet o förutsättningarna finns, MEN han har blivit sjuk o kan inte ta sig an detta, hur mycket hjälp han än skulle få av mig, tråkigt…men sånt är livet! Han o jag med, är glad om han kan sitta på sin åkgräsklippare o klippa de 6.000 kvm. mer blir det inte, tyvärr 🙁 Jag har mina pallkragar, det får bli så. KRAM på er o njuuuut i ert fina orangeri 🙂

 7. Underbart tegel och de gamla möblerna gillar jag skarpt! Roligt att det blir så fint och tänk så många härliga stunder ni har framför er! Toppenidé att göra om huset till ett växthus!
  Hoppas Att Elin mår bättre!
  Kram, Gunilla

 8. Vill önska er all lycka till detta fina rum. Är så glad för eran skull att ni orkar med att utföra era planer, då jag vet hur värdefullt det är att ha styrkan i er situation , det mår hela familjen bra av.
  Följer din blogg varje dag. Kram till hela familjen

 9. Vad fint det blev! Så vackert alltihop! Härligt att ni hunnit göra detta! Och så hoppas att jag Elin mår bättre igen snabbt och kan vara med och njuta av allt.

 10. Hej! Mycket vackert, blir det ju! Så tråkigt att ni har det kämpigt med Elins behandling just nu. Tack och lov är det över snart. Kämpa-kramar från Finland!

 11. JAA!!! Visste det!!! Att det skulle bli just så här vackert, snyggt, mysigt…. Ni har sån god smak, kan inte bli dåligt det ni tar er för! Lycka till med allt, och njut så mycket ni kan av ert vackra orangeri!
  Lena i Blekinge

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *