En vecka med mycket tankar och känslor

 
Vi har varit hemma idag och hunnit massor av bra saker. Plåtarna från poolen är borttagna, fotbollsmålen är uppsatta som sonen fått, vi tagit ut växter och jag har gått två promenader och firat morsdag. Dagarna fortsätter och jag kan inte förstå att det var i måndags Elin fick sin diagnos med leukemi det känns som ett år.
 
Vi har hunnit uppleva så mycket tankar och känslor denna veckan då hjärtat ibland suttit utanför kroppen. Glädjen över små saker är så mycket starkare och tårarana ligger så nära skratt. 
 
 
Allting har gått mycket lättare än vad jag trodde innan. Jag trodde att jag skulle falla långt, långt ner och aldrig komma upp på ytan förrän långt senare men så har det inte varit. Vi har sedan vi kom hem från sjukhuset kunnat leva ett normalt fint liv. Elin mår så bra så vi njuter, hon har nästan inga biverkningar ännu och hon vill ta den här kampen. Sonen som oroat sig mycket över sin syster har landat. 
 
Varje dag som allt känns bra blir som en extra gåva. Vi pratar helt öppet om allting och skojar precis som innan. Är det någon gång vi behöver få ha roligt så är det nu. 
 
 
Vi kommer få ta en dag i taget, det kommer bli massor av tuffa dagar framöver så vi bara landar och har det bra. Jag är ifatt mentalt och här hemma så har vi hunnit saker som jag inte trodde skulle vara möjligt en sådan här vecka med cancerbesked. 
 
Hoppas ni har det bra och jag skickar en extrakram till alla fantastiska mammor
 
Kram Lotta
 
Vår cancerresa kan du läsa mer om här 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

21 reaktioner på ”En vecka med mycket tankar och känslor”

 1. Har följt dig flera år nu och kommer fortsätta med det genom er kamp. Håller tummar och tår för er att Elin ska gå igenom detta så väl som möjligt. Verkar vara en sån fin tjej. Du är fantastisk som ser allt positivt! Det kommer hjälpa er så mkt tror jag. Fina Lotta. Ta hand om er!

 2. Å jag tänker så mycket på Er…
  O med den inställningen kommer det gå så bra!!!
  Ett djävlar anamma är till så stor hjälp.
  O njut av de fina stunderna, njut och tanka då!
  Massa kramar Anna

 3. All kärlek å styrka till er,ni är en sån fin familj å att ni byggt upp all denna kärlek å öppenhet är en styrka å lycka i sig…

  Massor med varma kramar från mig
  Annelie

 4. Tack för dina inlägg om er kamp med Elins sjukdom! Är så glad att ni får ha fina dagar också. Det kommer att gå bra, ni fixar det! Kramar till dig som mor på morsdag men även till de underbara barn vi skapat!

 5. Tänker på er. Min kusin fick samma diagnos för ca 1 och ett halvt år sen – han mår bra nu men det var en resa utan dess like. En av mina kompisar har även haft samma sjukdom. Verkar som att ni hanterar det bättre än jag gjorde iallafall; fortsätt med den positiva inställningen för Elins skull! Det kommer gå bra. Kram!

 6. hej Lotta och hela familjen.

  Ja visst är det konstigt hur vi som människor kan anpassa oss efter de mest fruktansvärda förhållanden som man inte trodde var möjliga förrens man själv är drabbad.

  Jag Och min familj har levt med canser omkring oss under många år och fått tagit farväl av kära vänner alldeles för tidigt och det har känts fdj men lika många gånger har det också gått bra och livet har fått en andra chans.

  Njut av alla goda dagar och håll fast vid din övertygelse, starkt att dela detta med oss och jag läser varje rad och njuter som vanligt av dina vackra bilder och betraktelser.

  kram Mia

 7. Åh Lotta, jag vet inte vad jag skall säga me rän att ni verkar vara en mycket stark och kärleksfull familj. Det är precis som du säger – när sjukdom (i vårt fall en förlorad bror) eller sorg hänger över en har man en tendens att uppleva allt så mcyket starkare. Det är som om alla sinnen är på helspänn. Jag tänker på er och skickar en kram fylld av kampvilja och värme. Kram Mia

 8. Du skriver så fint, tack för allt du ger av dig själv till oss läsare, smärtsamt och vackert på samma gång.
  Tro, vilken slags tro väljer man ju själv :-)hopp
  och kärlek önskar jag er även i fortsättningen på denna färd.
  Kram från Ulrika

 9. "Varje dag som allt känns bra blir som en extra gåva." Precis så är det Lotta…varje dag är en gåva!
  Må Så gott ni kan!
  Kram, Gunilla

 10. Men kära nån då. Måste backa tillbaka och se vad som hände. Har själv tillbringat en vecka på intensiven med sonen efter en motocrossolycka. Oron är det värsta. Den äter upp en innifrån och är så svår att hantera. Att se vår barn i smärta och sjukdom gör ont ända in i själen. Min grabb är πå bättringsvägen och hemma nu. Kan inte ens föreställa mig hur det skulle kännas med en leukemidiagnos… Att du orkar blogga… Jag har stängt av alla mina sociala media kanaler men jag vet också att det kan vara till tröst. Njut av försommarsol och allt det vackra. Ta hand om dig själv så du kan vara stark för Elin och de andra…
  Skickar lite cyberkärlek
  Annette
  My Rose Valley

 11. Det smärtar att scrolla ner och läsa ikapp…… Ont i ett knä blev något helt annat!!! Du skriver så fint, rent o ärligt om er situation att jag blir alldeles rörd till tårar. Ni kommer fixa det här!!! Många styrkekramar till er! Therese

 12. Har följt din blogg ett tag. Nu kommer jag att skriva något som kan låta konstigt. Men jag har själv erfarenhet av det. När någon nära anhörig blir akut sjuk,som din dotter i en cancer – sjukdom, så får de drabbade och anhöriga snabbt stöd och uppbackning av alla runtomkring. Men om ditt barn, anhörig drabbas av en kronisk sjukdom, så glöms det snart bort. Men den personen ska leva med sin sjukdom resten av livet. Vem frågar hur din familje -medlem, mår efter ett tag, ingen.Har följt din blogg ett tag. Nu kommer jag att skriva något som kan låta konstigt. Men jag har själv erfarenhet av det. När någon nära anhörig blir akut sjuk,som din dotter i en cancer – sjukdom, så får de drabbade och anhöriga snabbt stöd och uppbackning av alla runtomkring. Men om ditt barn, anhörig drabbas av en kronisk sjukdom, så glöms det snart bort. Men den personen ska leva med sin sjukdom resten av livet. Vem frågar hur din familje -medlem, mår efter ett tag, ingen. Bara en tank av mej. Som vet hur det är.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *