Akut lymfatisk leukemi

 
Jag vet inte riktigt hur jag ska börja det här, men nu vet vi att Elin har fått akut lymfatisk leukemi och av de cancerformer som finns av leukemi så ”hoppades” vi på den. Det är den vanligaste formen av leukemi hos barn och i Sverige insjuknas ca300 barn varje år och 86%  överlever. De 36 första dagarna kommer vara de mest intensiva med dropp och tabletter och de 14 första dagarna är de mest infektionskänsliga men det betyder inte att vi inte kommer vara hemma och i skolan. Man hopppas att efter 36 dagar är den värsta cancern borta men behandlingen pågår i 2.5 år och första droppet kommer redan på onsdag. När provet gjorts idag skickades det med taxi till Stockholm och kl 15 fick vi svaret. Förstå vilken grym sjukvård vi har! Det kan/ kommer uppstå komplikationer på vägen som vi kommer få ta efterhand, men allt finns redan klart i en manual och alla datum för Elins första behandlingar är redan spikade. 
 
Vi började redan i fredags att berabeta detta i familjen och genom att berätta för våra vänner/familj/kompisar så idag när beskedet kom så är det i denna sorg ändå skönt att få en diagnos klart och att Elin tillhör dem som inte ännu har så allvarligt. Vi har gått i en månad och inte vetat.. och Elin har vid ca 5 gånger haft fruktansvärda smärtor som vi lidit av men nu vet vi och hon kan få hjälp. 
 
Vi har massor av människor omkring oss, jag kommer inte ens hinna med att svara er alla men det betyder inte att din kommentar, sms osv inte är betydelsefullt, det betyder massor!!!
 
Elin är så otroligt stark just nu och positiv, jag förstår inte att hon orkar. Hon bär oss alla i det här och allt blir så mycket lättare när hon redan börjar förstå och vill kriga och inte har ont. Jag har så mycket att berätta, men vi stannar här idag. Det kommer ändå bli så mycket både sorg och glädje på vägen, men vi tar en dag i taget.
 
Just nu gråter vi inte, jag har redan varit i chock, tjutit dag och natt, känt att livet är så jävla orättvist mot någon dom redan har haft det svårt i skolan ( Elin har gått om ett år och har svårt med arbetsminnet)  men just nu känner jag mig lugn över att ha världens underbaraste dotter. Vi som familj har bara en enda tanke och det är FUCK CANCER , nu köööööör VI!
 
Kram Lotta
 
Vår cancerresa kan du läsa mer om här 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

124 reaktioner på ”Akut lymfatisk leukemi”

 1. Fuck canser!! Jag är med, Elin skall gå hel ur det här, det finns inget annat på kartan! Kram och god natt/ Mia

 2. Skickar stora varma styrkekramar!
  Fuck cancer är ju just ung cancer:s armband/budskap.
  Där tror jag att ni kan få mycket information och stöd.
  <3 <3 <3

 3. Ja Fuck cancer!!! Heja på nu Elin o ge den inte en chans att vinna.Hur jobbigt det än kommer att vara på denna resa så kommer du att vinna <3

 4. Go girls! Det behövs starka kvinnor, och familjer för den delen, för att kämpa mot cancer och det är ni!
  All styrka och mod till Elin. Jag hoppas den dagen kommer snart när ni får gråta glädjetårar och ni har övervunnit cancern.

 5. Men näää!! Stora kramar och massor med energi till er! Kämpa på, Elin kommer klara detta, speciellt med all den kärlek ni har i er familj!

 6. Ni finns i våra tankar. Styrkekramar till er alla. Det kommer att gå bra.Glöm inte att spela musik som betyder mycket för er dotter. Musik är helande och får en att glömma det jobbiga för stunden och med den glädje musiken skänker orkar man mera. Kram, kram

 7. Nyss hemkommen ifrån en minisemester i underbara Österlen, läser jag dina rader om det svåra beskedet som ni har fått.
  Jag är ledsen för din…er skull och sänder er varma styrkekramar!
  Det är en styrka att kunna skriva och dela med sig av det som är svårt. Och jag tror att det är hjälpsamt både för er och för många andra som läser och följer din blogg. Livet är ibland svårt…men under sorgen finns också glädjen…som du också lyfter fram så fint!
  Kram, Gunilla

 8. Tänker så på er, ni är starka och tillsammans rider ni ut den här jäkla cancern, vilken kämpardotter ni har❤️
  Många styrkekramar och verkligen Fuck cancer
  Ann-Catrin

 9. Jag känner er inte men följer din blogg och detta med din dotter har berört mig så oerhört mycket. Jag finns med er i tanken och vet att ni kommer att fixa detta. Fuck cancer! Många styrkekramar från mig

 10. Så tråkig läsning! Jag har följt din blogg länge men aldrig kommenterat men nu var det dags.. För det första önskar jag er lycka till och ni ska veta att jag tänker på er alla. Jag har själv varit där, i samma sjukdom. Jag fick ALL 2010.. Jag fick en aggressivare form av ALL (ALL PH+) som krävde en benmärgstransplantation men trots detta är jag i dag frisk. Det blir en tuff resa men ni fixar det!
  Många kramar!

 11. All styrka till er!!!❤️Man klarar mer än man tror ibland!!Vår dotter föddes med tumör redan V.31 och det har varit en jobbig resa!!Men hon klarade det., idag är hon 8 år men det innebär mycke sjukhusbesök fortfsrande och oron finns där alltid!!Men hon är en kämpe!!Många gånger har man brytit ihop och tror att man inte orkar mer.. Men man kämpar på!!😃Stor kram till er alla!!💕FUCK CANCER!!

 12. Ett år hit eller dit när man ska behålla livet spelar ingen roll! Jag har en arb kamrat som gjort denna resan nyss med ett mkt mindre barn. Tunneln är lång och mörk men ljuset skymtar hela tiden fram till remission bara olika starkt. Ta all hjälp ni kan få av vården många långa varma styrkekramar till hela er familj och ffa till Elin!!

 13. Tårarna rinner…
  Styrkekramar till Elin vilken fantastisk tjej 😊💕
  Ni kommer klara detta! Ni är en sån fantastisk familj full av kärlek så ta hand om varandra💕
  (Har följt dig Lotta i alla år men aldrig kommenterat något. Men du har hjälp så många med din glädje o inspiration Nu va jag tvungen att skriva för detta tycker jag gör så ont 😔)
  Kramar i massor Hanna

 14. Jag är så ledsen för er familjs skull.Det finns ingen rättvisa, ibland slår det hemska till med full kraft.Har själv varit med om saker som förälder som man aldrig trodde att man skulle klara och hantera. Men man blir så otrolig stark och får oanade krafter och upptäcker att man är o reagerar inte som man trodde./Varmaste kramar från Maria

 15. Heja heja er! Så otroligt peppande inlägg i den mörka stunden, jag beundras den styrkan att kunna gråta och skratta om vartannat. För både delarna behövs när man har en så stor prövning framför sig. Jag önskar er allt gott, mina tankar finns hos er!

 16. FUCK den där jävla CANCERN
  Med kärleken i eran familj kommer ni att ta er igenom det här
  Massor med kramar till er å en extra varm kram till Elin
  Annelie

 17. Blev rädd först när jag läste rubriken men sedan kändes det bättre när jag läst allt, det känns ju ändå positivt i allt det mörka. Detta fixar ni, det känner jag på mig!
  KRAM

 18. Hej, jag har följt din fina blogg ett tag, aldrig kommenterat något.
  Bara njutit av alla fina bilder!
  Har nu varit borta ett par veckor och blev ordentligt omskakad när jag läste vad du, din dotter och hela familjen drabbats av.
  Tycker du och ni är otroligt starka och jag tror verkligen på att man ska vara öppen med sådana här saker, det hjälper att vara öppen och att inte dölja! Stor kram och styrka till er!
  Kristina

 19. Förstår att det är väldigt mycket känslor för er familj just nu, som du skriver vården är grym när det gäller framförallt cancer. Tårarna rinner när jag läser vad du skriver, vilken stark dotter ni har. Följer dig dagligen och håller alla tummar och tår att det kommer gå så bra för er fina tjej. Kram

 20. Det är så härligt att läsa dina positiva ord mitt i allt fruktansvärda. Otroligt vilken stark familj du har, och särskilt en riktig kämpe till dotter. Det här kommer ni fixa! kram

 21. Jag vet att det är vansinnigt jobbigt när krisen och kaoset landar i ens egen familj. Min man dog i en traumatisk olycka när jag var 39 år, och där satt jag med två flickor och ett renoveringsobjekt till hus. Jag fann en person som varit med om samma sak, och som sa: "det blir bättre, det kommer att ordna sig". Jag trodde den här personen, och vi hördes av då o då, och ibland ville jag bara höra de orden, och inget annat.
  Vart vill jag komma? Jo, omringa dig gärna med personer som "varit med". Du har turen att ha denna fina blogg där massor följer dig, vilket gör att du lätt kan finna de som du behöver. Du verkar så stark, och det är man från början. Men sen kommer svackorna, och då är det bra att ha många som håller i en. Kram från en som läser din blogg och som mår bra av det. (Ps. den personen som hjälpte mig med sina ord är jag idag gift med. Han är världens finaste man och den bästa bonuspappa man kan tänka sig)

 22. Tänker på er. Vill göra något också, sätter in en slant idag på barncancerfonden. Har tänk det länge men inte blivit av.
  All kraft och styrka till er i detta som ni har framför er.

  Kram från Ulrika

 23. Tack för att Du orkar skriva!
  Jag är med er i tankarna och skickar alla mina "kramar" till er!!
  Kämpa på(och det gör ni ju)!!!
  Stå Starka i vinden!
  Lena

 24. Har följt din blogg i många år och jag gråter när jag läser ditt inlägg. Cancer är för mig det värsta som kan hända och jag beundrar er som ändå är så starka och framåt i allt elände. Önskar er det bästa! Stykekram!

 25. Jag hoppas verkligen att det går bra för er! Jag känner ju inte er alls, men har följt din blogg under flera år, och brukar även kika in på Elins. Blir alltid glad och inspirerad av dem! Många kramar till Elin och hela er familj <3

 26. Goa Lotta, har som Lina ovan, följt din blogg i många år. Tycker så mycket om ditt härliga, "vanliga" skrivande och idag kände jag att jag måste skriva en rad…vet tyvärr precis hur ni har det nu och jag hoppas med hela hjärtat att det skall gå bra med din Elin. När min Adam blev sjuk/gick bort skrev jag av mej på en egen blogg – skrivandet blev mycket viktigt i allt det tunga och jag vet att det har hjälpt mej/hjälper mej. Du är en stark, fantastiskt, härlig kvinna – du klarar det här också. Stora varma kramar till dej och er!

 27. Hej varma kramar till er alla!!! Känner med er. 2008 fick vi reda på att min son hade testikel cancer… Han var 17 år då. Livet känns ibland orättvist, men vi har blivit så starka o livet har blivit mer värde fullt. Många kramar!!!

 28. Tänker på hela din familj och främst så klart på din dotter! Önskar er all styrka! Kramar

  Och alla som läser här och inte redan är det, BLI MÅNADSGIVARE hos Barncancerfonden och Cancerfonden!

  Fuck cancer!!!

 29. Tänker så på er, vet inte riktigt vad jag ska säga. Styrkekramar, tröstar, mera kramar till er alla. Och fuck cancer, speciellt barn ska inte bli sjuka….

 30. Massor med styrkekramar till Elin och hela familjen från vänner och personal på Elins gamla skola i Västra Harg! Ni finns ivra tankar hela tiden! Elin är en kämpe och er positiva inställning till livet kommer hjälpa er igenom det här! / Anette

 31. Som förälder förstår jag din vånda och den fullkomligt maktlösa känslan som uppstår. Det är svårt att sätta ord på det. Jag tycker du är stark som orkar skriva om det.
  Jag håller med dig – vi har en fantastiskt sjukvård. Och jag kan relatera till din dotter och hennes styrka. För ca 20 fick jag veta att jag hade en elakartad tumör som efter operationen visade sig vara godartad. Att tänka positivt som er Elin för är bra för att orka. Och vi bor i ett bra land – Elin har möjlighet att ta igen skolgången sedan. Sedan finns det bra träningsprogram för att förbättra arbetsminnet. Jag hoppas att Elin fått ta del av sådan träning på skolan.
  Sänder er massor med styrkekramar! ♥

 32. Svårt att trycka på gilla på detta inlägget men gör det ändå för jag
  gillar er kämpaglöd och jag gillar att tillsammans ska vi kämpa, ni för Elin nära och vi andra genom att bidra till cancerfonderna som finns av olika slag för mer forskning så vi slipper el iaf finner än mer bot än vad som finns idag. FUCK CANCER och all styrka till er. Kram Anne

 33. Är så dålig på att lämna kommentarer men nu kommer den första 🌸vill bara ge en stor varm styrkekram. Såna här tillfällen kommer vår riktiga styrka fram och ni som familj kommer fixa detta, ur detta kommer det komma något fast ni inte kanske hittar i dimman just nu…det kommer , jag och min familj gick igenom helvetet i vintras och vi tog oss igenom det, från dödsångest till livsglädje och tillit till livet igen 💞ta hand om varann, njut av alla stunder, skratta mkt och kramas. Vi har en självläkande kraft ❤️Massa kramar

 34. Fina Lotta! Tänker på er hela tiden. Är grymt imponerad av din dotter och hur stark hon verkar vara. Lever också med den där jävla sjukdomen runt omkring mig. Både i familjen och hos en av mina närmaste vänner. Är både fundersam och bedrövad över hur sjukdomen härjar bland både gamla och unga. Stor varm kram till er hela familjen! 💚

 35. Vill ge en stor kram till hela familjen o en extra stor till Elin förstås.Tack för din fina blogg Lotta
  har hängt med dig några år, så jag blev så ledsen när jag läste att Elin är sjuk. Men det kommer bli bra ska ni se. Kram

 36. Det känns som om jag känner hela din familj, eftersom jag har följt din blogg nästan ända från början. Hemskt att läsa att hon råkat ut för den här skitsjukdomen. Fuck cancer!
  Kram Mia

 37. Jag har följt din blogg länge, länge, från start tror jag, och blev ledsen när jag läste om din dotter. Men nu hoppas vi att allt kommer att gå bra, det gör det säkert, även om det säkert kommer vara kämpigt på vägen! Många kramar till hela familjen! Karin

 38. Många tankar går till Er, när jag läste detta då beställde jag ett ’FUCK CANCER’ armband, kände att jag ville göra något.// Anna-Carin

 39. När jag läser dina rader Lotta så sköljer minnena över mig som om det var igår jag fick min sons diagnos klargjord för mig. Jag känner så väl igen mig själv i den situation ni befinner er i just nu. Martin hade också akut lymfatisk leukemi och överlevde med en hårsmån efter en pärs i början av behandlingen. Han råkade dock mer illa ut än flertalet så håll hoppet uppe bara. Mina tankar då kretsade mycket kring just hur orättvist livet är ibland. Framförallt varför just Martin? Chansen att vinna på lotteri är ju oerhört mycket större än risken att ens barn drabbas av detta. När allt var över och livet kunde återgå till det normala hade jag istället vunnit den största vinsten som går att vinna. Min son fanns kvar i livet något som inga pengar i världen hade kunnat ersätta.

 40. Jag har precis hittat din blogg och blev mycket berörd av det jag läste om din dotter. Cancer är en hemsk sjukdom, men jag är säker på att din dotter klarar detta. Fuck cancer!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *