Vad äter man med Lchf? Gör det till ditt eget..

 
 
Jag har fått frågor om jag inte kan skriva lite mer om Lchf och vad jag äter på en dag. Jag har gjort Lchf till mitt eget, man kan säga att jag äter en mer liberal stil som passar mig. Det betyder att jag äter Lchf alla dagar i veckan, men kan göra avvikelser när jag är bortbjuden osv. Jag gör det sällan, men det händer att jag fikar osv. om vi har gäster. Jag äter också frukt och mycket grönsaker som inte alla gör enligt Lchf men jag rör mig också ganska mycket så jag tycker det inte det märks på mig och det triggar inte mig att äta mer socker.

Jag har inte börjat ersätta min bakglädje med att baka speciella Lchf bakbröd, efterrätter eller speciell mat, mer än blomkålsris. Allt för att ha det så enkelt som möjligt, hålla mig ifrån bröd. Det passar mig, så man gör det till sitt eget. Ibland äter jag också periodisk fasta, vilket har visat sig är bra för kroppen då och då. Då äter jag första målet kl 12, och det blir både frukost/lunch.

Här kommer ett exempel på mat för mig en dag:

Frukost: Kan vara tex. vara 2 ägg, 2 skivor skinka 2 skivor ost eller turkiskyoghurt ca 1 dl och hallon och ett ägg. Det står jag mig på fram till kl 13.30 utan hunger

Lunch: Är ofta väldigt enkel. Plockmat som ostar, avokado, fet sås, spansk skinka, grönsaker.  Eller så äter jag samma på lunch som ungefär på middagen eller mat ute på restaurang det som passar för dagen.

Middag: Kött eller fisk, grönsaker, fet sås, bönor, broccoli osv. Maten går att variera i det oändliga.

 
Jag äter aldrig vanligt godis, bara mörk choklad eller glas vin och ostar. Jag fikar aldrig hemma om det inte är något speciellt. Jag upplever aldrig sug efter sött, och har ingen hunger som jag levde med jämt förr. Om jag skulle bli hungrig så är det ju bara att äta något i så fall. Jag har försökt att göra Lchf så enkelt som möjligt, det händer då och då att jag får i mig lite mer kolhydrater om jag är borta osv eller har gäster. Men det är ändå i mängd som jag mår bra av. Om jag däremot äter kolhydrater för ofta, får jag ont i magen. Hur jag mår…så jäkla bra! Har så mycket energi och mår toppen.

 
Ha en solig och fin dag! På söndag tror jag ni hittar mig i Expressens bilaga söndag 🙂
Kram Lotta
 
Mer om hälsa kan du läsa här om du scrollar lite

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

16 reaktioner på ”Vad äter man med Lchf? Gör det till ditt eget..”

 1. Exakt så gjorde jag också när jag höll på med lchf. Det blev mig egen variant till slut. Jag åt också frukt och grönt. Det som kändes allra allra viktigast för mig var att undvika vetemjöl i alla former. Det är vetemjölet som får min mage att svälla som en ballong.
  Nu just har jag kommit av mig lite. Har varit gravid, och det enda jag har velat äta pga mitt illamående var just bröd, flingor och yoghurt. Men snart, snart ska jag vara ”back on track”, när jag slutar amma ska jag återgå till de matvanor som jag vet att jag mår så bra av! 🙂
  Så roligt att läsa om hur bra du lyckats, och hur bra du mår!

  Kram, Linda

 2. Intressant..denna variant skulle jag fixa. Jag försökte med en lite ”striktare” lchf tillsammans med gubben..dvs utan så mycket frukt o grönsaker, nästan enb broccoli o blomkål. Tydligen fick jag inte i mig så mycket fett som jag behövde o fick rådet att ha fett i kaffet…där gick ändå gränsen. Kaffe skall vara svart, starkt o gott =) Jag tyckte också att jag blev som en sten i magen av inte äta så mycket grönt. På´t igen alltså! Tack för inspiration o kram!

 3. Du är fantastiskt duktig Lotta! Heja dig!

  Själv sitter jag nästan och gråter för jag får inte rätt på någonting alls just nu. Kosten går åt skogen, träningen går åt skogen, fotograferingen går åt skogen det enda som hinns med är jobbet och det tar all min ork.
  Men jag ska, jag ska ta tag i det igen. Då är det du som är min inspiration!
  Kram

 4. Som du skriver så tror jag att det viktigaste är att hitta det som passar en själv bäst. Vi är alla olika, rör oss olika mycket, har olika ämnesomsättning m.m. och då är det ju ganska självklart att vi mår bra utav olika typer av mat också.

  Jag vet inte exakt vilken typ av mat som passar mig bäst ännu men jag vet att jag mår himla bra utav träning. Stressen försvinner och jag blir på bra humör resten av dagen, fungerar alltid!

  Hoppas att allt är fint med dig Lotta!
  Kram, Jenny

 5. Hej goa du!
  Vilka underbara bilder av dig!
  Vilken skillnad! Fast jag tycker du var fin förut med men jag förstår att det är en grymm skillnad i hur mycket du orkar.
  Bara att känna sig pigg är ju underbart. Det gör jag sällan…men jag sover för lite..går o lägger mig på tok för sent…måste skärpa mig där.
  I påskas unnande vi oss extra allt och hu så svårt det är att komma in i de vanliga vanorna igen…jag har varit sugen på allt möjligt ända sen dess. Nu har jag tagit mig i kragen igen så nu börjar det kännas bättre igen…;)
  De där skärbrädorna har jag med sneglat på de är himla fina! Så fint att duka upp goda ostar på.
  Jag håller utkik efter bilagan..;)
  Kram Katarina

 6. Otroligt vad duktig du är! Tyvärr har jag inte karaktär eller ork just nu att ta tag idet, känns som att det varit så mycket lättare att göra det om man sett resultat snabbt efter, då hade jag kunnat fortsatt med mina försök. Men men, jag har bestämt mig för att det får vara så här ett litet tag till, även om jag inte gillar det, men just nu har jag inte orken:(
  Hursomhelst, lyckost dig och duktig du som lyckats!
  Stor kram/ CArina

 7. Lotta, gillar så mycket att du poängterar att göra sin egen grej. Runt kost, och särskilt lchf, finns det så många som vill ge massa pekpinnar. Ät inte det och det. Vi ÄR alla olika, alla går inte igång på frukt och får värsta sockerfrossan. Det är ju ofta det man lägger till som ger resultatet, inte det an drar ifrån. Själv stekte jag vitkål och körsbärstomater idag med lite sesamfrön och grädde när sonen åt nudlar. Jisses det blev gott! Mat ÄR underbart gott! 😉 kram Milla

 8. Hej!

  Du har verkligen lyckats!!!
  Människor som inte har träffat dig på något år kan inte känna igen dig nu!Jag borde också ta tag i mina extra kilon, men när…hihihi

  Kram från Lisa i norr

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *