Att vara ett team

Jag fick en fråga på instagram som fick mig att fundera på mig och min mans förhållande. Jag har städat källaren och hon undrade vad min man gjorde hemma, eftersom jag själv inte sitter still så ofta. På den frågan skulle vilja säga att vi är ett team. 

Jag städar och tvättar mest, han handlar mat och lagar mat, han kör sonen mest på hans aktiviteter och är ungdomsansvarig i bygden, jag kör dottern, jag klipper gräset, han lagar gräsklipparen 🙂 Han bygger och målar, jag inreder. Han tar han om veden och eldar och vattnar blommorna, jag pysslar och gör fint. Han tvättar bilarna, jag dammsuger dem, Jag startar mest projekt, han avslutar dem. Jag älskar att rensa och röja i alla vrår, min man gillar att jobba på huset men inte ta hand om efterjobbet osv.

Vi är olika men vi är ett team, ett team som tillsammans älskar vårt hem, livet på landet med allt vad det innebär. Men också god mat, resa, umgås med vänner. Efter 22 år är vi fortfarande kära och lyckliga. Han är mannen som jag vill bli gammal med! Att vi är aktiva betyder inte att vi njuter mindre, snarare mer. Vi njuter av att göra saker tillsammans och inte bara på var sitt håll. Vi njuter av att drömma tillsammans men också släppa den andra fri…låta varandra ha egna intresse och alltid ställa upp och stötta. Kärlek är viktiga saker och vara ett team är en förutsättning och att säga till när saker känns fel. Ut med skiten så är det bra med det 🙂 men också vara tokiga och galna och inte så jäkla präktiga..ha lite kul tillsammans.  Då har man det bra på många plan och det har vi.

Nu hör jag att det låter i köket, ikväll ska han bjuda mina föräldrar på middag

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

20 reaktioner på ”Att vara ett team”

 1. Jag har insett ett fel som många människor gör, både i förhållanden och även i yrkeslivet. Många fokuserar för det mesta på vad de själva gör och vad den andra inte gör. Istället borde man tänka på vad den andra gör och vad man själv inte gör. Då inser man att olika människor är bra på olika saker!
  Erica

 2. Återigen skriver du så kloka och härliga saker!
  Även fast jag aldrig träffat dig tycker jag du verkar vara en fantastisk person.
  Heja dig!!
  /Weronica

 3. Helt rätt! Man måste inte dela jämnlikt rakt av på allt man gör utan om den ena är bättre på att laga mat och gärna gör det så varför inte? Jag tvättar då hellre. Så länge båda är nöjda med upplägget så är det väl inte så noga vem som gör vad.

  kram

 4. Tror det är väldans viktigt det där, att se sig som ett team. Jag skulle kunna skriva spaltmetrar om det där… men jag vet så väl själv i mitt liv vad som är min akilleshäl och som man irriteras på, att man inte tänker på samma sätt ibland men att man är dum nog att tro att man ska förstå det bara av sig själv… Jag och min man har levt ihop i 27 år, mycket ändras med tiden och man är inte alltid observant när det börjar bli lite fel. Jag är mest fascinerad över hur det skulle vara att ha en man som handlar och lagar den mesta maten. Jag handlar ALLTID och hur skulle jag kunna släppa ifrån mig matlagningen som är så kul?! Men som förstås inte är hela sanningen…
  Kram till bästa Lotta, du sätter saker i skrift som en del inte alls vågar nämna, det är tufft tycker jag. KRAM! Milla

 5. Du skriver alltid så klokt! Jag håller helt med dig! Vi är också ett team här hemma, och vi är olika, men säger alltid att vi kompletterar varandra. Och framförallt skrattar vi tillsammans!

 6. Precis så där ska det ju vara! Man delar på ansvaret utifrån hur det passar utifrån de personligheter man är.
  Att skratta tillsammans och våga vara tramsiga gör gott i själ, hjärta och i förhållande.

  Det låter som ni har hittat hur ni ska göra för att ha det bästa förhållandet för er. Härligt!
  Kram

 7. Så fint skrivet! Precis som det ska va´:) Mina föräldrar är som ni, full fart och semester för dem är att renovera sommarstugan eller något liknande:) Tack förresten för fina rabattkoden hos Ellis corner, den ska jag använda!

 8. Hamnade här av en slump…
  Fastnade direkt… Så oerhört bra skrivet!
  Ett team som håller kärleken levande och njuter av att göra det man är bra på och tillsammans.
  Ni verkar vara ett sånt härligt par.
  Det är lycka att få leva så.
  Känner igen mej… Är gift med min fine gubbe sen 50 år och vi håller alltid på med nåt, bygge, reparationer , trädgård, mm mm
  Ett team som har roligt ihop och förverkligar sina drömmar.
  LYCKA TILL med ert fortsatta spännande liv!
  Kia

 9. Precis. Vi är bra på olika saker och tycker om att göra olika saker. Tillsammans kompletterar vi varann så fint. Och så lite gemensamma intressen. Omtanke och förståelse. Det är receptet i stora drag! Visst är det härligt att vara två och tillsammans ha en familj! 🙂

 10. Åh, vad länge sedan jag kikade in här. Följer dig slaviskt på ig så jag är ändå uppdaterad.
  Vi har samma koncept här, funkar utmärkt med teamwork.
  Ha en trevlig söndag.
  Kram Fia

 11. Hej!
  Varför kan man inte gå från din blogg till din instagram sida längre? Var så praktiskt för mej med en krånglande dator.
  Ha det. Liz

 12. Huvudet på spiken! Jag och min sambo är också ett team! Vi håller inte på med millimeterrättvisa utan vi gör de hushållsarbeten som var och en är bra på eller tycker är roligt. Ibland gör jag mer och ibland han. Har man barn är det bra med team-work! Kram Maria

 13. Så underbart att läsa! Kunde inte har sagt det bättre själv 🙂 Vi har två väldigt små barn och vardagen med allt vad det innebär plus en stor renovering hade aldrig gått utan bra samarbete! Bland våra vänner är det väldigt viktigt med egentid. Mycket egentid!Så pass att man nog oftast möts i dörren. Och visst kan jag också tycka att det är skönt att nångång ibland få en liten stund för mej själv. Men det finns ju en anledning till att jag bor med den jag gör. Jag älskar ju att umgås med honom! Och självklart små sessorna också 🙂 Keep up the good work Lotta! /Tessan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *