Hur sköter man citronträd

Vi är inga experter på något sätt, i alla fall inte jag för det är min man som gillar det här med citron och olivträd. Jag tycker det är fint, men jag är inte så bra på att sköta dem. 

Fikonträd

Vi har köpt nästan alla våra citrusträd  på Netto, där brukar det finnas billigt på våren. Så har vi planterat om dem i större krukor med hål i botten eller korgar ( plast i botten med hål i ) med speciell jord för citrusväxter. På våren brukar vi ha dem i vårt uterum, det måste vara varmt först så det inte fryser om nätterna. Då är ju ganska små när man köper dem, men de växer fort. 
På sommaren kan man även ha dem inne, men de trivs bäst ute. Vi vattnar dem några dagar i veckan. Bästa platsen i vårt hus är badrummet för det är det ljust och fint för dem om de ska stå inne.
På sommaren låter vi dem stå mest ut på alla uteplatser för det är ju så fint när man ser dem gröna och friska ute i sina korgar.

På hösten tar vi in dem i ett rum som håller ca 8 grader och har ett stort fönster, vattnar dem mer sällan. Max en gång i veckan eller mer sällan för då har de sin vintervila.
Så på våren i april kommer de fram igen, planteras om med ny jord och så får vi njuta av våra fina träd år efter år. Så gör vi, andra gör säkert på andra sätt, men detta har funkat för oss. Vi har ju inget växthus, även om vi drömmer om det så uterummet funkar fint tidigt på våren. 
Lycka till!
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

7 reaktioner på ”Hur sköter man citronträd”

 1. Härliga citronträd!
  Kanske skulle testa det:)
  Ha en bra dag och fin helg!
  Ser fram emot din bok så småningom!
  /Jeanette H.

 2. Men åh vilka fina träd du har Lotta:) Här måste det köpas nya olivträd i år för mina är helt döda nu såg jag, där ute där de står i boden:(

  Massa fredagskramar till dig fina du!

  M

 3. Jag gör inte ett ända dugg med mitt citrusträd och olivträd. Olivträdet har i vinter stått vid altandörren för där är ljust och det drar lite kallare från dörren. Men efter att ha läst ditt inlägg så får jag kanske plantera om de iaf.
  🙂
  Trevlig Helg!
  Kram
  Emschen

  emschen.se

 4. Låter nästan precis som vi eller rättare sagt som min gubbe tar hand om våra. Vi har två rum + garage som dom står i på vintern med luftfuktare i rummen.
  Kram Mamma C

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *