När livet kommer före…

Mina barn och jag är på väg till skogen på picknick
 
 

Många undrar hur jag hinner så mycket…jag skulle nog vilja påstå att jag kan prioritera bort många måsten och leva mer i nuet. Vår familj har gjort val i livet som gör att vi har både tid att fixa hemma och att få vara tillsammans. Jag kan lämna disk, städning och mycket annat för att göra sådant jag tycker är kul som tex. inredning. Våra barn har få aktiviteter och istället låter vi livet komma före..som spontana saker..tid med barnen och familjen är det viktigaste för mig.

Idag kunde jag sluta tidigt på mitt jobb och överraskade mina barn med att gå till skogen på en picknick. Så enkelt men ändå så uppskattat. Solen lyser & fåglarna kvittrar..vad kan var bättre..

Jag vill lära mina barn att njuta av små stunder tillsammans..stunder som jag själv minns som värdefulla med mina föräldrar. Visst åker även vi iväg på bio, simhallen och resor…men vi försöker oftast att bara leva i nuet..att kunna ta dagen som den kommer..och att allt inte är så planerat.

Tänk att livet kan vara så enkelt

 

Ta hand om er
Kram / Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

28 reaktioner på ”När livet kommer före…”

 1. Så rätt du tänker och agerar!!! Jag blir så himla glad när jag läste detta inlägget. Dina barn är verkligen lyckligt lottade!!Kram

 2. Vad bra du skriver! Det är ju så där det ska vara! Vilka bilder… du är otroligt duktig. Jag vill oxå gå med på picknick =)Ha en bra kväll!Kram Ingela

 3. Jeg er helt enig med deg. Tror det er viktigere, spesielt for barna å leve langsommere og nyte tiden , enn at de skal være på a l t og ha hektiske og stressende dager…Vi nyter også avslappende ettermiddager sammen. Når det er sagt så går mine barn på aktiviteter, men jeg synes det er nok med 1 aktivitet på hver…Kjempe koselige bilder av lykkelige barn!!Klem M

 4. Du har så rätt, men det är inte alltid lätt att leva så tycker jag. Även om jag skulle vilja det mer än jag gör idag!:)Härliga bilder från er pick-nick.Kram

 5. Underbara bilder, så mysigt med picnic!!! Klart man måste prioritera, annars går det ju inte ihop ;D Annars hade jag ju aldrig kunnat göra allt som jag pysslar med hela tiden…KramarAngelica

 6. Oj, så mycket vackert jag hade att titta igenom 🙂Vad mysigt med picknick med barnen, och som jag saknar blåsippeskogen i Kolmården när jag ser dina fina buketter.Ditt planteringsrum och skafferi blev bara så jättefina! Vilken skillnad och vad roligt att få ordning.Sen älskar jag ert uterum oxå!Kram Mari i Marieholm

 7. Hej! Vad glad jag blir när jag läser detta, för precis såhär tänker jag också. Men jag har känt mig rätt ensam om det ibland. Inte så mycket aktiviteter eller måsten. Vara tillsammans. Njuta. Det räcker! Det ger trygghet och sinnesro. Barnen blir bra på att själva hitta på saker och de blir trygga i sig själva. /Hanna

 8. Så mysigt!!! Picknick är det bästa barnen vet! Det kan vara ganska enkla saker så blir barnen glada. Försöker oxå tänka som du, att leva i nuet, precis som barn alltid gör. Härligt inlägg.kram johanna

 9. Vilka underbara bilder! Du verkar vara en sådan mamma som man vill vara! Jag bara stressar runt, men hinner ingenting. Du prioriterar helt rätt. Då du blir äldre och tänker tillbaka och kan minnas all tid med barnen så bryr du dig inte om ifall det var lite dammig och rörigt hemma. Jag tycker du är toppen! Kram Stina

 10. Så härligt och fint du skriver om att inte ha för mycket planerat och för många ”måsten” utanför hemmet osv.Såg verkligen underbart ut med en picknick i det fina vädret. =)Själv har jag och barnen suttit inne hela dagen, då sonen har återhämtat sig från sin magsjuka han haft i ca 1 veckas tid.Men till påskhelgen så blir det nog en hel del roliga och mysiga påhitt, om vädret tillåter.Må gott!KramJessica

 11. Vad tråkigt att va allergisk, fast iof så slipper man allt katt poch hundhår överallt… och så kanske man slipper att dammsuga varje dag… 😛Mmm! Vad gott med jordgubbar!Ha det fint//Johanna

 12. Härligt dag ni verkar ha haft! Alla barn älskar att gå på piknik.Vi ska åka en tripp till Valla i dag och packa fikakorgen.En bara vara dag …Hoppas bara att vi slipper regnet.Kram kram

 13. Hej Lotta,Visst är det väl det enkla i livet som man ska uppskatta mer i vårt stressade samhälle. Jag försöker också göra enkla och mysiga saker med barnen, det uppskattas!! Man finner sinnesro själv också. Visst är det viktiga i livet familjen och hemmet, det skapar trygghet! Må så gott och en riktigt Glad Påsk! Vi har påsklov nu vi också så det ska bli en och annan picknick 🙂Kram Mia

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *