Vikt, lchf, många frågor och ärlighet

 
Vad roligt det är att få många kommentarer om min vikt, så trevligt att det syns! Jag kommer i kläder igen som inte satt så bra innan och jag har inte lika stor mage längre vilket har varit mitt mål. Det känns som ni vill veta mer..om allt. Jag har fått kommentarer , frågor och mail som ramlat in..vikt verkar vara ett ämne att diskutera. Själv har jag bara bantat en gång tidigare i mitt liv. Jag har helt enkelt haft så mycket annat kul att tänka på.
 
Som jag berättat tidigare började det så här..min mans föräldrar äter lchf. Han tyckte det verkade intressant och tyckte vi kunde börja prova äta så, dock ej barnen som äter vad de vill. Så några dagar före midsommar började vid med lchf. Till en början åt vi bröd, numera äter inte jag längre varken..pasta, potatis, ris eller bröd. Jag äter heller inte till vardags varken fika eller godis. Om jag är borta däremot så äter jag den mat som bjuds, även fikar, men godis har jag hållit mig i från förutom någon enstaka 70 % chokladbit. 
 
 
 
Detta innebär att jag kommer i framtiden att baka mer enligt lchf, just nu har jag ingen sockersug efter varken kakor eller godis så det har inte behövts. De andra i familjen fikar såklart som de vill.
 
Jag vet inte exakt hur många kilo jag gått ner eftersom jag inte ägt någon våg tidigare, men jag uppskattar ca 6-7 eller kanske närmare 10 kg, det är inte så noga för mig. Jag väger knappt över 70 kg nu och är 157 cm, mitt bmi säger jag att jag ska väga ca 60 kg, men jag kommer nöja mig med ca 65 kg och känna efter där. Mitt mål är att kunna ha storlek 38 i kläder och slippa en stor mage som hänger över byxkanten. 
 
 
Topp hm, byxor Esprite, armband Nordljus
Jag har förstått att jag måste delge det här för att slippa många frågor, som om jag skulle banta mig sjuk osv. till ett anoretiskt flow..sådana mail kan man ju undra om de inte har något annat att sysselsätta sig med på arbetstid, men jag har ju valt att blogga och förstått att det är viktigt att vara ärlig. Nej! jag är inte i något anoretiskt flow:) jag vill dock bara bli några kilo smalare, få en kropp som känner sig pigg, komma i storlek 38 i kläder och slippa ha en påse på magen..det är var vad jag hade tänkt mig.

Så nu tänker jag fortsätta med lchf vilket passar mig och min kropp hur bra som helst och som är den metod gör att jag fortfarande får äta mycket gott. Jag kan då unna mig både lite gott vin och lite annat gott på helgerna. Så en och en annan promenad på det för att få motion. Nu när jag jobbar med mitt företag har jag tiden att ta hand om mig själv och det känns toppen!

Kram Lotta
 
Mer om hälsa kan du läsa här om du scrollar lite

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

35 reaktioner på ”Vikt, lchf, många frågor och ärlighet”

 1. För mig handlar det om att trivas med mig själv och då spelar det ingen roll vad andra tycker. Dessutom mår jag bättre när jag väger mindre, rör mig mer och äter hälsosam mat. Har dragit ner på pasta, potatis, ris och bröd, men undviker det inte helt. Jag är en riktig macka-människa som tidigare hellre tog några mackor till kvällsmat än åt riktig mat och det har jag försökt ändra på nu.
  Kämpa på, Lotta och skit i vad andra tycker och tänker.
  Kram

 2. Låter förnuftigt tycker jag! Känna vad som känns lagom och inte stirra sig blind på siffror.

  Har själv börjat skära ned på kolhydrater, saknar varken ris, pasta eller potatis. Bröd däremot… ojojoj. ÄLSKAR ju gott bröd, särskilt till morgonkaffet. Det kanske blir lättare med tiden?

 3. Go for it Lotta!
  Jag käkar ju LCHF med. Har gjort det sen i början av februari. Alltså 6 1/5 månader!
  Det som är häftigt är att det händer massa med måttbanden även om man står still i vikt. Jag har lärt mig att flytta focus från vågen till måttbandet. Trdde aldrig att det skulle vara möjligt.
  jag bloggar om lchf på

  http://lchfenligtanna.blogspot.se/

  Om jag gått ner i vikt under den tiden. japp, ca 9 1/5 kilo och massa cm!

  Lchf är helt klart en fantastisk livsstil för mig!

  Lycka till /Kram Anna

 4. Skönt att LCHF funkar bra för dig.
  Jag äter och LCHF, inte för att gå ner i vikt utan bara få må bra. Ingen uppsvullen mage eller så.
  Trist att folk tror att du ska bli anorektisk bara för att du vill äta bättre.

 5. Du är jättefin! Bra inställning att det är måttbandet som bestämmer och inte vågen! Huvudsaken är att man själv mår bra!

 6. Tycker det är duktigt av dig att ta i tu med det, sen vilken väg du väljer för att gå ner i vikt spelar väl mig ingen roll! Bra jobbat Lotta och good luck! Själv passar inte lchf men mannen kör det och det funkar bra. Jag ska bara hitta mitt sätt att hitta figuren där under fluffet 🙂 Tack för att du delar med dig och inspirerar andra, för det är ju det de handlar om, eller hur!

 7. Hej Lotta – Ah vad du ar duktig. Jag alskar att komma in och titta pa dina fina bilder, pa ditt mysiga hem och lasa om din underbara familj. Du inspirerar mig till att njuta av livet och pyssla om min familj. Ha det fint hemma och laga god mat, min man och jag at lc men inte hf ett tag och kilona bara rasade av. Nu ater vi ”vanligt” men forsoker ata nyttingt. Jag alskar sjalv att ta kort men behover massa traning och diciplin (speciellt med kategorisering och sparandet i datorn). Det kanns sa uppfriskande att lasa om dig for du har jobbat sa hart och verkar ha sadan otrolig diciplin. Hoppas du far en underbar vecka!

  Manga kramar,

  Marie

 8. Vad roligt att det gått så bra för dig 🙂 Jag är också ute efter att krympa min mage, behöver inte bli platt men vill ha bort så att jag inte behöver ha för stor storlek på byxor, byxbenen blir för stora för att magen ska få plats liksom, tråkigt.

  Kram,
  Jenny

 9. Blev så glad av ditt inlägg om din livsinställning. Att ta hand om sig själv är den bästa investering man kan göra!
  Det du gör kan inte på något vis gemföras med ett anorextiskt beteende….been there done that, tyvärr.
  Lycka till!
  Kram
  A

 10. Du har en så klok inställning till saker och ting, det har jag tänkt många gånger när jag läser din blogg 🙂

  Ha det bra!
  Åsa i Vadstena

 11. Det låter så klokt & sunt Lotta! Och du är så fin! Jag förstår att du mår bra när du hittat en metod som passar dig och som du trivs med, det är det viktiga. Strunta i negativa människor! Såna som kläcker ur sig dumheter är oftast avundsjuka på något de önskar själv, men kanske inte har karaktär att ta tag i.

  Varm kram från Eva

 12. Härligt att du har hittat en kost som du trivs med och gör dig glad! Jag har ätit GI i snart ett år och mår så himla mycket bättre på många sätt. Till exempel har min migrän minskat med ungefär 90 %. Gissa om jag är nöjd med min kost=) Dessutom gillar jag mat och att baka och gärna med begränsningar så man får tänka nytt och utanför ramarna=) Lycka till!

 13. Du vet vad jag står i det här Lotta! Alla måste få göra vad som är bäst för dom.
  Jag själv är mer en LCHQ beliver :))
  Fast i det stora hela är det snarlika….
  Håller tummen för att du ska hålla vägen fram till ditt mål*
  Kram Erika

 14. vad underbart att du har hittat en metod som passar dig och att du mår bra av den vilket jag tycker är det viktigaste…grattis till din egna framgång 🙂
  kram Åsa

 15. Jag kör ju också LCHF och har så gjort i ett år nu och att man går ner i vikt har nästan bara blivit en bonus. Den stora vinsten tycker jag är att jag mår så mycket bättre och slipper vara fast i något som helst godissug! Jag vill inte heller bli supersmal och kommer aldrig att kunna bli det men att kunna köpa kläder utan att behöva gå på avdelningen för stora tjejer är så roligt! Kör hårt Lotta!

 16. Du uttrycker dig så himla skönt och okonstlat Lotta! Härligt, särskilt just nu när vi snart kan vänta en anhopning av bantningsinlägg i bloggvärlden, lika tröttsamt denna tid på året ;=) Jag tycker det är viktigt att trycka på att det är viktigt att må bra, och framförallt är det inte helt bra att ha för högt BMI för hälsans skull. Sen hur man går ned finns ju olika sätt att anamma. Oftast kan det räcka med att skippa allt de där extra snabba i kolhydratsväg och jag tycker en del kolhydrater får ofrtjänt dåligt rykte (tex potatis och viss sorts bröd) men man kan hitta vad som passar en själv bäst. KRAM för all inspiration utan pepinnar!

 17. … när man väl skippat sötsuget ( bara att avstå fr godis, fikabröd, glass etc är ju ett kapitel för sig);) men ngt jag alltid kommer att ha svårt att avstå är en hårdmacka på morgonen, god potatis och vin;) Men med måtta så går nog det med, snart så ska jag ta mej i kragen också, du är en förebild!

 18. önskar det handlade mer om inredning igen istället för vikt, kropp och utseende, hoppas det återkommer!Susanne

 19. Susanne du kan räkna mina inlägg om det mest inredning eller vikt. Om jag får mail och frågor så besvarar jag dem, min kropp är en del av mig och bloggen med så det blir allt eller inget. Jag har rätt att försvara mig när jag får mail att någon oroar sig att jag inte får komma in i ett anorektiskt flow. Mitt liv på landet handlar om hela mig, hela mitt liv..så är det.. välkommen:)

  Kram Lotta

 20. Så flink du har vært! Jeg spiser selv lchf og gått ned 15 kg.. har ca 10 kg igjen til målet mitt – elsker alt det gode man kan spise på denne dietten :))

  Lykke til videre!

  Klemmer fra Jatte♥

 21. Heja Lotta! Visst är det härligt när man äntligen har blivit av med sötsuget och börjar känna sig ”renare” inifrån. Älskar lchf! Jag som kan få ”balongmage” efter att jag har ätit mår ännu bättre då magen inte är svullen någon gång. Måste bara tipsa om att ekströms har kommit ut med en lågkalori aprikoskräm som jag tycker är super god att ha i turkisk yoghurt. Maxi har ett lågkaloribröd i en grön påse som kostar ca 32kr…men det är det värt. Brödet är gott att både rosta eller att bara ösa på med gott pålägg. Perfekt att ta till när hungern kommer ifrån ovan och man inte riktigt hinner med att fixa något ordentligt att äta. Kämpa på! Kram Camilla i Linköping

 22. Så fin du är Lotta! 🙂
  Vad duktig du har varit! Inspirerande <3 Dags för mig att ta tag i "gravidkilona".
  Kramar Cissi

 23. Det syns stor skillnad på dig Lotta! Det som slår mig mest är skillnaden i ditt ansikte, dina ögon glittrar på ett annat sätt. Ett sätt som visar att du mår bra. Att må bra är det viktigaste, hur man gör det är inte lika viktigt. LCHF, GI, VV whatever bara man hittar ett sätt som funkar för en.
  Kram på dig

 24. Kör din grej Lotta!
  Det här med vikt, bantning/viktminskning, kroppen och utseende verkar väcka väldigt mycket åsikter och känslor. Bry dig inte om det. Jag tycker att du har en sund inställning till vad du håller på med. Du gör det du mår bra av -fortsätt med det! Klart att det känns naturligt för dig att skriva om det – det är ju en del av vad du just nu sysslar med i ditt liv. Jag tycker inte att det är vare sig konstigt eller ointressant. Precis som du skrev så handlar ju bloggen om hela dig – and we like it.

  Kram

 25. gud vad inspirerad jag blir, jag som också står här på jobbet och vilar hjärnan och tittar på mina favvobloggar;) Känner så väl igen mig i din kommentar om att trivas, att det är det viktiga. Jag har alldeles för många volanger idag och har fram till dags dato fokuserat på alla livets glädjeämnen och känt mig nöjd och belåten med mig själv. Men nu……vill jag göra något, stl 38 är alldeles för utopiskt men kanske 42 – jag blir supertaggad av ditt förhållningssätt och din avslappnade inställning – tack för att du delar med dig!

  Kram Cicci från Linköping

 26. Lchf är det det enda som har fungerat för mig, har varit överviktigt i hela mitt långa 22 åriga liv, haha, men efter 2 barn så var det dags att ta tag i saker och ting för att orka. Nu har jag droppat 27 kilo 😉 Fin du är föresten! Ha en fin dag vännen. Kram L

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *