Vikt verkar vara ett samtalsämne..

 
 
Det här med vikt är ett spännande samtalsämne bland kvinnor, för mig har vikt inte varit så viktigt. Så länge man mår bra så spelar det ingen roll. Jag vill inte vara trådsmal, de tilltalar inte mig. Tuttar och stjärt ska man ha..det är snyggt tycker jag.

Men när min man för tre veckor sedan började handla hem en massa grönsaker och välja bort vissa saker för ett hälsosammare liv så hängde jag såklart på…på den vägen är det. När jag jobbade och hade två jobb då fanns inte den tiden, inte den längtan osv. Men dagen jag slutade på förskolan hade jag lovat mig själv att börja ta hand om min kropp. Allt från att vårda den med att krämer, nya kläder till att jobba bort min mage. Så man kan säga att mitt mål med att tänka vad jag stoppar i mig startade för flera månader sedan, men jag har inte slutat att dricka vin, cider och äta glass för det.

Idag var första gången på flera år som jag sprang, inget märkvärdigt egentligen…det märkvärdiga var att det gick ganska lätt och ingen blodsmak. Jag har ingen aning om hur många kilo jag gått ner osv, för jag äger ingen våg. För mig räcker det att jag kan knäppa byxor jag inte kunde förra året, och ta ta bort gäddhänget på sidorna …säg fem till åtta kilo till så är jag på banan igen,:) Jag tror på att jag kan göra det mesta  jag verkligen vill, jag har bara inte velat innan..så är det!

 
P.s ni på Instagram ni får ju veta allt först, så nu slipper ni läsa bloggen:))
 
Kram Lotta
 
Mer om hälsa kan du läsa här om du scrollar lite

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

19 reaktioner på ”Vikt verkar vara ett samtalsämne..”

 1. Vikt är verkligen ett hett samtalsämne! För mig handlar det om att må bra och trivas med mig själv. Jag skulle gärna vilja gå ner några kilon, men just nu har jag inte motivationen till det.
  Du kom ut och joggade alltså!?! Jag var också ute igår och min löpträning handlar om att må bra. Skönt att rensa hjärnan ibland.
  Kram

 2. Vettigt tänk! Så många stunder av, om inte ångest , så depp i allafall när man kliver upp på vågen.
  Vi har har hittat ett datum när vi kommer att satsa båda två.Maten funkar rätt bra redan nu men då blir det att ta varann i handen o traska till nytt träningsställe. Det gör det så mycket lättare att göra det tillsammans. Det blir både en satsning på hälsan men också på vårt äktenskap =) Viktigt för oss att göra saker ihop likväl som för egen del. Kram o tack för all inspiration!

 3. hihihi…instagram är för oss nyfikna 😉

  Jag håller med dig. Ofta handlar det inte bara om siffror utan att just att man ska må bra.

  Kram och simma lugnt!

 4. Hej Lotta. Du är inne på något mycket viktigt -ops 🙂 – och eftersom detta blivit livsviktigt för mig så måste jag kommentera. Det finns en massa vikt -och matfixering bland oss kvinnor, både yngre men framförallt oss i medelåldern. Jag har alltid själv varit en ganska kurvig typ och tris med det, tränar styrketräning en hel del sedan 10talet år eftersom jag har ett väldigt stillasittande jobb. Några extra kilon smög sig inpå, ok för min hälsa dock enligt hälsokontrollen jag gjorde tidigt förra hösten. Min man hade strax innan fått alldeles för högt blodtryck (framförallt av stress men även vikt) och fått äta medicin, en tankeställare. När man är 40+ börjar dessa saker hända i kroppen, vi är inte oövervinnliga. Så fick jag chockbeskedet om att jag har en bröstcancertumör, från en dag till en annan för 8 månader sedan. Livet är sig inte likt kan jag säga. Nu har jag snart gått igenom alla behandlingar, och nu måste jag ta ställning till hur jag vill fortsätta leva, och inte bli sjuk igen. För mat och hälsa betyder väldigt mycket för våra kroppar, hur vi än försöker linda in det i våra ”guldkanter”. Jag och min man startade med GI kost i januari, har skippat en hel del men vunnit en hel del utan allt för stora förändringar. Jag konstaterar att mjöl och socker inte får mig att må bra precis, men så mycket annat. Min man har tappat 10 kilo och jag 6, och framförallt gör vi detta för att leva vidare under lång tid, inte för att bli så mycket snyggare (även om det kommer på köpet, haha). Jag önskar att så många fler kunde investera i sin framtid mer på det viset, det gör mig förtvivlad när jag ser hur så många blundar för det egna ansvaret över sitt välmående.
  KRAM Lotta och lycka till – önskar en av dina gamla trogna läsare.

  Ps Kan rekommendera Ulrika Davidssons recept och böcker som varit en stor inspirationskälla hos mig. Finns recept på recept.nu tex Ds

 5. Jag följer oxå dig på Instagram! 🙂
  Försöker träna och äta lite nyttigare nu på semestern jag med.

  Du är jätteduktig! 🙂

  Kram Verra

 6. Förstår inte pratet om vikt när man oftast pratar om hur man ser ut. Alltså borde volymen/centimetrar vara bättre mått. Jag har aldrig bantat och kommer förmodligen heller aldrig göra det. Väljer en kost som jag mår bra av och rör mig måttligt. Att välja en långsiktig hälsa framför kortsiktiga kickar är viktigast för mig. Sen bryr jag mig inte om andra väljer något annat.

  Kram och lycka till i ditt välmående – Lena

 7. Former ska det vara! Jag borde ta tag i min kost för jag är helt tokigt, nästan inget alls faktiskt.
  Jag orkar bara inte. Jag har så mkt annat som drar och sliter i mig att jag orkar inte lägga ett måste till på listan. Men jag borde.

  Kram på dig

 8. Du är så klok Lotta, det är viktigt och må bra och ta hand om sin kropp. Vi har den inte för evigt.
  Jag har alltid varit överviktig och nu är jag inne i en fas när jag försöker gå ner i vikt. Under en period så har jag uteslutit allt vad socker och kolhydrater heter och jag mår så mycket bättre.
  Det finns mycket bra läsning på området och jag kan verkligen rekommendra en bok som heter ”Matrevolutionen”.
  Där står mycket som alla borde känna till.

  Lycka till med ditt livsprojekt, för i min värld är det det som det handlar om. Hur vi ska kunna leva vår liv till fullo och så bra som möjligt.

  Kram
  Carina

 9. Att ta hand om sig är viktigt. Men det får inte gå till övedrift vilket jag tror att det gör för ganska så många.

  Vad roligt att du kommit igång med att springa. Det har jag också 🙂

  Ha det gott

 10. Hej hej!

  Kloka ord både från dig och andra som kommenterat här.
  Jag har också bestämt mig för att ta hand om mig själv och bli snällare…
  Jag klarar inte av GI eller den typen av dieter. Min fot klarar dessutom tyvärr inte av att springa. Gå kan jag…;) Jag vill inte heller avstå från vin o glas, ost o kex. Gick med i viktväktarna på nätet i början av Maj. Det passar mig lysande. Jag följer det inte slaviskt men på ett ungefär…
  har nu tappat 7kg…glaaad! Belönar mig med nya kläder istället för godis…
  Kram från mig o heja på!
  Katarina

 11. Hej svejs! Sunda åsikter! Det är ju faktiskt så att riktigt smal personer kan ha riktigt dåliga värden! Högt kolestreol mm Kosta på dig en hälsoundersökning med mätning av bllodfetter osv…. ett bra kvitto för hälsan! Lycka till!

 12. Heja Lotta! Det gäller verkligen att hitta sin linje och det man mår bra av. Bra, skit i vågen måttbandet är det allra bästa;)
  Vi är ju så enormt snabba på att döma varandra efter utseende å speciellt vi kvinnor vilket är så enormt tråkigt. Love, dem som alltid ger positiva komplimanger..
  Kram å bra tänkt med allt

 13. Åh vilken härlig inställning! Den gillar jag! Det är alldeles för mycket viktfixering och alldeles för lite måbratänk som är individuellt för alla! Och former är vackert!! Det ska man ha tycker jag också…vi är ju kvinnor för tusan! :O)))

  Lycka till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *