Vi ska ofta kunna allt innan vi ens har börjat

Innehåller annonslänkar

Förr har jag alltid gillat utmaningar, prova nya saker, utsätta mig för sånt som ger pirr i magen. Ibland har jag varit så dum att jag inte förstått att det skulle kunna gå åt skogen och tur är väl det för då hade jag inte vågat lika mycket nya saker. Sedan med åren har en del av den där nyfiken försvunnit och även att våga nya saker. Under den tid jag mådde lite sämre då ville jag inte ha någon utveckling, jag fick backa på det mesta.

Men nu. Nu kan jag ta lite kliv framåt igen även om det inte är så stora kliv och det har gett så mycket glädje. Det där att kliva in i en grupp när man inte känner någon kräver en viss trygghet och den finns här igen. Att göra något nytt behöver inte innebära att man ska hoppa fallskärm 🙂 det kan ju bara vara vara att man längtar efter en liten förändring eller gått och tänkt på något som vi skulle vilja göra. Vår största bromskloss är ju oftast vi själva. Att vi inte tror att vi ska klara av det, att vi ofta ska kunna allt innan vi ens har börjat.

Jag har ju kommit in i två nya grupper nu där jag inte kände någon, där jag kunde bestämma mig att vara lite mer avspänd, utan krav eller visa mig duktig osv. På keramiken åker man tex i fritidskläder utan smink och en tofs i håret. Jag kan ingenting men jag är ju där för att lära och det är de andra också. Lika så kören. Första gången kom den där lilla nedvärderande tanken att jag som inte kan läsa noter kommer nog inte kunna sjunga igen, men sedan andra gången hade jag ju lärt mig genom att lyssna precis som jag lärde mig förr. Man måste ge sig tålamod och tid.

Ja idag fick ni dela lite tankar igen. Jag sitter här hemma och jobbar vid datorn idag, det är dags att fixa bokföring igen. Imorgon får det bli en trädgårdsdag.

Kram Lotta

Lite tips innan vi säger hej, Åhléns har 25% bara idag på skönhet HÄR

Rolf Berg keramik HÄR ( har många av dessa själv, Adventsbarn HÄR ( samlat på ) Pepparkakor Mumin HÄR

Solstickan HÄR ( så många bra julklappar) Gåvoset Rituals HÄR

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

3 reaktioner på ”Vi ska ofta kunna allt innan vi ens har börjat”

  1. Det är både roligt och hälsosamt med nya sammanhang – och även ganska modigt. Och det är även modigt att blogga, kan jag tänka som bloggar själv!

  2. Så sant skrivet. Man får utmana sig i sin egen takt. Själv har jag fått skala ner mycket i mitt liv pga olika anledningar, men hittar kraft i naturen och med djur. Våga vara i sig själv och med sig själv har varit viktigt för mig.
    Kram och lycka till med livet.

  3. Så fint att du hittat fina utmaningar som passar dig och det är ju verkligen så fina saker för sinnena, som vi liksom tappar bort allt mer i den moderna världen. Tänker att jag själv backat på vissa saker med åren. Men vissa saker inte alls. Börja spela golf efter 50 blev en riktig utmaning och ger självförtroendet en evig kamp. Cykla nedför backar likaså. Och jag som svor på att sluta åka skidor nedför har fått för mig att vi ska åka till Alperna 😀. Det är efter 50 det händer Lotta ! 😀 kram Milla

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *