Vad är hemligheten?

Innehåller annonslänkar

Jag vill börja med att säga att jag är tacksam över er. Tacksamhet är någonting jag övar på hela tiden. Jag är i min hjärna dygnet runt så jag vill att det ska vara en fin plats för mig. Jag vet att jag kan styra mina tankar ( tro inte på allt du tänker som Björn Natthiko sa), jag är inte mina tankar och jag kan välja dem. Vägen tillbaka har varit krokig men nu har jag hittat hem igen, till en fin plats.

Jag uppmärksammade detta även hos min pappa när han hälsade på sist. När jag träffar min pappa så gnäller han inte över saker. Han kan berätta hur saker är men han sätter inte något negativt värde i det. Sedan vänder han saker till det positiva och han skojar och skrattar mycket. Visst bär han såklart på svåra saker skett genom livet, men han jobbar aktivt med sina tankar och sig själv varje dag. Jag blev nyfiken på hur han tänker och frågade honom. Vad är hemligheten?

Han svar var så enkelt, han fokuserar på det som är glädje för honom hur litet det än må vara. Genom att träna hjärnan se det positiva så kommer han uppleva sitt liv mer positiv och mer tillfreds med det han har. Han gillar också att göra andra glada. Han är smart. Genom att ge glädje till andra så kommer han också få glädje själv. Många bra substanser utsöndras genom att han gör människor glada som kommer göra att han mår bättre själv.

Hjärnan har en förmåga att tänka på det negativa tio gånger mer än det positiva och då underlättar det mycket om man väljer att se glädje i småsaker. Då kommer hjärnan inte styras hela tiden av det negativa och söka negativa saker. Jag tycker jag lärde mig så mycket av pappas kloka ord som egentligen är ganska lätta men ack så svåra ibland när livet är tufft. Jag ser nu att många av dessa tankar hade vi genom Elins cancer. Då var man liksom tvungen att hitta de små positiva sakerna för att klara av dagarna.

Att göra andra glada är någonting jag ska tänka på mer. Att ge av sin tid. Jag har ofta haft fokus på mig och min karriär när jag var yngre, men försöker lägga mer tid på att umgås och göra andra glada nu. Att värdesätta sina nära relationer och vårda dem. Nu är jag inte så mycket på väg längre, strävar inte lika högt och skapar tid för det jag har.

När man blir medveten om sådana här saker så kan man jobba med det varje dag och tillslut händer det positiva saker för en. Jag trodde att jag bara skulle vara så där glad och positiv automatiskt efter min utmattning men insåg att tacksamhet och glädje är en färskvara. Nu har jag hittat mina grundstenar som gör mig glad, som ger mig dopamin, oxytocin, serotonin, kortisol, endorfin osv

Många av dessa saker får jag genom att umgås med andra, genom kören, keramiken, mitt nya jobb, min familj, vänner, mina djur, promenader, naturen, min trädgård osv Min utmattning har fått mig att göra och leva långsammare vilket gör att jag stressar nästan aldrig, jag vilar när jag blir trött och gör lagom för den jag är nu.

När jag blev utmattad och drabbades av psykisk ohälsa så fick jag ta bort nästan alla sociala saker, sedan var det covid också. Jag var tvungen att göra det för en tid för att starta om men jag förstår ju nu ännu mer varför det blev så tufft. Jag hade utmattning som gjorde att jag kände mig värdelös och klarade ingenting längre jag kunde inte träffa människor och göra saker som skulle ge mig glädje.

Jag hoppas jag kan ge er alla där ute hopp. Ni som också har det tufft. Små steg framåt. Jag trodde aldrig för ett år sedan att mitt liv kunde bli så här bra igen. Jag tog hjälp, förändrade mitt liv och hittade glädjen igen❣️

Igår var jag på kör och det är så fantastiskt roligt. Gemenskap med andra, sjunga, skratta och vara på en plats där alla älskar samma sak i många olika åldrar. Medicin som min körkompis sa.

Inatt kom Kalle hem efter varit på kurs en vecka i Amsterdam. Så skönt att ha honom hemma igen. Jag har sovit så bra sista tiden men inatt vaknade jag många gånger för Pettson skällde både på djur och mannen så idag får det nog bli en eftermiddagsvila. Nu ska jag ut och klippa buskar som jag inte hann igår och sedan blir det en tur till skogen och plocka svamp med Pettson.

Ta hand om dig 🤎

Kram Lotta

Mina kängor finns här, men Duffy har många snygga tex här och här

Dagens klädtips, så mycket fint nu. Tunika här, kofta här

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

4 reaktioner på ”Vad är hemligheten?”

  1. Ville bara säga att dina tankar och erfarenheter gick rakt in i mig idag. Du är så bra på att sätta ord på det du upplever-/-t. Tack för att du delar med dig!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *