Skaffa växthus

Annonslänk och bild från Skånska Byggvaror

2022 kommer bli ett underbart år här i stugan. Nu är vi på plats här på heltid och nu är det dags att fortsätta utveckla våra drömmar här. Förra veckan gick vi igenom våra projekt för stugan och vad pengarna ska räcka till från det sålda huset. Vi har ju redan gjort en del, men 2022 kommer det hända massa kul.

Någonting som vi längtar efter väldigt mycket här är ett växthus. Både Kalle och jag älskar odla och vi vill ha någonstans att kunna förodla på våren. Så nu kikar vi runt vilka växthus vi kan tänka oss och detta heter Växa från Skånska byggvaror är väldigt fint och finns i 2 olika storlekar. Jag ska ut och mäta på det idag men jag kan tänka mig att det mindre skulle räcka, men frågan är om man inte ska ha det större som kostar lite mer och som man också kan inreda lite som ett rum. Har ni några bra tips på växthus så kommentera gärna.

Jag gillar ju skita ner i mitt växthus, så det får inte bli för tjusigt och bara ett rum att sitta i utan man ska verkligen kunna jobba där inne. Tidigare hade vi ett orangeri som det heter när man har ett tak, men här kommer vi satsa på bygga bastuflotte så vi har inte så mycket tid att bygga. Detta tror jag skulle bli fint här vid sjön och tar lite mindre tid att sätta upp.

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

9 reaktioner på ”Skaffa växthus”

 1. Hej Lotta
  Vi är supernöjda med vårt från Wilab Garden på ca 17 kvm. Vi köpte ett stormsäkert och använder det hela året om både till odling och som extrarum
  Lycka till

 2. Kul att ni funderar på att bygga växthus. Tipset är att bygga större. Vi funderade länge på storleken men är så nöjda över att vi byggde större än vi tänkte från början. Det har blivit ett extra rum att äta i och dessutom får mina krukväxter plats där på sommarhalvåret. Odla planerar jag att göra i ett tunnelväxthus där det bara blir grönsaker osv.
  Vårat växthus är från Willab Garden med murad grund.
  Lycka till!

 3. Bygg större än ni tänkt!! Alla jag känner säger samma, så när vi byggde byggde vi så stort att vi kan sitta 8 personer där för midag. Då vi är ensamma finns bord och rottingstolar för två. Vi äter oftast där från maj-oktober. För övrigt finns tomater, gurka, pelargoner och så förstås all upodrivning på våren. Vi har växterna i krukor, hängande hyllor på våren.
  Älskar vårt växthus!
  Men glöm inte att kolla upp bygglov/ansökan sånt tar tid!

 4. Så härligt med växthus. Vi byggde vårt förra våren och det är det bästa vi gjort. Säger som fler har sagt att bygg lite större om ni har möjlighet för då finns det plats för både odlandet och att kunna ha kanske härliga fåtöljer att sitta i och titta ut över sjön. Vi har ett från Skånska som heter Oas orangeri vilket passade bra i formen i vår lilla trädgård. Ett tips är att åka till ett ställe där de har växthus uppställda för att känna in hur det känns. Vi hade turen att Skånska byggvaror hade uppställda växthus på Plantagen.
  Stort Lycka till med ert val av växthus 💗 Ni har så mycket roligt att se fram emot Kram och tack för din fina blogg och instagram 🤗 //Maria

 5. Vi har också kikat runt en del o tycker Växa är klart snyggast utan att det blir helt orimligt dyrt. Så fint med trä. Och tror på den större varianten, för både odling o chill.

 6. Vi byggde inte växthus i somras med (ett från vitavia som var ett helsicke att få upp 😀). Jag håller inte riktigt med en del att bygga större. Vill man ha ett växthus för att odla maximalt ska man anpassa för det. Det är jättefint att ha ett växthus att sitta i min att ha middagar och stort bord så är det inte riktigt ett växthus längre, för odling. Ni har ju er veranda att sitta vid och ska ju göra en flotte där ni kan chilla så ett växthus ska kanske vara fokus på odling just. En tanke bara. Man ska tänka på vart det placeras så det inte bränner igenom o blir för varmt, det lilla jag hann odla var just det som märktes 😀 men det är ju en superfin kombo att förodla massa i på våren och sen sätta ut i era fina rabatter. Ja, nåra fundera-tips från mig. Kram Milla

 7. Vad kul med växthus för er! Ja rådet vi fick av alla när vi byggde vårt var bygg inte för litet. Vi är väldigt nöjda med vårt från Willab. Det är 17,4 kvm med mur. Fungerar fint för odling men även för umgänge. Har många bilder under etiketten växthus på min blogg. Det var en gammal dröm om växthus som blev verklighet. Så roligt! I somras var det ovanligt mycket mygg då satt ungdomarna där och spelade spel och hade tända ljus. Så mysigt alla uppskattar det.
  Kram och god fortsättning på 2022!
  Annika

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *