Plock Uppesittarkvällen

Jag tänkte jag kunde skriva ner några av recepten här som vi hade på uppesittarkvällen. Jag lagar inte någon julmat till julafton så detta blir vår kväll som vi satsar lite extra på. Recepten kommer från matbubbel på instagram men jag har också gjort om lite. Kanske det kan ge lite inspiration till nyår eller någon annan dag.

Krustader

Blanda ihop 1 dl crème fraiche med 1 rått ägg och 1 dl riven Västerbottensost. Lite nymald svartpeppar. ⁣
Fyll dina krustader. Jag fyllde ca 20 krustader. Fyll inte hela vägen upp till kanten. Grädda på 150 g tills du ser att det börjar bubbla lite. Ta ut och låt svalna. ⁣
Klicka på lite crème fraiche och toppa med rom, finhacka rödlök samt pynta med en dillvippa och en klick löjrom. ⁣

snittar med avocadocream

Köp en färdig smördeg som du delar i rektanglar i den storlek som du tycker bli lagom, nagga dessa med gaffel, pensla på smör och in i ugnen på 200 grader tills de fått färg. Låt dem svalna. Mixa ihop creme fraiche och 1 avocado, salt och peppar och spritsa ut dessa på kexen. Lägg på några räkor och en dillkvist.

Julgran med smördeg

Jag fick lite deg över så jag gjorde en gran med pesto. Bred ut smördegen på bakplåtspapper, bred på pesto, lägg på en ny smördeg , skär remsor på båda sidorna och snurra till grenar. Pensla med ägg i 200 grader i ca 20 min

Ett sätt att lägga upp på till jul är ju att lägga som granar, tänker att man kan göra stjärnor osv

kex Med parmesankräm

På fatet till vänster har jag tagit färdiga kex som jag köpt i affären. Lagt kexen på lite ruccola.

Parmesankrämen
Vispa ihop 100 g Philadelphiaost med 1 dl crème fraiche. ⁣
Bland ner 1 1/2 dl finriven parmesan. ⁣
Pressa i en vitlöksklyfta. Inte den största. ⁣
Lite flingsalt och svartpeppar. ⁣
2-3 teskedar olivolja. ⁣
Du kan gärna låta den stå och dra lite. ⁣
Kan lätt preppas kvällen innan och klarar flera dagar i kylen. ⁣

Spritsa eller klicka ut krämen på kexen, lägg på någon lufttorkad skinka, ringla över lite balsamico

De andra två plocken tipsade jag om häromdagen. Nu ska jag försöka röra lite på med här. Vi är ganska krassliga Kalle och jag men det går ju över.

Ha det bra

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

1 reaktion på ”Plock Uppesittarkvällen”

  1. Så mycket gott😍älskar plock.
    Något som är super gott och enkelt är att lägga brieost i krustader in i ugnen och sen en klick hjortronsylt på toppen🧡
    Stor igenkänning på ditt senaste blogginlägg.
    Önskar dig Ett Gott Nytt År🌸
    PS varifrån är den fina vasen med amaryllisen?
    Kram från Helene

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *