Mina förändringar

Det sägs att vi tänker 90% samma tankar idag som vi tänkte igår. Jag läste också att om man slutar med något som är dåligt och börjar med någonting som är bra kan man göra extremt stora förändringar.

Dessa två meningar har varit med mig länge och gjort att jag förstått mycket av hur det varit för mig. Mina förändringar har gett mig nya positiva tankar, jag tar mig sakta framåt dit jag vill vara och tar makten över det som varit jobbigt en tid och på så sätt kommer hjärnan ska minnas detta istället. Jag mår så himla bra!

När man är hjärntrött/utmattad så fungerar ingenting, man behöver så mycket återhämtning, man måste tacka nej till så mycket, vara så stark osv och det är verkligen skittufft. För då mår man som sämst, man känner inte igen sig själv, man är så rädd för alla biverkningar osv och man är helt dränerad. Men nu har jag gjort det stora jobbet. Ändrat allt som jag inte orkat eller inte mått bra av och nu kommer belöningen en efter en. Jag har heller ingen dotter som är sjuk längre och det är såklart den största vinsten.

Vad gör jag nu som jag inte gjorde innan eller som jag inte behövde tänka på innan…

 • Jag skapar många luckor i min kalender, luft är superviktigt och betyder återhämtning
 • Jag har berättat för hela min omgivning hur jag mår
 • Jag vilar nästan varje dag, tänker ofta på min andning.
 • Jag tackar nej till jobb som jag känner i magen kommer bli jobbigt
 • Jag säger ifrån när jag upplever någon vill berätta hur jag ska vara eller leva
 • Jag går alltid och lägger mig senaste kl 22 en vardag, jobbar aldrig kvällstid
 • Jag bor mindre för att kunna jobba mindre och slippa tänka på ekonomin, mindre att sköta, mindre att städa osv
 • Jag bor på ett ställe som ger mig oerhörd lugn och glädje
 • Jag gör förändringar genom flytt som gör att åka till affären osv känns mycket lättare när jag är i en ny stad osv . Börjar om.
 • Jag gör saker som jag vet att jag klarar av men sätter gränser. Blir jag bjuden på middag ser jag till att vara hemma senast kl 23
 • Jag utmanar mig sakta, sakta att klara av sådant som jag längtar efter eller tycker är svårt. Små resor tex
 • Jag har minskat på mitt umgänge
 • Jag har utvecklat nya intressen som passar mig nu som ut och gå mer, skaffa båt mm och slutat med sånt jag inte gillar lika mycket
 • Jag har pratat med alla människor som jag upplever jag behöver prata med
 • Jag försöker styra om vissa saker till dagtid när jag är pigg
 • Jag har inte så höga krav på mig själv
 • Jag klämmer inte in så mycket på en dag
 • Jag känner ofta in under dagen vad som känns bra, tar bort och kan lägga till. Har jag planerat saker och har en dålig dag, tänker jag om, ställer in osv.
 • Jag stressar inte längre, stress funkar inte alls
 • Jag har inga karriärs mål, jag ska ingenstans, allt får komma lite mer spontant
 • Jag har en mer avslappnad livsstil

Ja detta är några av de saker som jag gör nu som jag inte gjorde för 7 år sedan. Livet är annorlunda men bra.

Det jag kan längta efter och hoppas kunna göra lite mer framöver är att kunna åka på kortare resor igen. Vi ska till våra vänner i Norrland snart och det kommer gå bra för Susanne känner igen sig i mig och förstår vad jag behöver och det är lättare då. Man får börja i små steg och nu har man ändå inte kunnat resa när det varit covid och jag har inte längtat efter det heller.

Just nu är jag i en känsla av att allt omkring mig är bra. Jag känner sådan glädje och lugn, jag har kontroll, jag har mer energi, jag klarar av saker igen, jag har luft i min kalender, jag omger mig av det som höjer mig och ger energi. Det känns toppen. Jag trodde att jag kanske skulle vara mer rastlös och känna mig mer ensam men det gör jag inte. Inte än i alla fall. Jag behöver fortfarande så mycket återhämtning så detta livet som är just nu är så bra för mig.

Jag vågar planera framåt igen och jag vet mycket mer vem jag är nu och vad jag behöver. Det blir bra. Jag längtar efter vår och sommar och ska uppleva mer igen på mitt sätt och i min takt och ni är ju också med på resan.

Ta hand om er fina bloggläsare, ha en bra dag 🌸

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

6 reaktioner på ”Mina förändringar”

  1. Hej, varje utmattning är ju olika och man vill göra olika mycket jobb men detta har jag gjort och som varit bra för mig. Det har varit mycket att ta tag i för att bli bra 💕💕

 1. Är mitt i (eller i slutet av?) återhämtning från utmattning och har nog gjort ungefär samma – eller håller i alla fall på med en del av det. Så väldigt mycket bättre liv jag har nu än för ett år sedan, även om jag väldigt mycket längtar efter att hjärnan ska återhämta sig så att jag kan tänka ”ordentligt” igen.

  1. Hej. Jag skulle nog säga att jag är i slutet men jag har fortfarande mycket kvar när det gäller själva tröttheten. Det började för ca 5 år sedan efter min dotters leukemi och sedan har det gått upp och ner pga av olika händelser och innan man kan ta reda ut och ta tag i alla bitar. Nu är mitt liv ordnat så att jag kan bli bra på alla sätt och jag älskar det livet vi lever nu. Kram Lotta

 2. Hej!
  Så inspirerande att läsa om dina förändringar. Flera av dem tillämpar jag redan men där fanns också flera som jag tar till mig direkt. Tack!

 3. Så kloka ord Lotta,jag upplever mitt första år som pensionär, slutade 2 årinnan 65 och har haft det roligaste jobb som finns gymnasielärare men när jag läser dina kloka tankar så upptäcker jag att som du tänker gör jag också! Tack Lotta!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *