Ljusslingor och aktivt val

Här i skogen är det mörkt men jag är glad för all belysning som vi har i trädgården. Vi använder Led -belysning i alla slingor och så har jag klätt slingan med granris för det ser lite finare ut.

LED-lampor jämfört med traditionella glödlampor förbrukar betydligt mindre energi och har en längre livslängd. De flesta ljusslingor som säljs nu för tiden är LED men kan vara bra att kolla upp det så slipper man extra höga elräkningar.

Använder man inte LED-belysning kan ju solcellsdriven belysning vara ett alternativ. Solcellsdrivna ljus och ljusslingor kan vara ett bra alternativ för utomhusbelysning, speciellt där man inte har tillgång till eluttag.

Här i växthuset tänder vi också mycket ljus så det behöver inte vara en massa lampor lyser. Belysningen har jag också satt på timer så att jag inte använder onödig el. Det finns tex Smarta hem-system som kan bidra till att minska energiförbrukningen genom att bara ha belysningen på när det behövs, det har tyvärr inte vi men ett alternativ att tänka på.

Vi har dragit el ner till växthuset och väntar på att en elektriker ska komma och ordna med alla eldosor osv.

För mig har det känns viktigt att att välja ett elbolag som stödjer utbyggnaden av förnybar och lokalproducerad el då minskar jag min klimatpåverkan och stärker det lokala näringslivet.

 Gör ett aktivt val du också och läs gärna mer på Bixias sida hur du kan spara el

HÄR

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

2 reaktioner på ”Ljusslingor och aktivt val”

  1. Har en ledbelysning så går det tyvärr på ett ut med en tillsatt timer i uttaget. Det kan t.o.m. bli dyrare med timer eftersom den också drar el.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *