Minnen från jul

På hyllan i köket står delar av ett luciatåg jag fått av min farmor. Resten står på fönsterbrädet. Just de här julsakerna betyder lite extra mycket för mig. När jag var runt 28 år så jobbade jag i butik 5 mil hemifrån , det var sena kvällar och inte så mycket tid att vara hemma runt jul som jag har nu. Farmor och jag vi hade en tradition att alltid ses en kväll eller dag före jul. Oftast blev det min lediga dag då jag åkte till farmor för att hjälpa henne eller att bara besöka för grötmys och utdelning av julklappar. Allt det här har vi på film också, jag är så tacksam över att vi filmat så mycket förr.

Just den här gången så hämtade jag farmor och hon satt i rullstol. Det var hennes sista jul som vi firade i hennes hus. Jag packade in rullstolen och farmor i bilen och vi åkte till Mjölby för att uträtta ärenden och för att jag skulle få välja en julklapp. Jag valde det här lilla luciatåget med fyra träfigurer. Varje gång jag ser dem så kommer de där minnena upp. Farmor och farfar som bodde i det röda huset mitt emot där jag bodde som barn. Där jag firade mina första 8 jular innan mina föräldrar skildes. Så många fina minnena och min mamma och pappa gjorde magiska jular för oss.

Jag kan fortfarande känna den den där doften som paketen luktade med hemstickade sockor hemma hos farmor och farfar, jag hör elden som sprakar i köket, känner smaken av det hemlagade brödet till gröten. Minnen som blir allt viktigare ju äldre jag blir. Jag saknar dem så mycket mina far och morföräldar men jag har dem på film. Tyvärr levde inte morfar och farfar så jag kunde filma dem men farmor och mormor och våra jular har jag på film.

Tänk att en dag är det kanske jag som får vara en mormor eller farmor som ger små barn traditioner och minnen. Det känns pirrigt och stort. Det är såklart inget man kan förvänta sig men om det blir så kan jag lova att mina barnbarn ska få de finaste jular av mig.

Jag har piggat på mig igen och imorgon kan jag jobba. Det ska bli så roligt för nu är det visst lite julrush på jobbet och det är så kul med alla kunder och slå in fina paket. Jag har varit och handlat granar idag så imorgon ska jag ta och julpynta dem.

En suddig bild på mig med bjuder jag på. Ha en skön och fin kväll och jag hoppas att du inte har allt för mycket julstress.

Kram Lotta

Min blus här, tröja här och blusen finns även som klänning här

I december har du rabatt hos Ellos med min kod FYRAARSTIDERJUL HÄR (Ger 33% rabatt på den dyraste varan och 5% extra rabatt på redan nedsatta priser)

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

2 reaktioner på ”Minnen från jul”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *