Lite påsk och mycket avkoppling

Igår var verkligen en sådan väldigt skön dag med att bara vara hemma. Vi är ute hela dagen som jag älskar och sedan går man in och vilar och äter lite god mat osv. Vi bor ju så litet nu så vi behöver inte lägga så mycket tid på att tvätta och städa osv när vi är lediga utan kan lägga tiden på det vi tycker om.

Igår hann vi kasta på virket efter altanbygget på släpet, få igång sommarvattnet och köra grus och makadam. Allt det där pysslandet tillsammans och utomhus är ren och skär glädje och ger så mycket avkoppling.

Det var någon som skrev att vi sliter. Att slita för mig är att göra någonting som man måste. Det vi gör tillsammans är ett val, en livsstil. Att slita kan man göra med att jobba för mycket, att vara i sjukdomar som man inte kan komma ifrån, eller att bygga väldigt fort för man måste få någonting klart , eller känna sig tvungen att tjäna mycket pengar för livet ska gå ihop, eller att tro att man ska visa upp något sorts livsstil/fasad som man egentligen inte har råd med, att älta saker, att inte ha relationer som man bra av osv Men vi sliter inte med det vi gör här hemma.

Att jobba mindre, att bo mindre att äga mindre gör att mig lugn och en skön känsla i kroppen. Mina skottkärror här ute är min återhämtning. Jag går här vid vattnet och lyssnar på fåglar, lyssnar på vattnet som kluckar, dricker kaffe med Kalle , är med mina djur och jag känner mig lycklig och tacksam.

Att utveckla allt här med Kalle är en fröjd och han vill inget annat han heller. Det är Kalle som vill utveckla bastuflotten och som ville köpa spabadet osv . Jag har en man som älskar mig, som älskar oss och vårt liv och vi tycker om att umgås och göra saker tillsammans.

Sedan har vi ju firat påsk också, lämnat skitiga arbetskläder för att klä upp oss och fira med våra familjer. Jag brukar inte visa så mycket bilder från våra privata familjemiddagar men här kommer några.

Kalle var fin med kläder från mitt jobb och skjorta han fått av Elin i present. Bra att ha en fru som jobbar i klädaffär.

Maten hos svärmor och svärfar med allt man kan önska sig.

Påsken hos mamma och bonuspappa med alla de närmsta släktingarna är så roligt.

Grill hos Elin och Karl som hade fått nya bordet här som de fått av oss i julklapp.

Mamma som ordnar med allt och tycker det är så roligt. Hon lagar mat och dukar och pysslar ihop det och det är hennes stora intresse att ta hand om alla. Man måste ta hand om den här tiden, sätta värde på den. För en dag kommer den inte finnas längre.

Nu ska jag och Kalle ut igen och sedan blir det en tur till Vimmerby på lite ärenden.

Ha en fortsatt fin påsk 🐥

Kram Lotta

Mina byxor finns här, blus gammal här

Fina klänningar här, sommarskor här

Vår med Kappahl här och Lindex här

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

7 reaktioner på ”Lite påsk och mycket avkoppling”

 1. Ser så mysigt ut alltihopa! Vi är ju lite där nu, det du beskriver i slutet. Mina svärföräldrar är båda borta sedan några år. Mina föräldrar orkar inte längre ordna de där kalasen (vi är ju en 15 pers allihopa). I år drog jag o mannen till Sälen med vänner, så blev ingen påskfirande alls men var väldigt trevligt. Ett annat år firar vi all-in. Jag tycker på ett vis att det är skönt att slippa ”plikten” att fira med alla, förr flängde vi till våra resp familjer och jag kände mig alltid sliten och hann inget annat. Det är en svår balansgång att göra sig själv och alla nöjda, kände jag då förr som yngre, och försöker ta det med mig även nu som äldre. Kram!

  1. Anne-Charlotte

   Hej, ja så viktigt att göra det man vill och för mig just nu känns föräldrar och familj viktigast för det är en sådan kort tid till. Men man måste också våga göra annorlunda eller skapa egna traditioner om man vill det. ❣️Kram

 2. Att ni ”sliter”??? Det intrycket har jag absolut inte. Jag tycker snarare att du verkligen förmedlar en fröjd med det ni gör. Det är så tydligt för mig, att trädgården och naturen runt omkring er är ren glädje. Ja, visst måste man arbeta med en trädgård. Men det är ju härligt att se resultat och blommor och buskar som kommer upp och blir större. För mig är det också vara något positivt, även om jag kan bli sur på ogräset. 😉😂
  Kram😘❤️

  1. Anne-Charlotte

   Ja det mesta med trädgård är njutbart för mig 🥰 Hade det inte varit det då hade jag satte mig i en lägenhet eller radhus. man känner och tycker olika ❣️ Kram Lotta

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *