En dag ska jag sitta på min brygga

Jag längtar att min man ska ha semester. Att han ska få sova länge, se honom ledig och utvilad och att vi har hela dagarna framför oss. Att äta frukost på altanen och få ta dagen som den kommer. Att ha stora barn innebär att att det är mest han och jag och ungarna gör annat.
Det kommer bara bli bygga altan för hela slanten, stackars er som läser vad jag ska tjata och visa byggbilder:)

Det är så skönt att få vara hemma, har inget behov att åka någonstans och inte mannen heller och vi fortsätter istället att spara till en stuga vid en sjö. En dag ska jag sitta på min brygga och dricka mitt kaffe.
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

14 reaktioner på ”En dag ska jag sitta på min brygga”

 1. Själv jobbar jag med att ta hand om äldre. Då tjänar man så dåligt att jag på min semester får ta ett extrajobb! På mina helger/lediga dagar hoppar jag in och tar extrapass. Brukar ta en ledig dag till jul, men det var länge sen nu. Sist jag hade en ledig dag var 2014!

  1. Det kan vara svårt att ta ledigt vissa perioder i livet. Jag jobbade alla helger när jag pluggade i fyra år för att kunna få vara hemma några veckor med barnen, men sedan fick jag en utbildning och bättre betalt. Du kan inte byta till något annat jobb eller plugga. På sikt kanske du kan göra något annat? Kram

 2. Verkligen vackert porslin. Drömmer själv om en stuga vid havet, och det ska vara havet och inte en sjö. Men bor själv i hus liksom du med trädgård och frågan är om det inte blir för mycket med både hus och stuga. Kanske bättre sälja huset och bo i lägenhet + stuga. Hur tänker du kring det?

  1. Vi vill ha den nära så man kan bara åka över dagen, jobbet är vi inte rädda för. Den dagen när vi inte har huset så har vi kvar stugan…så tänker vi. Behöver inte vara hav för oss. Kram

 3. Tror inte det kan bli för många bilder 🙂 Det är ju en del av charmen med din blogg; många härliga bilder på livet i stort och smått!

 4. Din blogg är heeelt underbar, läser den varje dag och uppskattar den varje dag 🙂 men kommenterar sällan. Så länge jag kan minnas har jag drömt om att få bo vid vatten och ha min egen brygga, nu är jag 51 år, barnen är utflugna så mannen och jag har sålt vårt stora relativt nybyggda hus och köpt ett rött litet hus från 1899. Vi har totalrenoverat det och vi har byggt vår egen brygga och den går ända fram till vardagsrummet 🙂 Det är underbart när man lyckas förverkliga sina drömmar och jag vet att du kommer också sitta på din brygga en vacker dag.
  Jag önskar dig och din fina familj en riktigt härlig sommar. Varm kram Maria!

 5. Byta jobb är otänkbart! Då skulle mina kollegor få ÄNNU mer att göra. Det är alldeles för få som arbetar inom äldrevården idag. Folk säger att det inte finns jobb, men det finns hur många lediga tjänster som helst. Men de flesta är väl för fina för såna jobb. Ungdomar vill ha flashiga jobb med att resa runt och ha skoj. Lite äldre vill ha bekväma jobb. Kan inte minnas när jag hade skoj eller bekvämt sist! De med 40-timmmars vecka låste ju kunna ta nåt helgpass iallafall? Finns helg och jourdagis!
  Arbetar du helger? Har du någon timme på kvällen/natten du inte jobbar, du kanske skulle kunna hoppa in? Vänner, bekanta, tipsa gärna! Både i Linköping, Norrköping och Motala behövs det folk! Även hemtjänsten, dom går på knäna!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *