Jag tror på dig, du är starkare än vad du tror

Att ha en blogg där man bara visar inredning, eller bara visar trädgård, eller bara visar shopping, eller bara pratar tankar är inte så kul tycker jag. Inte för er i alla fall för jag vet ni kikar in här av olika anledningar. Jag tror det är mixen som gör bloggen trevlig, lite av allt så här kommer lite vardagsbilder från min dag igår och mobilen.

Min frisör ligger på torget i Kisa och heter Head Office. Jag har haft frisörer i Linköping tidigare och det har varit bra men nu åker jag inte 5 mil längre för att fixa håret, dessutom har jag hittat en tjej som jag tycker är superduktig och i Kisa är det också andra priser än i Linköping. Om jag vill kan jag ta elcykeln hit så det är lagom avstånd till allt.

Här får man kaffe och godis när man väntar men godiset hoppade jag över. Försöker att avsockra mig och bli av med sötsuget. Ni vet när jag körde Lchf mådde jag som en prinsessa. Mindre socker och mindre kolhydrater gäller nu och det är svårt men jag vet jag kan men att bli av med sockersuget kräver beslutsamhet.

Mina blå naglar ska jag göra om på måndag, kanske gula 🙂 eller lite åt orange , ja eller vanlig rosa. Vi får se. Den som fixar naglarna ligger också på torget. Jag älskar att ha allt så nära och på samma ställe. Förr for jag omkring på alla möjliga håll och hade 30 min till ”stan” en stad som jag aldrig gillade att vara i så detta är så skönt för mig.

Lite nya slingor blev det också och till våren sommaren kommer det bli ljusare.

På torget ligger också mitt jobb på Sandströms som har fått ett nytt klädmärke och så mycket fint. Nästa vecka jobbar jag där i tre dagar så då ska jag få skylta fönster. Det ska bli lite vår, påsk och student. Jag ska leta inspiration i helgen och ta med lite ris tänker jag.

Jag älskar verkligen lilla Kisa. Det finns tre matbutiker, systembolag, allt det vanliga som tandläkare, vårdcentral, elbutik, Apotek, bensinmack osv och så järnhandel en bit ifrån och blomsterbutik. Det enda jag saknar är en trädgårdsbutik. Naturen i Kinda är också fantastisk med massor av sjöar.

I Kisa finns också några olika matställen och café Columbia är ett trevligt ställe precis vid vägen och där tog jag en sallad igår. När Kalle jobbar i stan äter han nästan alltid ute, så när jag är iväg brukar jag också passa på att luncha ute.

Å jag är så oerhört glad nu att känna att här är hemma. Jag trivs så bra med allt här. Jag har träffat så många trevliga människor som mina arbetskamrater och körkompisar och jag umgås numera med många fler äldre. De är så kloka och fina och har ett lugn och ger mig mycket glädje. Jag sprang på i ett helt annat hjul för 5 år sedan efter Elins leukemi men nu är jag på en annan väg som är mycket lugnare på alla sätt.

Att göra som man alltid har gjort ger inga förändringar. Jag läser en massa böcker just nu och det är så skönt att läsa någons kloka tankar om livet. Man kan plocka lite här och där och ofta dyker deras ord upp i minnet . Christer Olsson som jag gillar han skriver ofta om lärandet och hur viktigt det är fortsätta lära sig, vara nyfiken och hur farlig stressen är. Att minimera stress för att orka livet och också ha tid till kreativiteten.

Det är så mycket jag inte äger nu, jag har ingen tvättstuga, eller garage, eller matsal där vi kan sitta många osv men jag äger min tid och minimerat stressen i mitt liv på alla olika sätt. Av livet har jag lärt mig mycket, jag har haft så roligt och gjort så mycket roligt som jag är stolt över men resan framåt nu känns minst lika spännande. Jag har som Christer Olsson lärt mig att livet är ett tillsammansprojekt. Utan tex min älskade Kalle och er som läser hade jag aldrig varit här idag 💕 Ensam är inte stark!

Det är så skönt att nu landa i 50 åringen som är mycket mer nöjd, som inte bryr sig om att visa upp sig utan smink, eller att kilo tillkommit på kroppen. Huset är absolut inte städat hela tiden och vi äter inga tjusiga middagar hela tiden. Vi har massor av skit att ta oss igenom i vår vardag som alla andra familjer men allting är okej. Det är som det är och det är okej. Sänka axlarna och känna jag strävar ingenstans mer än att att få vara en del av ett tillsammansprojekt av familj, vänner, körkompisar, arbetskamrater osv och när jag har dessa så är jag på en fin plats med mycket mindre stress. En tacksamhet. Jag vill aldrig mer bli sjuk så att jag måste välja bort människorna och aktiviteterna för att orka, men man vet ju inte hur livet ser ut i framtiden.

Jag gjorde så många förändringar när jag blev utmattad och sjönk ner i en djup depression. Jag var tvungen då för att komma upp igen och till alla er som också är där så säger jag bara det finns hopp, små steg framåt. Våga ta tag i någon förändring, börja med något nytt, avveckla något som du inte orkar, ta tag i energitjuvar osv Mata din hjärna med positiva saker, stäng av mobilen ibland och försök inte jämföra dig, se det du har och inte det du inte har.

Jag har också ett stort behov av egentid där jag får gå ensam i min lilla värld. Utan dessa stunder slutar jag att fungera så jag försöker få en del av allt. Jag är en högkänslig person med behov av både få ta det lugnt och även träffa människor, det kan vara så att jag har drag åt ADHD för jag har alltid letat kickar och velat att saker händer, men där är jag inte längre.

Stickad tröja här

Ja ni ser hur det kan bli när man skriver från hjärtat, både vanlig vardag med att klippa håret och tankar om livet. Det är fint att ha er som min dagbok. Fint av få dela med sig. Till dig som inte mår bra där ute vill jag bara säga ” Jag tror på dig” Du är starkare än vad du tror, låt det ta tid. Det kommer inte alltid vara som det är nu.

Nu blir det frukost här med Kalle och sedan ska jag vara ute trädgården hela dagen, återkommer med fler inlägg senare idag

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

24 reaktioner på ”Jag tror på dig, du är starkare än vad du tror”

 1. Så kloka tankar. Mixen i din blogg gör att vi känner oss hemma här. Livet är upp och ner för alla mer eller mindre. Då är det värdefullt att läsa att så är det för många, och med åldern förändras vi av olika orsaker.
  Så fin i håret du blev. Ha en fin helg och ”grejja” på både med jobb, trädgård och familjen 😊 Kram ❤

 2. Kloka ord. Det behövdes jag höra idag. Lider av kronisk migrän och ibland är det svårt att hitta ljuspunkter. Men att tro på sig själv och inte förlora hoppet är något jag jobbar med varje dag.

 3. Katarina Beer

  Läst din blogg i flera år men aldrig kommenterat. Men dina ord, bilder, vardag får följa er och era barn, både i vått och torrt såsom livet är, ger en så mycket, tack för att du delar med dej.

 4. Har läst din blogg länge, den är så fin, men har ofta tänkt att den tjejen har nog ADHD, så skönt att du nämnde det nu. Har många i min omgivning som har det och de liknar dig så mycket. Ha det så fint i vår🌷🌷

  1. Anne-Charlotte

   Jag har aldrig haft svårt i skolan osv men mitt driv och mitt behov av kickar kommer nog från det. Har aldrig tänkt så förr och tror inte att de närmsta i min omgivning skulle säga att jag har det heller. Men jag har gjort det till en superkraft. Jag har drivit företag, kunde köpa stugan osv genom den kraften men nu har det förvunnit 🙂 Kram Lotta

 5. Bästa Kisa! Det är verkligen så mysigt o trevligt där, oftast sem höjdpunkt att komma dit till Colombia och Sandströms, dit längtar vi när livet i skogen mellan Rimforsa och Ulrika blir för lugnt och om vädret inte tillåtit klipphäng i Drögen. Kanske ses vi till sommaren, man vet aldrig 😃 som jag sagt tidigare- så mkt kloka ord och tankar att ta till sig från dig så tack för det! Kram kram

 6. Det här behövde jag läsa nu! 🩷 Har ångest som kommer och går och idag fick jag hjärtklappning när jag gick från mormors grav. Får dödsångest emellanåt. Det hjälper att läsa andras ärliga inlägg om deras vardag, din blogg är en sån skön plats! Om du lägger upp mycket bilder på växter och skönhetsprodukter så vet jag ändå att du har din skit bakom det som alla andra tack vare att du delar det då och då. Längtar efter att känna ett sånt lugn som du gör 🌷

  1. Anne-Charlotte

   Ja här finns så mycket svårt emellanåt också. Vi tänker i stort sett lika alla människor så vi är inte så olika som man tror. Det finns inga perfekta familjer osv Vi måste bara lära oss att ta hand om våra tankar för att kunna vara i den här tokiga världen emellanåt. Kram Lotta 🥰

 7. Anna Persson

  Lotta!

  Så många år jag följt dig på avstånd men ändå nära. Ibland är man kanske inte medveten om vad man betyder för en annan människa som man inte känner i riktiga livet men DU betyder så mycket för mig.

  Kram

  1. Anne-Charlotte

   Tillsammans är så viktigt, ensam är inte stark. Hade aldrig klarat mig ut min depression utan min familj och vänner. Kram Lotta 🥰

 8. Så ärliga och fina tankar! År så trevligt att läsa dina tankar och vad ni hittar på i livet! Mvh Birgittha

 9. Dina inlägg som de här är så kul att se hur de väcker kommentarer, och träffar så många. Har ju följt dig så länge och eftersom jag är 9 år äldre ser jag hur du går in i de faser jag själv varit i. Tänk om det alltid skulle vara samma lika hela tiden och ingen utveckling eller erfarenhet och självinsikt skulle ske… Allt har sin tid, verkligen! Min dotter är 33, hon fick sin Adhd diagnos vid 25. Som hon kämpar med mycket prestationsångest och koncentrationsproblem och ångest överlag, men samtidigt är så driven, generös och extrovert. Det är så mycket egenskaper som utvecklas och förändras över livet och verktygen att hantera dem växer fram… Det som inte syns utanpå, men är det mest betydande i livet.
  Kram Milla

  1. Anne-Charlotte

   Tack för dina fina kommentar. Att få leva, ändra sig, bli äldre och få nya kunskaper är verkligen härligt. Ju äldre jag blir så känns det som jag hittar nya insikter om vad är viktigt i livet för oss. Kram Lotta 💕💕

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *