Det är nuet som gäller

Det regnar när vi kliver i badet ,men det gör ingenting. Att göra onsdag till fest är vi bra på. Det känns bra att kunna fånga vardagen en stund och sätta sig ner och prata. Vi pratar oftast om våra projekt, vad vi vill göra och hur vi mår. Under tiden vi sitter där börjar solen lysa igen och regnbågen lyser över skogen.
Vi pratar ofta om Elins leukemi och hur vi ska hantera den och hur vi känner inför framtiden. Vi vet ingenting om framtiden och vad som väntar, precis som det är för många av er som läser. Den enda vi kan göra är att fånga dagen. Ta hand om varandra och tiden vi har.
Vi har lärt oss att människorna betyder allt. Utan varandra skulle vi gå sönder. Alla måste få finnas här, tillsammans.
Medan solen går ner sitter vi där i badet och drömmer om vår framtid och var vi ska förverkliga tillsammans. Vi kommer inte spara på våra drömmar till framtiden, det är nuet som gäller.
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

10 reaktioner på ”Det är nuet som gäller”

  1. Ni är så kloka!
    Jag sa till en vän jag träffat genom arbetet inom landstinget idag, vi åt lunch ihop, att det jag vill "skryta" om sen är dagar då jag kopplat av, tagit det lugnt och bara varit… Jag vet att det kommer, men vi måste göra det här nu för att komma dit.
    Vilken fin kväll ni fick <3
    Kramar Anna

  2. Om du visste Lotta vad dina ord är så träffande i mitt liv just nu. Med en framtid som precis fått en helt ny ovisshet, supertungt och ändå ska man ta sig fram dag för dag fram till man får veta… Leva för stunden blir ett mantra. Kram!

  3. Bra unnat att förvandla en onsdag till fest! Och vilken vacker regnbåge, bra att ta till vara på alla de stunder som är livet. Livet är verkligen bara NU, en massa nya NU som läggs ihop och bildar livet. Jag är själv inne i en ny meditations-utmaning på 100 dagar, där jag mediterar 1 timme/per dag, gå gärna in och läs på min blogg, det vore kul att höra vad du tycker! Allt gott!

  4. Så lätt hänt att man liksom förpassar livet till framtiden. Måste själv bli bättre på att leva i nuet.. det är ju egentligen det enda man har.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *