Jag har lärt mig mycket

Gott nytt år alla ni som kommer in och läser här.

Vi har varit ute på en liten promenad men det regnar och orken är inte på topp. Det är mycket slem och hosta men vi mår ganska bra trots allt. Acceptans är ett ord jag fått öva mycket på 2022 och jag har lärt mig mycket av det. Det är så här just nu, acceptera och vi kan göra det bästa av det. Om en vecka kommer vi säkert må bättre. Lite skönt ändå att vara sjuk samtidigt som Kalle. Mitt har visat covid men inte hans, men det spelar inte så stor roll. Jag längtar efter vänner och familjen så jag ska ringa upp dem sedan på messenge sedan.

Jag ska städa i datorn, på telefonen osv Passar på att göra lite som jag brukar komma efter med. Jag skriver lite riktlinjer för 2023 och det känns som jag kliver in i det med en varm skön känsla. När jag blev utmattad bar jag på mycket skam att inte orka längre. Det tog tid att förstå också, tid att göra förändringar, tid att acceptera osv och allt det där har jag gjort nu. Jag har lärt mig så mycket om mig själv de senaste åren. Lärt mig vad som är viktigt för mig nu, vad jag klarar av och framförallt så lever jag utan fasader. Den jag är och den jag vill vara är den du ser.

Jag har ju möjligheten att få dela mitt liv med er och mina tankar och nu går vi snart in här på bloggen och firar 15 år. Jag har funderat på mitt 2023 om det är något som jag vill fylla livet mer med och det är promenader, natur och så lite mer upplevelser. I år är kanske året som vi kommer göra lite mer igen och det känns spännande.

2022 började jag ju med kör och keramik och det gav mig möjligheten att träffa nya människor. Många som är lite äldre än mig och dessa samtal och möten har gett mig mycket glädje. Det finns ett lugn och en klokskap hos äldre människor som jag värdesätter. Jag tycker om att umgås med människor som har ett djup. Jag vill diskutera livet med mina vänner och jag vill ha en familj där man får lov att vara som man är och känna sig älskad.

Elins nya pojkvän kom ju in i familjen 2022 ( ganska snart efter att den förra gjorde slut) och det har känts så naturligt. Det känns som att få ett nytt barn och vi kan prata om allt, högt och lågt och det är så skönt. Jag älskar ju vara med ungarna och jag vill ju att de ska tycka det är kul att umgås med oss.

2022 blev flera tuffa saker som vi gick igenom med våra barn och så min egen utmattning som också blev en depression när jag träffade den där människan i början av året som jag nu har kommit ur och vänt till något positivt som jag är stolt över och kan se som en erfarenhet och ta lärdom av. Ett år kan verkligen innehålla mycket och som jag brukar säga det finns inga perfekta familjer. Alla har sitt.

Jag tycker också jag lärt mig lite mer att jobba lagom mycket utifrån den jag är nu. Jag tycker det är roligt att skapa content men försöker lägga det på en lagom nivå. 2022 lärde jag mig också att inte jämföra mig lika mycket med alla andra som jobbar som jag. Lägga ifrån mig telefon mycket mer och inte känna att allt ska gå så snabbt.

När började få energi igen så kom också jobben och jag kunde känna ett lugn i att jag är bra på vissa av de här sakerna och att det går upp och ner över tid. Vissa stunder har man mer energi och mer glädje att skapa och vissa stunder så skiter man i det. Det är ok. Allt behöver inte vara perfekt hela tiden. Den här julen fota jag inga snygga bilder på julafton tex, dagen före julafton bestämde Elin att vi skulle gå i myskläder hela dagen. Vi lagade bara massa god mat och umgicks. Det blev en jul utan att prestera och det behövde jag för att nästa år minnas hur fin julen kan vara utifrån den energi och ork och vad man tycker om just nu.

Så trots ett riktigt skitår som nästan går att jämföra med när min dotter blev sjuk så känns det oerhört skönt att vara på andra sidan. 2023 är här och jag älskar det! Jag längtar efter fler middagar med min familj, gå på bio, åka utomlands, sjunga i kyrkan, umgås med mina föräldrar och svärföräldrar, promenera och prata livet med mina bästa vänner. Jag längtar efter att åka på sparesor som jag fått av min man i julklapp, skapa i lera, gå långa promenader i skogen, plocka svamp, solnedgångar på bryggan, bygga bastu på flotten, bjuda vänner. åka båt osv. De finns så mycket fint att se fram emot när man har hälsan.

Tack för ni kommer in och läser här och vill läsa om mitt liv och mina tankar. Jag är oerhört tacksam för just dig!

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

7 reaktioner på ”Jag har lärt mig mycket”

 1. Fortsätt vara du, det är den jag uppskattar och tycker om att följa. Livet tar och livet ger. Det är livet. God fortsättning på det nya året. Nu nytt år och nya möjligheter. / Pernilla

 2. Nytt år och nya möjligheter! Och Du ska absolut inte ändra på dig och vad du delar med dig av. Det du gör, gör du så bra!
  Kloka tankar och sunda värderingar. Båda fötterna på jorden. Och ett stort hjärta!
  Jag trivs här, och på instagram. Även om jag inte kommenterar så ofta, så läser jag och gillar det jag ser!
  Önskar dig/er ett riktigt Gott Nytt År!

 3. Tack för att du finns! Gott nytt år till hela familjen, det är så roligt att få följa dig/er på bloggen. Hälsningar En bloggläsare från Finland 🤗

 4. God bedring fine du! Ønsker dere alt godt for det nye året og ser frem til å fortsatt hente glede og inspirasjon fra bloggen din♥️

 5. God fortsättning och hoppas du får ett bra år som ger dig bra energi!
  Du låter klok och insiktsfull, viktigt att kunna känna sig lite nöjd också.
  Det är fint att läsa din blogg och följa ert liv på landet.
  Allt gott!
  Annika

 6. Så fint och uppriktigt inlägg💝. Trivs väldigt bra ”hos dig” och är glad för allt du delar med dig av. Tankar och upplevelser som jag ibland känner igen mig i. Visst är livet både för kort och för betydelsefullt för att lägga energi på ”energitjuvar” (både mänskliga sådana och olika situationer). Mitt liv känns också som bäst när familjen är samlad och att vi uppskattar varandra precis som de vi är.
  Ser fram emot ett friskt, glatt och kärleksfullt 2023🍀 😊❤️
  God fortsättning önskar jag dig och din familj!

 7. Att acceptera och sätta det ordet på 2022 är ett bra sätt att sammanfatta och ja det är bra sätt att komma vidare från saker. Vårat 2022 är både och, både sorg och lycka, så man kan knyta i hop det så

  Finns årsresume på min blogg där jag berättar om mitt

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *