Fågelmatarstation

REklam för granngården

En av mina favoritsysselsättningar på vintern är att mata fåglarna. Jag tror jag har med mig det sedan jag var liten då min farmor och farfar alltid satt och tittade på fåglarna utanför deras köksfönster. Nu är jag så glad för nu har jag äntligen köpt min en sådan där fin fågelmatarstation som jag kan hänga fågelmaten i som jag har velat ha så länge.

Just nu får mina fåglar jordnötter, skalade solrosfrö och vildfågelfrö premium . Premium innehåller extra energiinnehåll och har mer varation av fröer i säcken och skalade solrosfrö kan jag också rekommendera så slipper fåglarna skala själva och så slipper man skalen i gräsmattan.

Hos Granngården finns ett stort utbud för våra fåglar när det både gäller holkar, fågelmat, fågelmatare eller fågelbord.

Talgbollarna finns i flera olika utföranden som tex den runda varianten. Jag lägger också ut talgbollar.

Talgkolv

När man matar fåglarna är det bra att variera med många olika sorters fågelmat och fröer och gärna komplettera med äpplen och kärve. Nästa år ska jag spara rönnbär och frysa in som jag kan ta fram.

På den nya fågelmatshängaren finns även en korg att lägga mat i och en skål. Där har jag också hängt min fågelmatare som jag gjort i keramiken.

Jag blir lika glad varje morgon när jag tittar ut och ser småfåglar sitta där ute. De brukar även vara massa härlig fågelsång på våren här också.

Kika gärna på Granngårdens stora sortiment för småfåglar

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

6 reaktioner på ”Fågelmatarstation”

  1. Matar också fåglarna men jag delar på äpplena o lägger dem på marken. Då kommer koltrasten o käkar o sen inbillar jag mig att de kommer och sjunger vackert för mig på våren som tack🥰 sen får de frön, nötter o talgbollar.

  2. Oj, rena paradiset för småfåglarna ju!🐦🐦 Lockas inte Findus dit? Eller sitter han bredvid dig i fönstret och tittar?

  3. Så otroligt mysigt det ser ut! Vi brukar också ge fåglarna mat men förra året drog det till sig möss då det ramlade ner frön på marken. Det har fått bli bara talgbollar i år men äpplen var också ett bra tips jag fick nu 🙂
    Ha en fortsatt fin vecka!

  4. Så mysigt det ser ut! Man blir glad av fåglar, satt alltid uppkrupen på en hög bänk och tittade på dem från köksfönstret där pappa skötte allt noggrant hos fåglarna och så många olika arter det kom. Minns också att jag undrade om de frös så att vi borde ta in dem🙂. Jättefina bilder🐦

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *