Du behöver vara mindre i huvudet och mer i händerna

Jag samlar på de där sekunderna nu. När jag tex sitter på mammas kökssoffa och fikar och allt är som det är alltid har varit, en dag kommer det inte finnas längre. Igår när jag fick träffa min bästa vän och vi svängde ut på grusvägen och mötte solen på vår promenad och jag fick prata livet, när jag pratade med sonen och han tyckte maten var dyr, eller när jag fick några minuter med min dotter i telefon som blivit sjuk. På kvällen när vi gick och la oss och min man behöver kramar för hans mamma är sjuk. Sekunder som betyder något, på riktigt.

Jag laddar min energi som en sovande björn till dagar när det kommer storma lite mer, när det kommer vara svårare. Genom att vara lite mer närvarande, förlåtande att inte orka allt så kommer jag ändå kunna finnas där en dag när någon annan behöver mig. Precis som mannen, barnen, vännerna, föräldrar fanns för mig är jag var som mest sjuk. De där sekunderna med människor och samtalen som gör skillnad. De betyder att vi hör ihop och jag har förstått ännu mer vad det ger mig.

Min bästa kompis dotter hade påmint sin mamma en dag på jullovet att du behöver vara mindre i huvudet och mer i händerna. Tänk att hon som är så ung redan förstått den grejen. Det är så klokt. Jag älskar vara i händerna och det därför jag pysslar så mycket, kör skottkärrar, älskar att jobb i trädgården osv men ett tag var jag alldeles för mycket i huvudet. Måste tänka på det mer framöver.

Nu ska jag snart åka och jobba, jag ska skylta fönster idag hörde jag och det ska bli så kul. Det är visst kallt på jobbet men jag är ju som ett svettigt värmeelement men det går bra. Imorgon ska jag fixa mina fula naglar som ska bli rosa och åka på barnkalas. Nu vänder jag blad och tackar julen på alla sätt, nu ska jag plantera frön och köpt mig en pelargon till fönstret och ikväll ska jag sjunga. Det blir härligt.

Ha en fin dag 💕

Kram Lotta

Blus här, kjol slut liknande här, tröja här och strumpbyxor här

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

5 reaktioner på ”Du behöver vara mindre i huvudet och mer i händerna”

 1. Ååh vad jag behövde höra det nu,att vars mer i händerna än i huvudet. Har varit väldigt mycket i huvudet ett tag nu och det är inte jag egentligen. Så det här ska jag verkligen ta med mig.
  Tack för den finaste bloggen och en av dom bästa IG kontot. Fin dag till dig.
  Kramar från Annelie

 2. Liebe Lotta, ich freue mich sehr in deinem Blog zu lesen, er gibt einen richtigen Mehrwert. Ich mache gerade den gleichen Prozess durch, den du machst. Ich kann dich so gut verstehen. Alles Liebe aus Deutschland, Iris❤️

 3. Vilket bra uttryck att vara mindre i huvudet och mer i händerna. Så klokt tänkt, då det snurrar för mycket i tankarna ibland, av olika orsaker.
  Vilket roligt extra jobb du verkar ha och för dem måste det vara guld värd att du finns 💗

  1. Ja visst var det ett bra tänkesätt som jag har med mig varje dag nu, Mer i händerna och mindre i huvudet är vad jag behöver. Kram Lotta 🥰

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *