Vi är i helt olika faser

Vi är olika stadier i livet, jag tänker ofta på det och att det är så viktigt att få vara i sin egen värld lite mer och lämna telefonen en stund och tänka på vart är jag på väg och vad behöver jag. Den här veckan tex jobbar jag bar en dag i klädaffären vilket betyder att alla annan tid kan jag styra som jag vill. Det kan både låta härligt och tråkigt, men jag har lärt mig att jag mår bäst när jag har lite driv och gör saker.

Den här kombinationen har varit svår för mig när jag var sjuk men nu får jag istället jobba med att komma igång så jag inte blir stillasittande för mycket. Jag behöver helt enkelt ha rutiner och vara min egen motor. Innan i mitt liv har det här aldrig varit ett problem utan jag hade fart runt som en duracellkanin och behövde istället kunna stoppa hjulet.

Det som blev fel för mig är att jag kom in i så mycket stress när Elin var sjuk och när hon var klar med sin behandling då körde jag bara på, min hjärna hade kommit in i så höga stressnivåer så den visste inget annat. Nu efter min utmattning måste jag istället komma igång igen lite mer, men lagom.

Men nu är allt annorlunda. Vi ska passa oss för att att berätta hur andra ska leva och lägga fokus på vår egen energi. Den här veckan är viktigt för mig att vara igång, boka saker så jag har lite att göra och försöka skapa saker och jobba med så kommer jag framåt. För någon annan kan det vara helt tvärtom. En barnfamilj tex. som har häcken full med alla aktiviteter som ska göras och så hinna med hemmet och så hinna sig själv osv. Livet är olika för oss alla och vi är i helt olika faser.

Igår var jag hos barnen en stund, det ger glädje för mig. Vi mätte vilket köksbord Elin ska ha, hon önskar det här men det är för dyrt men ska passa det här soffbordet. De vi beställde var för stort och vi hade inte mätt ordentligt så det fik vi skicka tillbaka men det här skulle nog passa bra också. Ja det kommer bli så fint.

Kalle vill att vi ska börja med att göra garderober på hela snedväggen i gästrummet så det borde vi kanske sätta fart med. Jag är lite mer seg nuförtiden och tycker allt är så dyrt. Jobbar ju mindre och tänker efter lite mer. Blivit lite klokare kanske 🙂 Men garderober i februari och fixa altan i mars vore kanske bra projekt för oss.

Nu ska jag fixa frukost och sedan ska jag prata med min vän Susanne från Norrland. Det är glädje 💕

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

3 reaktioner på ”Vi är i helt olika faser”

  1. Så otroligt kloka ord. Viktigt att fokusera på sig själv istället för att lägga energi på hur andra ska leva.
    Din blogg är så himla mysig 🤩

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *