Bygga fritidshus som permanentbostad

När vi köpte det här fritidshuset så hade det legat ute till försäljning i ett halvår. Vi tittade på det på hösten och jag var tveksam, men Kalle var säker men vi fortsatte titta och buda på några andra hus. Sedan på våren fanns det fortfarande kvar och då slog vi till. Det var vi och ett par till på visningen, men ingen mer la bud.

Detta huset är byggt att vara ett fritidshus, men med alla bekvämligheter som golvvärme i kök, badrum och hall. Det var totalrenoverat innan vi köpte det men det finns ingen tvättstuga eller garage. Vi såg ändå möjligheterna när vi kom hit och läget att få bo så här vackert vid en sjö och med en väg som hålls skottad på vintern. Ja vi har grannar men inte precis bredvid huset. Tomten var ju inte lika fin som nu men det visste jag att vi kunde ordna till.

Sedan kom covid och året efter ökade fritidshusen i Kinda med det dubbla. Ja även om andra inte såg att detta kunde bli ett fint heltidsboende så är jag glad att vi gjorde det. Kalle han sa direkt att vi kommer flytta hit, men jag hade svårt att tänka att vi skulle släppa stora huset. Men sedan den dagen vi kom hit har jag inte velat åka här ifrån.

Nu bor barnen i stan och blivit stora. Elin snart klar med sin andra utbildning och Philip jobbar och fyller snart 20 år. Ja visst är det galet vad åren går. Minns ni så små de var när jag började blogga

Jag tycker om att Kalle och jag följer känslan och rytmen i livet. Vi går på magkänslan och det som är viktigt för oss just då. Vi har tagit en del risker osv men det har också varit en spänning att våga och att se att det går.

Idag ska jag in till barnen en sväng i deras hyreshus i stan så jag ska sätta lite fart är nu och jag vill önska dig en toppenskön dag. Tack för att du läser min blogg. Det är roligt att se att tittarsiffrorna ökar så fort jag bloggar lite mer. Jag ska försöka få till lite fler inlägg framöver om allt jag gillar.

Ha det bra

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

6 reaktioner på ”Bygga fritidshus som permanentbostad”

 1. Bästa bloggen 🤗😊 måste jag säga , ditt lugn , se möjligheterna , inget stress , man blir lugn bara av att läsa den . ❤❤

 2. Hej!
  Hur har ni löst det med fönstret i köket? Hur ser det ut utifrån? Tycker det ser ut som om ni har fönsterbrädan extra högt upp?

 3. Ni har verkligen fått det jättefint och trivsamt. Kan ibland vara svårt att kombinera, då många ”fina” inredningar lätt blir sterila.
  (Vill inte verka gnällig, men du skriver ”fotölj”. Det stavas fåtölj, med ”å” alltså).
  Ha en skön helg!

 4. Ni har det så fint och mysigt ❤️. Du har gjort ett fantastiskt jobb med att flytta från stort till litet, jag hade inte klarat av det jag har svårt att slänga och göra mig av med saker 😀. Bra gjort 💪💪💪. Mvh Åsa

 5. Ni är helt rätt i tiden att downsiza ert boende, mest för er egen skull. Ni bor ju så vackert.
  Bor själv, med min man, nu i ett allt för stort hus, önskar flytta till någonting mindre. Du är en inspiration!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *