Att balansera är svårt, men livsnödvändigt

Innehåller annonslänkar

Förra veckan önskade jag mig längskidor men idag när det började töa ute och regna då tänkte jag att skidor kan jag köpa på marketplace för inte behöver det vara något märkvärdigt. Idag önskar jag mig en resa med familjen istället, vill ha sol. Det blev lite dyrare för dem hi.hi. Mest blir jag trött på mitt konstant tänkande huvud fram och tillbaka. Detta eviga surrande där upp som ofta blir värre om jag är trött och om jag är hemma. Det är ju bara det att jag orkar inte och kan inte ha saker göra varje dag för då blir jag trött för det. De flesta dagar är lugna dagar för mig med inte alls lika mycket tankar och surrande, men kommer tröttheten då kommer tankarna.

Förra veckan var en sådan bra vecka, älskade min energi då. Men sedan igår när barnen åkte hem på kvällen då slog den där tröttheten till så idag har mest latat mig och nu har jag sovit. Ikväll ska jag i alla fall på vattengympa för att göra saker brukar ändå ge energi om det är i rätt mängd. Svårt det där också. Kören ger alltid energi och ligger nära men keramiken kräver mycket koncentration och dreja tar mycket energi och resan dit och hem och planera tar energi . Ibland när jag åker från keramiken är jag helt slut samtidigt som får inspiration och driv.

Om jag jobbar 3 dagar i veckan i klädaffären tex då orkar jag inte med mina aktiviteter på samma sätt. Men om det är sol ute då brukar jag få lite extra energi automatiskt. Vattengympan gav endorfiner och må bra känslor så det känner jag att jag vill gå på fram tills trädgårdslivet börjar i alla fall, men åka dit, packa, surra med människor kan också ta energi fast det känner jag bara efteråt. Sitter jag hemma för mycket så blir jag uttråkad, lat och blir låg så inte bra det heller. Är jag borta för ofta vill jag bara vara hemma så jag kan styra min tid.

Det är jättesvårt att hitta den där balansen eller det är som Underbara Clara skriver det handlar om att balansera. Hela tiden fram och tillbaka, att vilja och kunna göra saker och att få hjärnvila. Man ska också veta vilken vila man ska ägna sig åt, titta i mobilen är ingen vila för mig det är mer jobb, vara i trädgården är vila för mig i lagom dos så det inte blir att jag kör för hårt osv

Jag märker ofta efteråt om jag blir hjärntrött. Ibland tycker jag åka och jobba ger mer hjärnvila än att jobba hemma och så tvärtom. Att balansera är svårt, men livsnödvändigt. Vissa veckor behöver jag inte sova på dagen, vissa dagar måste jag få sova en stund. Om jag blir hjärntrött så kommer migränen som sitter över högra ögat då vet jag direkt att det blev mycket, men nu har jag migrän väldigt sällan för jag balanserar hela tiden.

Att jag delar de här tankarna är för att jag kan kanske hjälpa någon annan som kämpar med sitt. Det är inte så ofta längre men då och då kan jag få en känsla av att jag har dåligt samvete som inte klarade att hålla ihop livet.

Men mest har jag ändå lärt mig att ge mig acceptans. Det är okej och ingenting annat hade fungerat. Jag var ingen bättre människa när jag hade mycket, ägde mycket eller gjorde min ”karriär”. Det var bara väldigt roligt att orka och vilja mycket men jag får istället känna en tacksamhet att jag vågade och gjorde det jag gjorde och att vår Elin överlevde sin leukemi och mår så bra idag.

Livet är sannerligen inte så lätt, men genom att få prata med er en stund känns det mycket lättare. Tack för att du lyssnar ❣️

Kram Lotta

Supersnygga nyheter från MQ Rosa tröja här, kjol här , rosa kavaj här , rosa topp här

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

5 reaktioner på ”Att balansera är svårt, men livsnödvändigt”

  1. Hur ett skidpaket på plats. Det brukar vi göra, då får man hjälp och märker vad man vill ha för längdåkningsskidor.

  2. Oj vad jag känner igen mig i detta, ibland är jag på ett riktigt extrovert humör och bokar in saker men efter att de är utförda är jag helt matt i flera dagar för att sedan bli uttråkad och boka in nya saker och cirkeln är igång igen…
    Tack för du sätter ord på det 😊

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *