2 dl vispgrädde
2,5 dl strösocker
100 gram smör
1 dl sirap
2 tsk äkta vaniljsocker , 2.5 msk kakaopulver , Flingsalt
Gör såhär; Smält smöret i en kastrull och tillsätt därefter socker, sirap och grädde. Rör om och låt kolan koka upp, rör om då och då. Låt koka på medelvärme tills smeten är ca 121 grader, eller gör ett kulprov. Rör om då och då.
Smörj av avlång form med en neutral olja. Dra av kastrullen från plattan och rör ner vaniljsockret och kakao. Häll upp smeten i formen och strö över salt. Låt stelna och skär sedan i bitar.
Supergod med flingsalt 🙂
Det var lite recept från Philip och Julia
Vad god fudgen ser ut! Jag har precis ställt chokladkola på avsvalning. Hittade nougat i kylen och hade dessutom en bit mandelmassa liggande sen i helgen. Det blev små mandelmassebitar (limpformade) doppade i nougat och så fort den här kommentaren är skriven ska jag ringla vit choklad över dem. 🙂
Vi behöver nog ingen julmat i år…