juni 2024

Sommarkalas

Elin och jag är så nöjda med vår födelsedagsfest. Det blev så mysigt och att vi kunde vara i trädgården. Jag fyllde 50 år i februari och Elin fyllde 25 år i april men det fick bli en sommarfest.

Klänning här

När 45 personer dundrar in i trädgården känner man wow så många vi blev. Räcker maten, har vi tillräckligt av allt och ja det hade vi 🥰 när de står där borta så blir man så glad av att se alla.

Fest med släktingar och mina/våra närmsta vänner för sedan fick vi inte plats mer än så.

Våran Philip lagade all maten. Han är så duktig, men vill inte vara med på bild så mycket. Jag sa en pastasallad och en bulgursallad, melonsallad osv Så säger han vad jag ska köpa så fixar han maten. Ska se om jag kan skriva ner lite mer vad han hade i en annan gång, men han får till så goda smaker.

Den minsta i familjen på Kalles sida kom, han är ju allas gullegris.

De tre minsta på min sida hade ett eget litet kalasbord. Hur söta 🥰

Elin dansade dansen drömmen om Elin, precis som hon gjorde med Erik när vi gifte oss. Då var hon lite mindre bara .

Fika hade vi såklart med tårtor och kakor av lite olika sorter. Både svärmor och mamma hade bakat.

Å här har vi både mamma, bonuspappa, min svärmor och farfar och pappa. Det här är ju så härligt för oss att alla kunde komma.

Philip han är så duktig på att göra folk glada, sjunger och fixar. Elins pojkvän hjälpte oss att bära bord osv. Alla behövs för man ska orka och det här fina gänget får jag snart åka till Kroatien med. Så tacksam för min familj.

Lyktor

Vi fick så mycket fina presenter. Jag glömde fota alla presenter men det här var bara en del av allt.

Vår trubadur spelade långt in på småtimmarna. Vi är så tacksamma och glada att det blev så fint väder och allt gick så bra. Nu latar jag mig och nästa vecka ska jag jobba 4 dagar i klädaffären igen. Ikväll regnar det och jag ska leta bikni till vår resa.

Skönt att sitta en stund ikväll för det har det inte blivit så mycket denna veckan men nu är festen klar och jag är så stolt och glad att jag klarade det och allt gick så bra.

Kram Lotta

Fina festklänningar här här här och här

Sommarkalas Läs mer »

Precis som vi har planerat

Det ska regna idag men det gör inget för allt ute är klart för fest. Det behövs regn på mina växter så det är bara bra men imorgon ska det bli uppehåll, hur tacksam är man inte för det. Kalle satte upp ljusslingan igår , finns tex liknande här , jag ställde ljuslyktorna på var sin sida av trappen. Blev fint.

Barnen kommer ikväll så jag ska städa ordning lite innan vi ska på ärenden men det kommer få vara lite stökigt inomhus nu när vi är många som ska bo här. Vi har även gäster som ska sova både här inne och i husvagn och då går det inte att ha ordning.

Den här veckan har det blivit mycket gjort fast vi har semester, precis som vi har planerat för sedan väntar ytterligare 5 veckor för Kalle och 4 veckor för mig när jag är helt ledig. Ska ta ytterligare en vecka när vi ska på skördefesten också. Vila är bara att sitta still för en del människor men jag gillar tex inte att sitta still och sola på dagarna. Solen har jag respekt för men om jag är utomlands kan jag sitta i värmen en stund. Vi sitter mest still i solen på kvällarna. Då badar vi, tar något att dricka osv men sedan är vi utomhus i stort sett hela dagarna. Jag sover eller mediterar nästan alltid när jag är hemma, det är mitt sätt att vila på dagen.

Man är olika, gillar olika saker osv och jag bryr mig inte om hur andra lever och är 😊 Det här är vårt liv och det vi tycker om, det är bara det vi fokuserar på. Kalle ska bygga tex bastuflotte på semestern det längtar han efter och så ska vi både till Kroatien och Norrland och hitta på något i september tillsammans och på skördefesten på Öland så vi har massor av kul framför oss när vi inte ska vara hemma. En del skriver att vi håller på för mycket på semestern, men om andra vill sitta på en badstrand hela semestern så är det upp till dem 😉 Jag har bara 5 meter till min badstrand och kan bada exakt när jag vill.

Glas här

Det är skönt att vara hemma pyssla och göra saker tillsammans men nu har det blivit extra mycket för vi ska ha fest, men annars har vi inga krav att bli klara. Allt får bara fortgå i den takt vi tycker det är kul och har råd med. Livet går lite i faser. På vintern tex då kan man lata sig mer och på sommaren fixar man och pysslar mer.

Nu har vi bott här på heltid i 3 år och vi har så mycket kul vi ska fortsätta att utveckla här men nu har vi även hittat en kattvakt som kan vattna så då kan vi även resa en del.

Lykta här

Men nu blir det att städa vårt lilla hus innan vi ska hämta möbler och tårtor mm. Nästa vecka kommer bastuhuset så i höst får vi kanske börja inreda den, tjohoo så kul det blir. Nästa vecka ska jag jobba igen så det är det bara jobb som gäller. Lite en sak i taget blir bra för mig och därför tog vi semester denna veckan för att hinna och orka.

Ha en fin helg mina bästa bloggläsare🥰

Kram Lotta

För alla er som älskar citroner , vaxduk här, kudde här , så fin kanna här , skål här

Precis som vi har planerat Läs mer »

En vilodag och en dag med ärenden

Jag tog en vilodag från sociala medier och igår var det så fullt upp med att köpa mat osv så då blev det inget blogginlägg men idag så är jag tillbaka. Att ha fest , nu är vi uppe i 45 personer tror jag 😊 som ska komma hit och kunna sitta och äta tar sin lilla tid men jag ser verkligen fram emot att kunna göra det här. Det kommer dröja länge till jag har en sådan fest nästa gång men nu blir det av. Det är både Elin och jag som ska fira ihop så även hennes släktingar kommer på pojkvännens sida vilket är så kul.

Häromdagen när vi var i Åtvidaberg och skulle köpa virke till altan så gick vi även in på Jysk. Jag tappade en flaska nagellack på golvet för ett tag sedan så jag behövde byta ut lite saker som inte gick att rädda. Vi har haft samma duschdraperi i 5 år så det var verkligen på tiden. Det här kommer jag ha på sommaren och ett annat lite mörkare som inte kommit än på vintern.

Jag satte upp lamporna häromdagen med krokar som vi hade. En över soffan och en över matbordet och det blev så fint. Det är bara colcellslampor från Jula som inte lyser så mycket just nu men på sikt blir det el. Vill man köpa samma lampa med el så finns det här

Vi badar såklart varje dag nu, det är ljuvligt att ha sjön utanför huset.

Philip har varit här och gett oss goda middagar. Han är så duktig på matlagning. Pyttipanna med ägg.

Kalle har blivit klar med trappen och vi kan sitta på altanen( allt är inte klart, men resten gör vi senare) . Så idag ska han få en liten annan lista på allt som han ska göra 🙂 Man får ju mycket gjort här hemma i alla fall när man ska ha gäster. Vi har tex bytt bytt den trasiga toaletten efter ett år.

Badring här

Nu ska jag in på morgonen och fixa mina naglar, rosa ska de bli så de matchar klänningen . Imorgon ska det visst regna men på lördag när vi ska ha fest blir det ca 20 grader och uppehåll tack och lov. I eftermiddag ska jag fixa till lite gråa hårstrå, annars bara pyssel hemma. Jag ska skriva en liten lista till Kalle som hjälper till med allt men behöver få få veta vad han ska göra 🙂

Vi ska sätta upp en ljusslinga idag nere vid växthuset och sedan har Kalle pratat om att han vill ha decklight som vi har på flotten. Nästa vecka är jag hemma och ska bara jobba på klädaffären då ska jag fota massa bilder till bloggen.

Nu önskar jag er fin dag så hörs vi snart igen

Kram Lotta

Fina nyheter blus här , byxdress här , cardigan här , supersöt klänning här

En vilodag och en dag med ärenden Läs mer »

Vi klarade det

Vi fick sådan fin hjälp igår med spabadet, jag gjorde ingenting så jag ger allt credd till mina nära och kära och vänner som hjälpte oss igår. Jag lagade däremot mat och dukade i växthuset men det blev inga kort på det.

Frukosten intog vi också i växthuset och det är så mysigt att vi kan sitta där inne nu. Tog ner stolarna från köket och ska försöka hitta stolar framöver på marketplace eller om jag beställer några i taget framöver. De har blivit så dyra.

Svärmor hade bakat en sådan god kaka ( kan inte receptet)

Sedan fick Kalle provsitta i badet med sin öl som han längtat efter så mycket. Vårt spabad från huset och mitt gamla orangeri är det enda jag saknat och nu har vi det igen men allt i mindre format. Så nöjda! Spabadet kommer från Skånska byggvaror men de hade utförsäljning på detta och dessa är slut nu. Det blev torrbad, hi , hi men Kalle tycker det kändes toppen.

Jag fick upp ljusslingan också och stålpinnarna som de sitter på är från Clas Olsson.

Nu när spabadet är på plats ska vi byta toalett också som är trasig så vi har en som fungerar till lördag.

Idag har vi massor av ärenden och jag har precis varit och beställt mig en ny firmabil, varit på återvinningen och massa andra ställen. Nu landar vi hemma med att skriva till er och äta sedan ska vi fixa det sista så vi kan bygga klart trappen. Lamporna hinner vi nog inte få upp och jag inte köper solcesllslampor så länge.

När jag visar på instagram får jag jag jättemånga frågor på mina saker, som kuddarna tex och de är tex köpta här, här och här. Jag tycker det är lättare att länka till saker här på bloggen. Min senaste favoritkudde kostar bara 99 kr som finns här den har jag i tvrummet.

Nej nu ska vi äta här och imorgon kommer vänner och hälsar på så lite mat ska fixas till våra gäster som vi längtar efter. Jag har semester med Kalle så ikväll ska vi äta lite god mat och sätta oss i solen på bryggan.

Ha det fint 🥰

Snygga väskor här, här och här

Kram Lotta

Vi klarade det Läs mer »

Våran midsommar

Innehåller annonslänkar

Våran midsommar har varit så lugn och skön och vädret blev ju precis som vi önskade. Kalle gick ut och hissade flaggan när jag åkte och jobba några timmar.

Det blev en gammal klänning men såg att den finns fortfarande här, skor här och kofta här .

Det är så skönt att inte ha någon prestige eller att midsommar måste vara på något speciellt sätt. Man kan göra olika saker och man ändrar sig med åren. Lev livet med en öppen hand säger Björn Natthiko, så vill jag leva.

När jag kom hem fixade vi tillsammans sill och potatis på bryggan och det är ju så gott. Gillade inte sill när jag var ung men nu älskar jag det.

Porslin här och här

Efter maten blev det att dricka en koppa kaffe och lata sig lite. Man har ju inte samma energi direkt som man var 40 🙂

Kjol från mitt jobb på Sandströms

Sedan var det dags att ta lilla sportbilen och susa på midsommarfirande på Valö

Där träffade vi Kalles barndomskompis Magnus och hans familj som vi känt sedan vi blev tillsammans.

Kvällen avslutades med klädbyte och grill på altanen, men det var så fin kväll så vi gick och satte oss på bryggan.

Glas

Vi satt och pratade om hur mycket vi uppskattar den här utsikten och hur mycket glädje och ro den bryggan/flotten ger oss.

Kalles skjorta tex här

Nu är det sen frukost här och jag ska städa här inne idag och stryka dukar till festen. Det ser att bli fint väder nästa helg så jag känner mig så glad. Kalle och jag har semester en vecka nu. Kalle har 6 veckor i sommar och jag har 5 om man räknar bort blogg och instagram.

Idag kommer Elin så får vi prova våra nya klänningar tillsammans. Jag ska se om jag kan köpa en krans också. Vi ska åka och handla mat för imorgon ska spabadet upp och så ska det bjudas på grillat till alla som hjälper till.

Ha en fin dag 🌸🌸 alla fina bloggläsare

Kram Lotta

Så mycket fint från Vila här, här och rea här

Våran midsommar Läs mer »

Köksträdgården

Jag glömde min telefon på jobbet igår men kände på vägen hem att det kändes skönt och välbehövligt att vara ifrån den. Kalle och jag tog lilla sportbilen och susade iväg till Valö och åt mat. Så himla mysigt att ha lite matställen som man kan besöka på sommaren. Nu är det bara vi två och vi har mer tid och kan unna oss mer än vad vi egentligen gör.

Jag jobbar idag och det ska bli så kul, blir nog mycket kunder på jobbet som är på väg ner till Öland och så alla sommargäster som kommer och bor runt sjöarna i Kinda.

Kalle har dukat till frukost här och jag tänkte hinna städa lite innan så det är fint tills jag kommer hem ikväll. Jag ska nog vara lite i trädgården ikväll och det sägs ju att lite mer värme ska komma. Jag vågar inte hoppas på det än men nästa helg får det gärna vara sol.

Jag har köpt ”stolpar” som jag ska hämta så jag kan få upp mina ljusslingor. Jag flyttade min trädgårdsmöbel till framsidan av växthuset och så parasollet. Blev fint men ska korta en pallkrage nästa år så vi får mer plats.

Nu önskar jag er en fin dag, det ska jag ha 🥰

Sommarspel som är fina att ge bort i present här, här och här

Kram Lotta

Så mycket snyggt hos Home of Ess kolla in den här sänggaveln och påslakan här , rund duk här

Köksträdgården Läs mer »

Klänningar och plockmat

Jag har haft så himla fina dagar även om jag blev väldigt trött första lediga dagen jag var runt på alla ärenden till festen. Igår fick jag stanna hemma och landa och gå omkring och pyssla med lite av varje utomhus. Jag dammsög växthuset och verandan och rensade en rabatt.

När Kalle kom hem tog vi lite plockmat på bryggan. Enkelt och gott.

När jag är hemma tycker jag om att röra på mig, det har jag nog fått av mina föräldrar som är likadana men nu har jag också hittat meditationen som jag gör ca 30 min när jag är ledig. Ibland somnar jag men oftast inte. Det gör hela skillnaden för resten av dagen blir så mycket bättre. Sedan sitter jag nästan alltid still på kvällarna mellan 20-22 innan jag somnar. Jag sover bra om nätterna och klimakteriet är rätt okej ändå just nu. Jag mår så himla bra! SÅ tacksam för det.

Ljusslinga här. Har skaffat stolpar till dem som ska upp över spabadet.

Igår målade jag en gång till på stolparna och det blir så bra, timmergrå från Falu Rödfärg. Jag bestämde mig att även måla de andra stolparna vid grindarna så det blir lika. Ska börja med det efter midsommar.

Nu kan man se nya altanen och uteköket som ska byggas upp där borta. Uteköket sätter igen utsikten lite om man sitter ner men det är ju meningen att man ska se utsikten när man lagar mat och står upp. Altanen är inte så stor så det kommer bara få plats med en korgstol, det kommer inte finnas så mycket plats att sitta där och äta. Det får man göra på bryggan eller uppe på verandan.

Igår köpte jag och Elin fina klänningar. Alla säger vi är så lika så vi ska vara lika på vår fest. Elin 25 år och jag som fyllt 50 år. Hittade så söta klänningar här, finns även här såg jag. Undrar just om mina bröst kommer trilla ut i den 🙂 Ja vi får se. 2,5 dag till att jobba sedan en vecka semester. Tjohooo.

Kram Lotta

Klänningar och plockmat Läs mer »

Lämna utrymme för mirakel

I min nya kalender som jag inte kan leva utan 🙂 så har jag skrivet in orden ”Lev med en öppen hand och lämna utrymme för mirakel” De orden kommer från älskade Björn Natthiko som inte finns med oss längre men för mig finns han dagligen. Hans kloka ord i hans meditationer lyssnar jag på flera gånger i veckan. Boken finns här för den som inte läst den.

Klänning och kofta här ( klänningen har tagit slut i den här färgen)

Att lämna utrymme för mirakel är väldigt viktigt för mig för den är den tiden som jag återhämtar mig, gör saker spontant och som jag njuter ofta i ensamhet. Det är då jag ser saker och känner mig närvarande, som när solen lyser på malvan tex. Om jag bokar upp för mycket så finns det inte plats för små mirakel. Idag går allt i min takt och jag ska mest vara ute och pyssla.

Igår hann jag många ärenden till festen. Det är skönt att hinna allt i lilla Kisa och slippa åka in till storstan. Nu har jag bokat bord, stolar, beställt tårtor, fixat allt dricka, sånghäften, räknat glas och skrivet till alla som ska ordna saker osv. Att bo nära ett litet samhälle är nytt för mig. Innan hade vi 30 min till stan men nu går det på halva den tiden. Allt är så smidigt nu med att handla mat osv och finns så nära. Både samhället och byn som jag tycker väldigt mycket om. Jag älskar att vi startade om på ett nytt ställe. Det kanske ser ut som jag bor långt bort i skogen men jag har närmre till allt och det mesta jag behöver. Det var längre förr.

Jag har ju hälsporre eller om det är hälkudden som gör ont men i vilket fall så tejpar jag hela tiden, köpt en massa bra skor så det är bättre nu. Igår var jag på promenad och det kändes ok. Jag har två olika Hoka nu så ett par att jobba i och ett par att gå i, dessa finns tex här

Dessa Sketchers här har jag till vardags mest i trädgården. De är så sköna de också. Jag har massa olika inlägg och några strumpor men ska köpa mer kompressionsstrumpor . I höst vill jag kunna vandra mer igen, det är mitt mål.

Jag har tre jobbdagar framför mig så jag ska njuta extra mycket idag. Jag ska jobba några timmar på midsommar, det är första gången i mitt liv men funkar bra för oss. Kalle och jag ska bort på eftermiddagen på midsommar och träffa några vänner sedan är vi hemma på kvällen. Tycker det är roligt att mina arbetskamrater får ledigt så jag jobbar gärna.

Nej nu ska jag och min bästa kompis gå ut i trädgården och äta frukost. Bastun kommer om två veckor och den ska inredas i marin stil. En bäddsoffa ska införskaffas den här tex eller den här som är mycket billigare. Ett litet bord i trä här. Ja vi får se, det ska ju bli klart först innan möblerna köps in:) Vi tar det som det kommer. Ska kolla på marketplace och loppis också.

Ha en toppenfin dag 🌺

Kram Lotta

Klänningar till midsommar här

Lämna utrymme för mirakel Läs mer »

Att styra upp ett kalas

Innehåller annonslänkar

Jag trodde aldrig jag skulle komma till den känslan igen att vilja ha kalas/ fest men om två veckor är det dags. Musiken är ordnad och nu ska jag ordna resten. Jag har som sagt gott om tid på mig och jag ska börja idag med att köpa dricka, kolla om vi kan hyra möbler och har tagit fram dukar, skrivet till alla och delar ut lite uppdrag. Vi är ju som sagt lediga nästa vecka så det ska nog gå bra och en sommarfest med olika sorters dukar, papptallrikar, mycket musik och sång. Det ska kännas glatt och roligt och enkelt.

Jag ska bara ha släktingar och de närmsta så det känns riktigt bra. Personligen har jag haft svårt med fester sista åren med mycket folk. Men nu är det bara kända personer för mig och vi ska vara utomhus så jag hoppas vi får fint väder, men det blir som det blir. Jag är glad att alla våra föräldrar och svärföräldrar på olika håll kan komma, för Elin och jag har festen ihop 50+25

Nu ska jag iväg och kolla, har en firma som ska ha sådana här bord. Hade varit roligt att få upp min ljusslinga över spabadet och lampor över borden. Vi har en elektriker som ska komma hit och hjälpa oss. När vi flyttade hit så köpte jag 16 av allt så glas finns det. Har så många fina dukar som jag köpt här som ska läggas på bord. Nu har jag lite att diska och stryka 🙂

Ha det gott 🥰

Kram Lotta

Så många fina nyheter här

Att styra upp ett kalas Läs mer »

Lite tavlor och en blomma

Jag har varit ute hela dagen och det har varit en sådan skön och bra dag. När Kalle kom hem så satte han igång med altanen. Nästa helg ska vi få upp spabadet och bygga trapp.

Vi har semester efter midsommar tillsammans och fram till min 50 år fest så då har vi tid på oss att fixa en massa.

Här inne händer det inte så mycket. Några tavlor kom upp i köket och en liten blomma. Jag vill tapetsera på sikt men det är ingen prio. Ikväll sitter jag och kollar lite på resor. Kalle och jag har en vecka i september när vi ska hitta på något. Antingen spa i Sverige eller en resa utomlands. Ja vi får se.

Nu är jag ledig några dagar så jag ska fixa massa för min fest. Har inte fixat någonting än men imorgon sätter jag igång. Det ska inte vara så märkvärdigt men det är ju ändå massa att tänka på. Det är ju bra om 40 personer har stolar att sitta på 😊

Midsommarklänningar som jag gillar här, här och här

Ha det så bra 🌺

Kram Lotta

Snygga strandväskor här och här

Lite tavlor och en blomma Läs mer »