Våra planer här framöver

 
 
 
Godmorgon fina läsare, hoppas ni sovit gott och nu är klockan omställd också. Jag har varit ute med hunden och nu ska jag fixa lite här inne i stugan idag. 
 
 
Nu när stora huset är sålt och vi snart bor här så har vi möjlighet att med vinsten kosta på det här lilla huset lite mer kärlek. När vi känner att vi har lust och tid så bokar vi lite hantverkare som kan göra det här stället till vårt paradis. Det ska gå från fritidshus och till permanentbostad så vi har lite att ta tag i framöver. En del saker är ett måste, men många saker för njutning skull. För att vi älskar att göra saker tillsammans, för vi tycker om att leva vår dröm och för att bo på en plats som ger oss en själsligt lugn. Även om vi kommer göra mycket här framöver går det inte att jämföra med vårt hus hemma på 199 kvm med källare, 1 hektar tomt, 600 kvm skola, bodar, garage osv I stugan här är det viktigt att fortsätta renovera med mycket känsla och charm.
 
När vi flyttade hit hade vi även stora huset hemma att betala på och underhålla, men vi har ändå hunnit en del saker här med….sedan vi kom hit så har vi 
 
 • Byggt en liten bod ( mest tillfälligt, hoppas på garage framöver)
 • Bytt kylskåp
 • Byggt köksträdgård
 • Jämnat gräsmattan så det går att klippa gräset nere vid sjön, tagit bort sly, gjort rabatter mm
 • Satt in luftvärmepump
 • Målat och tapetserat sovrummen
Ja så inrett huset , fast det är inte klart och kommer få ta sin lilla tid men vi har ju i stort sett allt vi behöver.
 
Nu är det dags att gå vidare
 
 • Vi har fixat så tvättmaskin installeras  i hallen ( vi har köpt en maskin som både är tvätt och tork i ett) VVS firma har varit här och sagt det är ok. Finns avlopp och el m.m på andra sidan väggen.
 • Nästa vecka kommer en kökskille och hjälper oss att installera diskmaskin, då ska vi byta kranen också, det ligger en fin hemma. 
 
 Nästa att ta tag i:
 • Att få hit en person som kan dra el. Vi vill kunna ha el på bryggan, sätta lampor utmed sjötomten och så eluttag vid huset. 
 • Vi ska laga våra elstäder ute och inne och sätta in braskamin inomhus
 • Slipa golvet i vardagsrummet och tapetersa på sikt , slipa golv på övervåningen
 • Bygga några platsbyggda garderober
 • Byta ytterdörr och sätta in altandörr ut mot sjön med glas i….kommer bli så fint 😍
 • Vi ska bygga flotte med bastu, ett rum och sovloft ( pontonerna är köpta) 
 • Sätta upp staket och grindar ut med en väg här så det känns mer privat
 • Göra om lite i badrummet med troligtvis en duschvägg och en annan kommod
 • Utomhus ska vi lägga sten, rabattkant ner mot slänten och göra en snygg entre med stentrappa och gårdsgrus
 • Måla huset i ljus falurödfärg, nu är huset målat med olika mörka röda
 • Kanske byta ut panelen på altanen till en annan som ger ett ljusare intryck längst ner som kommer ge ett öppnare intryck mot sjön. 
 
Sedan vill ju ansöka om bygglov eller om det funkar med attefallsreglerna…vi ska kolla upp det för att bygga ut kök, glasveranda, bygga tvättstuga/toalett , ett rum på övervåningen och garage på sikt och ett litet orangeri.Vi ska kolla upp en gång till att köpa marken här bredvid som markägaren vill sälja till oss. Detta är bonus om vi får göra.
 
 
Men ….bli nu inte rädda och att vi ska jobba ihjäl oss för vi ska ta hjälp med nästan allting. Vi ska måla huset själva och fixa en del med flotten , fixa lite badrummet osv men inte göra allt själva. Jag ska såklart hålla på med trädgården för det älskar jag men tungt stenjobb kommer jag inte göra själv. 
 
 

 
Att sälja huset ger oss möjlighet att göra fint här och fortsätta utveckla detta lilla huset till vår pärla. Nu ska vi bara planera i vilken ordning saker och ting ska ske. Detta är såklart någonting som kommer ta många år framöver men vi har en plan vad vi önskar. Huset hemma har vi bott i 21 år och utvecklat och så kommer det bli här med bara vi håller oss friska.
 
Kalle och jag vi älskar ju också att hitta på saker, vara i naturen, åka med båten sedan och komma ut på lite utflykter framöver när covid är över har vi tänkt. Det ska bli underbart att få bo här snart och få fortsätta vår resa och ni som vill får ju vara med. Jag kommer fortsätta jobba heltid med bloggen/instagram, men om jag kommer bli ensam eller kommer känna mig rastlös kommer jag se till  om jag jobbar någon dag någonstans bara för att få den sociala biten. Detta ska jag fundera lite mer på framöver men det här är vår plan, sedan vet vi ingenting om hur livet kommer se ut. Vi är väl medvetna om att att vi har ingen aning om hur livet kommer se ut i framtiden, allt kan ändra sig över en dag. Vi kan bara önska. Att våga leva våra drömmar nu och inte vänta med allt. 
 
Kram Lotta 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

6 reaktioner på ”Våra planer här framöver”

 1. Vilka härliga planer och drömmar. Det är halva nöjet att planera och få ta det eftersom det passar. Ni kommer och få så fint där, det blir så spännande och få följa eran nya resa där.
  Kram 💚

 2. Härligt att ha planer. Själv gör jag både 5-årsplaner och 1-årsplaner för vårt hus i stan och sommarhuset på landet. Brukar ha 2 stora projekt om året och 2 mindre. I år blir det omläggning av tak i stadshuset. Ha en fortsatt trevlig söndag. Mvh Åsa

 3. Jag bara älskar att ni har så stora och många drömmar. Jag och min man är likadana! Satt idag och spåna på allt vi vill göra, listan blev lång. Men vad gör de när vi har hela livet på oss, klart vi ska drömma.

 4. Så fint ni får det! Lika som vår historia. Byggde permanent bostad från sommarstuga. Vi hade också ljusröd falufärg från Gysinge byggnadsvård. . Ockragul dörr och kring fönster. Grått på stolpar och dylikt.Vill du ha bilder kan du skicka mig din mailadress.
  Kram Eva Wåhlander
  ewa.wahlander@gmail.vom

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *