Fint att göra en söndag

Igår blev det inget blogginlägg för vi hade gäster här, ja min svärmor och svärfar och så vänner till dem och människor som min man umgåtts mycket som barn. Kalle grillade och jag fixade allt annat så blev det sol och skönt ute så vi kunde äta på bryggan.
Är det någonting som jag lärt mig så är det att vissa saker ska man inte vänta med för länge och just detta kändes fint att göra en söndag. Vi har inte så mycket gäster som förr men ibland då passar vi på.
Sedan var vi trötta. Efter flytt och lite annat som hänt inom familjen så behövs mycket vila och en sovstund på dagen när man är ledig. Efter Elins cancer är våra kroppar/hjärnor typ ”skadade” så det räcker med bara något extra så faller vi lite. Då är det skönt att bo här. Här det allt känns litet, varmt och mysigt och man känner att man kan sova bort några timmar utan problem. Den tiden har vi och kan vila i det.
Jag fick tips av min vän Jenny att lyssna på den här boken. Jag har Bookbeat när jag lyssnar på ljudböcker. Jag har märkt att lyssna passar mig bra. Jag ska skaffa mig någon typ av fodral/ väska som jag kan stoppa min telefon i när jag är ute i trädgården så jag kan gå och lyssna när jag inte har fickor.
Vi längtar ut till naturen. Den här helgen blev det ingen vandring/längre promenad. Det är annars sådan glädje för oss. Vi går ca 2 km med hund och katt på kvällarna däremot och Findus är nästan alltid med.
På kvällen struntade vi alla måsten och satte oss i var sin solstol på bryggan. Kalle tog ett bad.
Fick ett trevligt mail i helgen 🙂
Idag vaknade jag med sol och dimma över sjön. Ljuvligt och nu ska jag gå ut och ta ett bad och sedan blir det en städ och trägårdsdag för mig.
Ikväll funderar jag på att göra middag som vi kan ta med och äta i båten. Vi får se hur mycket jag hinner. Vi längtar så mycket ut på sjön men har lite bokat på helgerna nu.
Önskar en fin måndag
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

7 reaktioner på ”Fint att göra en söndag”

  1. Hej!
    Lider också av hjärntrötthet efter en utmattning,var långtidssjuksriven 2018 och en bit in på 2019.Efter utmattnigen har jag jättesvårt att läsa böcker,det funkar inte alls.Men jag kör också ljudböcker."Jag kan ha fel" har jag lyssnat på.Jättebra!Just nu lyssnar jag på "Där kräftorna sjunger".

  2. Grattis till utmärkelsen! 😀 Håller helt med!
    Vilka extra härliga bilder det var i detta inlägg! Lugnande och befriande att både se och läsa. Har besökt dig emellanåt under åratal, men fastnat riktigt nu på sistone när ni landat i stugan. Tycker ännu mer om att läsa här nu, när det känns avskalat på ett fint och igenkännande sätt. Lättare att hitta paralleller till sig själv och tycka att det ger ännu mer när man läser och inspireras, än det gjorde tidigare när ni hade stora huset också. Tack för att du delar med dig så frikostigt och uppdaterar så ofta.
    Kram på dig!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *