Sätta träd i kruka

Igår när jag jobbat klart satt jag på altanen och njöt av solen och funderade på om jag skulle klara av att ta släpet in till stan för att köpa träd som jag planerat att köpa. Det blir så mycket krångligare om jag alltid måste be min man följa med. Vill verkligen lära mig att köra släp överallt och hur svårt kan det vara?
Så Pettson och jag bestämde oss för att klara av det , så vi åkte först till stora återvinningen med skräpet, sedan till bensinmacken och tanka bilen och sedan in till Linköping för att hämta Elin och Jakob som ville följa med och som kunde hjälpa till med både hund och packa släp.
Jag älskar ju trädgårdsbutiker och Blomstertorget är en favorit för mig. De har en sådan stor avdelning för träd och sköter sina plantor så fint och så har de en stor parkering om man kommer med släp.
Det gick ju toppen bra med allt. Så nöjd att jag vågade. När jag kom hem så var kvällssolen magisk över sjön.
Kalle hade en också en härlig kväll. Han och Philip tvättade lilla sportbilen och tog en tur till Omberg. Alla nöjda.
Jag fick lite tips på träd på mitt instagram. Jag köpte silverpäron som jag har tidigare, så blev det svartplommon och klotkörsbär också och ett äppleträd med namn Katja. Jag ska köpa några fler äppleträd så de kan pollinera sig också. Här finns bara ett vildäpple. Jag vill kunna göra äpplekaka och eget mos framöver så några mer sommaräpplen också.
Den här trädgården har bara haft en liten stuga innan (innan den tidigare ägaren byggde större som vi bor i nu) , ingen villaträdgård så här finns nästan inga perenner eller blommor. Jag har hittat en pionbuske, några gamla sorter av dubbel påsklilja osv men ingen har planterat här på många år, så det finns mycket att skapa fram. Allt det naturliga finns såklart som ska vårdas. Älskar att trädgården har det natrurliga och vackra.

Nu ska jag ut och fortsätta. Träden ska i krukor så kanske de åker ner i backen i höst, vi får se . Sedan ska pallkragarna fixas för sådd. Det blir en härlig dag.

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

3 reaktioner på ”Sätta träd i kruka”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *