Cavapoo hund och sibirisk katt

Idag har jag vaknat pigg och fått sova hela natten. Findus ( katten ) har hoppat upp och lägger sig bredvid mig men jag har börjat med att sova lite längre in i sängen så han får plats och då väcker han mig inte. Ja han är ju sibirisk ras och stor så han kräver sin plats och han vill ligga nära och på kudden.
Pettson däremot han vill numera gärna sova på golvet, i sin bädd, i soffan eller på en handduk osv. Han är väldigt självständig och går gärna iväg en stund men kommer upp på morgonen i sängen och vill gosa. Sedan när alla är vakna går vi ner och tar frukost tillsammans. Det är som att ha små barn men håriga små barn och så ut och kissa osv  ❣
Jag ska ut nu och vara i trädgården hela dagen. Pettson brukar vara med och Findus också, de är båda sociala men hunden vill såklart vara nära mera. Han vill vara med flocken. Även katten är mycket för att vara med och ha koll på oss människor. Findus ( katten) kan också gå ut och gå med oss, kollar hela tiden vem som kommer eller vad vi gör osv men går också och sover långa stunder. Findus är en sibirisk ras och de har mycket flockbettende i sig, lite likt en hund.
De går bra tillsammans nu, de söker upp varandra men kan också bråka och leka osv. de vill ofta ligga nära men gosar inte tillsammans.
När jag är ute med Pettson ( hunden) så sätter jag honom ibland på lina för vi har en väg här och jag vill inte att hans ska bli påkörd. Han älskar människor och vet att om bil kommer så kan det vara någon som han tycker om. Vi ska fortsätta med hundkursen i höst och ska lära oss mera. Han följer mig så duktigt om vi är på promenad i skogen eller på vägar där det inte kommer så mycket bilar, men jag litar inte riktigt på honom i trädgården och vi har ännu inget staket här eller hemma på gården.
Jag har börjat tömma hemma och tar med saker hit varje gång. Vi har ett förråd kan man säga under huset så jag ska börja ställa in krukor där och så ska vi hyra en lager/utrymme nära stugan där vi kan börja lägga in saker som vi ska ha här eller som barnen vill spara. Morgonens utsikt var vacker, ingen dimma idag men vackra höstfärger.
Nu önskar jag er en fantastisk höstdag och ska inte sitta vid datorn så mycket, utan njuta av vädret och ta ett dopp i sjön idag igen.
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

7 reaktioner på ”Cavapoo hund och sibirisk katt”

 1. Jag kallar min mops för min håriga lilla bebis. Är så kärleksfull och gråter av lycka när det kommer människor hon kan hälsa på. Följer mig hack i häl precis som dina!
  Hur många grader har du i din sjö? I min är det 14 grader. Underbart, simmar flera längder. Gillar när det biter!

 2. Tycker att det är så fantastiskt att ni kan ha både Findus och Pettson så lösa som ni har …..ser ju ibland att ni går förbi hagar med djur på era promenader och smiter inte ….eller…Trevlig helg Lena

  1. Hej
   Pettson är tränad på inkallning och att han ska vilja följa mig och vara med mig och det går bra. Bara på tomten och nära vägar som jag får hålla honom lite mer kopplad. Kram Lotta

 3. Hej, vilken härlig blogg och Insta du har, så glad att jag hittat detta, sådan mysfaktor!! Ville bara fråga var du köpt ljuslyktan i glas/betong som är på bilden, skulle vara perfekt för oss som har två sibbar, så de inte kommer åt ljuset!
  Kram från Tranås

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *