Det blir som en sakral upplevelse

Det finns så många känslor och tankar att skriva om när jag kommer hit. Precis som dimman lägger sig över sjön på kvällen och lättar på morgonen, känns det i mig när jag får stå på min tomt eller altan och blicka ut över sjön. Det är som bomull som lägger sig runt hjärtat på kvällen, en varm omslutande känsla och som sedan öppnar upp sig på morgonen och fyller på med energi när dimman lättar.
Det blir som en sakral upplevelse som du kanske känner inom dig när du känner kärlek eller förälskelse, en del känner så när de besöker kyrkan,andra får det när de tränar eller när man sjunger osv. Jag får det tex. när jag öppnar dörren och går ut på min altan eller när jag precis kommer hit….halleluljamoment. Kalle känner likadant. Han blir ofta rörd här eller rörd när vi åker hit. Vi brukar säga att det hugger tag i magen när vi ser glittret på sjön och man kan känna att när man är här att man har lätt till tårar. Den känslan. Man vet bara när det känns rätt.
Lykta Änghems inredning
Å även om allt här kommer bli så mycket mindre med både tomt och hus, så känns det ändå så bra inför framtiden. Visst har vi byggt upp ett fantastiskt och fint liv omkring vårt hus hemma, jag älskar mitt hus och det livet vi levt men det är inte min framtid för bara Kalle och mig.
Jag ska jobba här idag och ta dagen som den kommer. Sitter en stund vid datorn, klippa gräs, gå ut och gå med hunden, sova på soffan osv. ja ni förstår då att det känns som jag läker här. Allt i min takt och inte massa intryck utifrån ❤.
Jag ska äntligen beställa en byrå till sovrummet. Det får nog bli en som vi kan montera så den kommer upp genom trappen. Jag har ju tittat på den här byrån som jag skrivet om tidigare men jag ska kika runt lite mer. Jag har inte kommit till skott. Vi måste få massa mer förvaring här nu när vi ska flytta hit men kommer ta lite i taget. Ingen stress, allt löser sig och allt ska planeras noga.
Hoppas du får en fantastisk fin helg och fredagsmys där du är.
Jag tänkte berätta lite mer framöver om vad vi har tänkt att göra här när vi bor här, men vi kommer ha massor av tid till det framöver
Ta hand om dig
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

10 reaktioner på ”Det blir som en sakral upplevelse”

 1. Det låter underbart Lotta! Jag förstår känslan precis. Havet kan ge mig den känslan och det är nog min dröm att kunna bo vid havet.
  Tycker ni gör helt rätt som flyttar till stugan.
  Ha en jätteskön helg!

 2. Vilka fina o stämningsfulla bilder. Vatten och eld har alltid fascinerat mig, kan sitta hur länge som helst blicka ut över havet eller sitta vid en eld. Balsam för själen. Känns som man för varje år upptäcker nya intryck, som berör en, ex att besöka kyrkor. Det är mäktigt.
  Ha en fin helg ❤

 3. Underbara bilder. Det där är mitt mål med livet längre fram, när barnen är stora. Att bo vid vatten. Exakt så där. Ska bli så roligt att få följa eran resa med att flytta dit på heltid 💙

 4. Många vackra tankar och så fint att någon vågar förverkliga sina drömmar. Sen visar du bild av mattan men man vill ju bara titta på Pettson😍😂

 5. Det ser verkligen ut att vara en vacker plats. Jag förstår att den betyder mycket för er och att den är läkande. Vill önska er allt gott i det nya, trots att jag ju inte känner er, mer än genom bloggen.

 6. Maria Borelius har gett ut en bok precis som heter Förundran – och som är lite precis som du beskriver det. Att förundras, ge en känsla utanför jag:et. Lyssna gärna på när hon besöker Klimakteriepodden – jättespännande att höra om hur det forskas på vad förundran gör med vår hälsa. Och att den varierar över tid – man är kanske inte alls lika mottaglig för en sak som 10 år senare.
  Kram!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *