Att äga det viktigaste

När jag är i stugan så känner jag alltid att jag har allt där. Även om det är mindre osv så känns det som att allt jag behöver finns på den ytan. Den känslan har blivit starkare med tiden. Nu har vi inrett stugan som vi längtat efter och är inte helt klara, men det ända som jag brukar tänka att jag behöver är en tvättmaskin. Möjligtvis en diskmaskin och mannen skulle nog säga ett större förråd/garage.
När jag kommit hem hit till stora huset har allt bara känns stort och övermäktigt. Jag har aldrig bott i ett mindre hus sedan barnen kom, jag har aldrig ägt en liten trädgård osv. Jag har älskat mitt hem under alla år, men upplever nu att det lilla ger mig massa ro, tid till annat och jag har allt jag behöver och lite till vid mitt lilla hus vid sjön.
Kalle och jag vi säger så ofta, gud vi byter inte ner oss. Vi byter upp oss!! Livskvalité. Nya intressen, mindre att sköta men att känna att man har egentligen har det man behöver. När barnen flyttar ut inser man också att det är vi två som ska bo här. Jag tycker städning är skittråkigt och här går det fort att städa av innan det kommer gäster osv
Men…vi kommer bygga ut lite om vi får bygglov, vi kommer skaffa bastuflotte och vi kommer skaffa båt men det går inte jämföra med allt det stora hemma. Lite mer bekvämligheter önskar vi om vi ska bo där, men om det inte går igenom så är det viktigaste att sälja stora huset och få bo här vid sjön.

Jag längtar efter lite rastlöshet. I en hjärna som är lite hjärntrött och bo stort som vi gör nu så kommer jag aldrig till det läget. Att vara rastlös för mig är ett bra tillstånd. Då brukar jag känna mig klar med jobb, känna att jag inte har något speciellt jag måste göra och vill hitta på något. I mitt liv just nu är jag nästan aldrig i det tillståndet när jag är hemma, bara i stugan. Här hemma finns hur mycket som helst att ta hand om och det är jag klar med nu.

I helgen ska jag bada här igen och dricka bubbel…..längtar
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

2 reaktioner på ”Att äga det viktigaste”

  1. Jag känner mig med rätt så klar med att ha ett stort hus och stor trädgård och massor av rum som aldrig används, mår så bra när vi är i stugan, inte en massa att sköta utan tid över till att må bra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *