![](https://mittlivpalandet.se/wp-content/uploads/2021/11/baka1_5f1bea269606ee68c4c60cac.jpg)
Igår regnade det så jag passade på att plocka hallon. Kalle gjorde hallonsylt och sedan bakade jag bullar.
![](https://mittlivpalandet.se/wp-content/uploads/2021/11/baka2_5f1bea35e087c343b9af7ced.jpg)
![](https://mittlivpalandet.se/wp-content/uploads/2021/11/baka3_5f1bea472a6b226a1ad60f1d.jpg)
I bullarna ville jag använda hallonsylten och de blev supergoda. Här kommer receptet
![](https://mittlivpalandet.se/wp-content/uploads/2021/11/baka4_5f1bea572a6b226a03f0634b.jpg)
ca 40 bullar eller 4 längder
Vaniljfyllning
- 150 g rumsvarmt smör eller margarin
- 1 dl strösocker
- 2 msk vaniljsocker eller vaniljpasta
Hallonsylt
- Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).
- Smula ner jästen i en degskål på 3-4 l. Häll över mjölken och rör om. Tillsätt matfettet i bitar, socker eller sirap, salt och eventuell kardemumma.
- Mät upp mjölet. Häll det luftigt direkt ur påsen i ett litermått. Skaka inte måttet. Tillsätt mjölet men spar ½ dl till utbakningen.
- Arbeta degen kraftigt, cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig.
- Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.
- Arbeta ner degen med maskin eller knåda den lätt på mjölat bakbord. Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka.
- Rör ihop ingredienserna till valfri fyllning och bred ett tunt lager på kakan. Baka sedan ut bullarna som passar dig, gör en rulle, kringlor .Bullar tex: Skär rullen i 10 delar och lägg dem med snittytan upp i pappersformar eller på plåtar täckta med bakplåtspapper. Klicka i lite sylt och strö på pärlsocker. Låt jäsa under bakduk cirka 40 minuter. Värm ugnen till 225-250°C. Pensla med ägg och grädda sedan bullarna mitt i ugnen, 5-10 minuter.
- Låt bröden svalna på galler under bakduk.
![](https://mittlivpalandet.se/wp-content/uploads/2021/11/baka5_5f1bea6a2a6b2269ca63347f.jpg)
![](https://mittlivpalandet.se/wp-content/uploads/2021/11/baka6_5f1bea792a6b2269baad6b69.jpg)
När jag gör bullar så tycker jag att mjölet är viktigt, jag använder bra mjöl och så riktigt smör såklart.
Idag blir det gräsklippning och städning.
Kram Lotta
![](https://mittlivpalandet.se/wp-content/uploads/2021/11/unnamed_5de13e8b2a6b227ba5adfa5f.png)
Ohhh men så gott det ser ut =D
ni har sååå fiint o myysigt