Jord i odling

Det viktigaste när du ska odla är jorden, den måste bli så näringsrik att du kan ha plantor hela sommaren. Många täckodlar nuförtiden och då tillför du gräsklipp osv. Jag gör inte det i mina lådor så jag tillför löv på hösten och gödsel/ kompost på våren och så några extra säckar jord som jag köper på påse som jag sätter plantorna i eller sår i.
Om du inte har mask ordentligt så gräv upp mask och tillför dem i dina pallkragar. Det räcker ofta inte bara med jord utan tillför organiskt material och gödsel för att växterna ska bli stora. Jag lägger en spade gödsel över hela ytan som jag sedan gräver ner.

När jag kommer hem från fjällen är det dags att börja förså i orangeriet sedan är vi igång på riktigt. Det blir roligt det!
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

11 reaktioner på ”Jord i odling”

 1. Ja jorden är jätteviktigt man märker stor skillnad. Även så om man köper blommor på blomsteraffär eller på ica typ, blommorna håller som man köper på blomsteraffär mycket längre.

 2. Anser du att det är bäst att ha grus runt pallkragarna eller går det bra utan? Vad behöver man isf tänka på? Vi ska bygga några och funderar på hur vi ska göra runt omkring dem.

  1. Hej, jag tycker det är mycket lättare att ha grus och lättare att sköta. Ska man lägga grus så får gräva bort gräset och lägga markduk först. Visst kan man ha gräs om man vill men då måste man klippa och trimma runt om. Kram Lotta 🌱

  1. Hej
   Findus är 5 år gammal och han har varit ute sedan han var liten. Han har sitt revir hemma och i stugan och går inte iväg. Han är kastrerad och lik en hund i beteende. Han gillar inte främlingar men tar hand om sin familj. Kram Lotta

  1. Hej, jag har funderat på det men jag har en stor gammal latrin där vi har kompost som blir tillbaka till jorden i form av gödning, men jag är supen på på bokashi 🌱 kram Lotta

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *