Inköp till Cavapoo valpen

Nu börjar det trilla in lite saker till lilla Pettson, jag vet man behöver inte så mycket men nu är jag som en galen längtande mormor/ farmor efter barnbarn som går loss på allt 🙂 Vi ska ha lite på varje ställe i våra hem eftersom vi valt att bo mycket i båda husen. I början kommer vi skärma av så han kommer vara mycket i hallen hemma och i köket i stugan.
Det kom en toppenbra väska som jag kan ha med mig och han kan sova i om jag tex är hos frisören osv . Ägaren där mamman bor har hunden med sig på allt. De har både båt och lägenhet i Spanien och jag tänker att Petsson kommer också få vara med fast vi är ju mest vid våra hus. Jag har köpt krocksäkra bilbälte och mailat jordbrukverket om regler om vi kan ha hunden i knät när vi åker sportbil i sommar ( ja om han nu gillar åka bil vill säga)  osv och det gick bra. Man får ha hunden i knät om han har bilbälte och krockkudden är urkopplad och han sitter fastspänd och man inte kan skada honom Om jag skulle göra fel kan jag lova att skulle få höra det på löpande band 😉. Så är det att vara bloggare, men jag vill sköta om honom exemplariskt såklart och göra rätt. Det kommer ju vara som att få ett litet barn som ska uppfostras.
Flytväst och en massa bra att ha saker ska han få med men jag hoppas han kommer gilla att bada. Jag visar inte sele och allt på bild, men var så säker han kommer ha allt han behöver och lite till. Jag har beställt några tunna små koppel och en massa som inte syns på bild och inte kommit än.  Ni som är nyfikna får se mer framöver.
Pettson är en Cavapookille, han har dvärgpudel och Cavalier king charles spaniel i sig. Han kommer nog bli väldigt krullig så det kommer bli att få åka och trimma honom några gånger per år. En Cavpoo fäller i regel ingenting och är lite mer allergivänliga när de har mycket pudel i sig.
Cavapoo kommer ursprungligen från Australien där de är den populäraste hundrasen och kallas även cavoodle . En Cavapoo väger mellan 5-10 kg och på höjden blir de ca 28-35 cm . Det är en hund som man kommer kunna gå promenader med, ha med på det mesta man gör och som ändå kan sitta i knä osv De är lika en cockerpoo men lite mindre. Han blir lika stor som katten Findus.
Vi ska börja på valpkus ganska omgående när han kommer så ska ni få följa vad vi lär oss. Jag håller på att se Youtube filmer nu osv och så har ju Kalle alltid haft hund hemma så det ska nog gå bra men det är ju som att skaffa ett litet barn. Ja ni vet att när jag gör något så göra jag det all in.
Jag har mycket jag vill hinna med innan denna lilla kille kommer så det blir att jobba på, så packar vi till fjällen nu också. Nu ska Elin och jag gå ut och gå en sväng i skogen, vill vara ute lite och solen tittar fram .
Ha en härlig dag!
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

24 reaktioner på ”Inköp till Cavapoo valpen”

 1. Vi hade säkerhetsbälte till vår hund, fungerade jättebra. Sedan fick han sitta i bur sedan, han var ju en stor kille, en labradorhane. Samt tycker det låter som ni ordnat det bra för er =D

 2. Härligt! Glad för er skull att ni hittat eran valp! Valptiden kan vara lite jobbig, men så härlig ändå.
  Våran Alvin (dvärgschnauzer) är nu lite på ett år och han är en högt älskad familjemedlem. Lycka till!

 3. Låter som du är väl förberedd :). Vill tipsa dig om en bra bur till bilen, även om du tänkt använda bälte. Vi har en artfex, storlek small till vår cavalier tik. Fick tips från vår uppfödare om den och är supernöjd. Har bäddat med filtar så hon har så mysigt där inne. Hon åkte där i redan när vi hämtade hem henne. Jag tycker det är smidigt att buren alltid sitter fast i bilen, det är bara öppna luckan och släppa in henne. Buren är låsbar, vilket är toppen om man vill lämna henne en stund i bilen med bagageluckan öppen när det är varmt ute.

 4. Kommentar till Agneta! Man skall aldrig! lämna en hund i bilen även om bagageluckan är öppen 😠! Jag har sett vad som hände familj med både barn och hund i bilen när bilen självantände en sommardag på en parkeringsplats!

 5. Han kommer att hamna i världens bästa hem 🙂
  Båda mina hundar (en dvärgschnauzer, 3 år och en cocker spaniel, 1 år) sitter i baksätet med bilbälte. Så smidigt! Vilka fina saker du hittat, och mer lär det nog bli 😉 Det är ju en del av det roliga, förberedelserna 🙂
  Kram och ha en fin dag.

 6. Till Irene! En varm sommardag lämnar jag heller aldrig!! min hund i bilen. Jag lämnar henne för övrigt inte ofta i bilen ensam heller. Ville mest bara få fram att buren gick att låsa. Vilket inte alla gör.

 7. Vill börja med att säga: lämna ALDRIG NÅNSIN hundar eller barn ensam i bilen!! Det spelar ingen roll om det går att låsa buren eller ej.
  ——————–

  Ååå vilken sötnos han är! Vi har en Jack Russell som är 11 år nu men jag minns tiden innan hon kom till oss, jag skulle ju bli mamma till en hårig liten bebis och skaffade allt som behövdes och lite till. Det är underbart att vara hundmamma!!

 8. lycka till med valpen. Du ska inte räkna med att hunden vill vara i köket eller hallen. De är ju flockdjur och vill vara nära sin flock.
  Jättebra att du ska gå valpkurs det är jättekul och lärorikt.
  Hoppas att allt går bra och att hunden är frisk. Ser fram emot att läsa hur det går.

  1. Hej, såklart ska inte hunden sitta i hallen om jag är är inne 🙂 Nu gjorde du en egen tolkning. Jag kommer fixa så den kan vara i hallen för den ska få känna sig trygg och där den ska lära sig mer och mer att vara själv en stund. Den ska givetvis vara med oss hela tiden annars. Kram Lotta

 9. Kan rekommendera K9 produkter för pälsskötseln och även deras K9 paw&nosebalm. Den senare har superbra doserande tryckburk så man slipper gojsa ner i krämen och kanske sprida bakterier. Dessutom toppen som handkräm för tvåbenta! I djuraffären har de en bakom disken, för personalen att använda.
  Vi har den till vår storpudel Brunos tassar. (Och till oss)

 10. En liten tanke till alla fina som redan skrivits om hund i bil Hundhår för att invika hundhår använd bur Då stannar de där Även raser som inte är generellt fällande ja de fäller Och min erfarenhet är att så svårt att få bort fastar mellan säten mm trots att man har en filt just vid hundens bältesplats mvh Helena

  Häls Helena

 11. Hej.

  Jag brukar inte "komma med pekpinnar" och jag hoppas ingen blir sur eller ledsen för att jag ändå "sticker ut hakan lite".

  Vi har två hundar (stora flickor) som älskar sin bur i bilen. Vi lämnar dem aldrig kvar i bilen i onödan och vi parkerar aldrig i solen. MEN… vi tränar ganska mycket med våra flickor och det betyder att en måste sitta i bilen när den andra tränas", då varje hund måste få sin kvalitetstid i träningen. Den hund som ligger kvar i buren är antingen jättepepp och vet att "snart är det min tur", eller jättetrött av att fått "sin tur".
  Flickorna mår INTE dåligt av att vara i buren och det är jättebra att kunna ha luckan öppen och buren låst. Jag rekommenderar bur (svårt om man har tvåsitsbil) då hunden åker säkrare i bur än i bälte.
  Häromdagen blev en god vän till oss påkörd (någon glömde högerregeln) och blev påkörd i fronten på sin bil. Hans hund satt i buren där bak och hela buren blev skev efter smällen i fronten. Hunden "wobblade runt i buren, trots att den är "trång" åt hunden. Jackson (hunden) mår bra, men de får en ny bur på försäkringen.

  Som sagt… hoppas ingen tar illa vid sig, och gör någon det ber jag tusen ggr om ursäkt. Jag står dock fast… bur är säkrast för hundar som åker bil.

  Kan tillägga, jag har också en tvåsitsig bil som jag kör ibland och så används bälte till flickan som åker med… ser rätt kul ut med en stor dobermann bredvid mig i bilen. 🙂

  Må gott

  //Britt

  1. Hej, vi ska ha både bur och sele. Selen är till sportbilen för där finns bara två säten 🙂 Jag har beställt många saker till hunden och visar inte allt på bild. Detta är bara första sakerna som jag skriver. Tack för du tänker på mig och det finns alltid många åsikter om vad som är bäst så jag tar ansvar och gör det jag tror är bäst för oss. Kram Lotta

 12. 🙂 Jag är övertygad om att den lille fyrbenta kommer få ett fantastiskt liv hos Er och det ska bli innerligt roligt att få följa alla upptåg han gör. Berätta gärna hur han reagerar på att åka i "bil utan tak". Om jag inte minns fel så är det en cab, eller?

  Må gott

 13. Hei hei! Jeg er instruktør og jobber med hundekurs og hund i terapi/vårdhund i Norge. – Jeg leser mye om hund – og hundetrening, og mange av bøkene er svenske. Jeg kan anbefale boken "Bra Relation" av Kenth Svartberg og "Kontaktkontraktet" av Eva Bertelsson. Lykke til herlig valp. – Jeg har 2 doodler selv. Kontakt meg gjerne hvis du trenger tips/råd.

  1. Hej. Jag har en tjej som tränar hundar som ska lägga upp ett program för mig så jag ska ha privat valpkurs och visa er framöver vad Pettson och jag lär oss tillsammans. Har hittat massa bra tips på youtube. Kram Lotta

 14. Takk for svar! Så flott at du/dere er så forberedt!Men etter å ha fulgt den fantastiske bloggen din med alt du gjør og lykkes med er jeg ikke overrasket😁lykke til med den fineste valpen!!Og alt det andre fine du/dere gjør. Hilsen fra Grete I Oslo

 15. hej har du några valpar kvar att sälja eller kommer ha ny valp kull är intresserad att köpa en av dig då min älskling är 13 år och gammal .Ulrika

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *