Vaxade hyacinter

Jag tycker så mycket om att dekorera med blommor och till jul är jag förtjust i vaxade hyacinter och amaryllis. De är ganska dyra i affären men i år tänkte jag göra sådana själv.
Allt man behöver är lökar och doppvax
Ta bort jord och rötter på lökarna och tvätta av dem lite och låt dem torka ordentligt.
Gör ett vattenbad där du lägger doppvaxet i tex ett aluminiumkärl. Låt det smälta ner och ta sedan bort från plattan så det får svalna lite.
Doppa eller snurra lökarna i doppvaxet så många gånger tills du känner dig nöjd. Efter sista doppet kan du snabbt strö på glitter när du tar upp löken innan doppvaxet hinner stelna.
Om man vill kan man också fylla på med hett vatten i vaxet så åker vaxet upp lite ( lika mycket vatten som det är vax) då är lättare att doppa löken. Man kan också köpa färgpigment att ha i vaxet om man vill ha tex röda eller svarta lökar. Inget av detta gjorda jag denna gång men ska prova nästa gång.
Doppvaxet är drygt och räcker länge. När du är klar kan du hälla tillbaka det i tex en aluminiumform och använda vid nästa tillfälle igen.
Lökarna behöver inget vatten och har sin näring i löken. Doppvax köper man i hobbybutiker.
Du kan även se en liten film på mitt instagram HÄR 
Hyacinter och amaryllis är också fina att sätta i vaser  eller glasskålar eller på ett fat tillsammans med mossa .
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

4 reaktioner på ”Vaxade hyacinter”

  1. Nemen vänta!?! Kan man vaxa dem själv? I mitt huvud har jag fått för mig att det är en jätte komplicerad prossedur. Men så som du visar och förklarar så ser det bara roligt ut att göra.

    Detta tips är jag tacksam för <3
    Ha en jätte fin torsdag!!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *