Jag utsätter mig inte för det som jag blir sjuk av

Det regnar ute och det är tyst i huset. Det var länge sedan det var tyst och jag behöver den där tystnaden ibland också. Jag kan erkänna att jag tycker ensamhet är riktigt skönt ett tag. Jag behöver mycket tysthet efter min hjärntrötthet.
Jag märker inte av att jag är dålig så mycket för vi träffar nästan ingen under cornatiden, men jag skulle aldrig klara av att gå på en fest just nu. En middag funkar en stund, men det är verkligen besvärligt om jag måste vara i dessa situationer vilket är så långt ifrån hur jag var innan Elin blev sjuk. Jag trodde för ett tag sedan att nu är jag på banan igen, men sedan var jag på en tjejmiddag och upptäckte att jag fick fruktansvärd migrän dagen efter och fick kräkas nästan hela dagen.
Jag sörjer inte den gamla Lotta som kunde göra vad hon ville, inte ett dugg för jag älskar det här lite lugna livet nu men jag önskar att jag åtminstone skulle klara av en tjejmiddag. Jag vill inte byta bort en dag så som jag har det nu, men jag hoppas att all lugn tid ska göra mig starkare. Att umgås med en person i taget är lättare för mig, så försöker jag göra då och då och familjen. Familjen vet att jag måste gå ifrån och måste sova kl 21 osv. Idag har vi haft sovmorgon jag och djuren. Vi sov en extra timma och sömn är så bra för mig.
Jag låter livet får vara precis som det är eftersom jag kan ha det så här och leva efter det. Jag försöker skapa utifrån hur jag mår och på sätt är detta med corona inga problem för mig för jag har redan levt lite isolerat länge. Det är inget kul att få migrän för man går på en middag, en migrän som gör jag kräks av trötthet osv så jag anpassar mig för det måste jag. Därför känns mitt liv ganska bra.

Idag ska jag och Pettson ha hundträning. Sara kommer hit och vi kör i alla väder. Det är skönt ute tycker jag. Det regnar inte en massa just nu men luften är så skön efter regn.

Ha en toppenfin dag
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

11 reaktioner på ”Jag utsätter mig inte för det som jag blir sjuk av”

 1. Hej, Lotta!
  Du har så fina bilder och jag blir så inspirerad och glad!
  Jag har ett huvud som är lika trött som ditt och jag håller på att lära mig att förhålla mig till det.
  Jag har också alltid haft så många järn i elden och inser nu att jag också kanske inte blir den gamla vanliga Susanne igen, liksom du skrivit att du inte blir den gamla vanliga Lotta igen.
  I vilket fall som helst så hjälper du mig; härlig inspiration och igenkänning- jag är inte ensam om att vara trött!
  Ser fram emot fler fina bilder!
  Varma hälsningar och fortsatt trevlig vår!🌺

 2. Hej Lotta!
  Du verkar vara en så klok människa så jag tror Du gör helt rätt och gör det Du kan och orkar i Din takt. Det kommer säkert bli bättre med Dej men det tar tid. Jag håller tummarna för Dej. Blir så glad när jag ser bilder på lille Pettsson – han liknar vår pudelflicka när hon var liten. Bra att Du tar hjälp med träning, det behövs. Vi har vår fjärde hund nu och går på kurs även med den.
  Jag har en annan fråga till Dej, du har skrivit om kaffemaskinen Du har i köket vid några tillfällen – är Du jättenöjd med den? Jag funderar på en liknande men vet inte vad jag ska välja. Vad heter Din maskin? Var är den köpt?
  Ha en fin dag o ta hand om Dej.
  Kram

 3. Jättefin dukning!
  Vad tråkigt att du blev så dålig efter tjejmiddagen, sånt vill man ju verkligen kunna göra ibland.

  Jag blir nog heller aldrig samma Malin som jag var före min utmattning.
  Men lika som för dig, märker jag inte av så stora skillnader nu när vi ska hålla oss borta från folksamlingar osv. Jag är mest hemma och trivs så bra med det.

  Kul med hund träning!

 4. Jag utsätter inte mig själv heller faktiskt för något just nu är livet ganska inrutat, men som du säger, det är trots allt skönt

 5. Jag har också lyssnat på vad min kropp och själ behöver. Lever som jag brukar och njuter av lugnet, när jag är ledig. I dessa tider är det många som får sätta livet lite på paus. Tror det är nyttigt för de flesta.
  Tack för du delar med dig av din vardag 💖

 6. Så glad jag blir att jag råkade hamna på din blogg- är också i samma läge som du men åker fortfarande jojo mellan ork i prestation och dagar/ veckor då jag tar slut. Jag lär mig inte 🙁
  Dig kommer jag att följa för det känns så bra att läsa om det du skriver / kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *