Ingrid Marie äpple

Nu har blommorna fryst i köksträdgården och vi har städat bort dem och Ingrid Marie äpplena är inplockade i tidningspapper i källaren.
Nu blir det spännande och se om de får vara ifred eller om de blir uppätna av möss. Ska nog lägga ner dem i en plåtburk.

Har ni vinterförvarat äpplen någon gång?

Kram Lotta
💗

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

6 reaktioner på ”Ingrid Marie äpple”

  1. Ingrid Marie är ju bästa juläpplet. Gott att äta, och tacksamt att dekorera med. En storm tog vårt träd för några år sen. Så jag njuter av dina bilder. 😊😊

  2. Vi har också Ingrid Marie äpple. Vi har provat flera olika sätt att förvara dem på, men det har alltid slutat med att jag har fått slänga allt då de har blivit förstörda eller möglat. Numera skalar jag äpplena och delar dem i lagom bitar och fryser in. För oss funkar det toppen då vi endast gör äpplekaka och äpplemos.

  3. Åh så härligt med äpplen! Min mamma brukar förvara äpplen inslagna i tidningspapper utomhus i frigolitlådor och de brukar hålla sig väldigt fina. Man får gå igenom lådorna ibland för att ta bort de som ev har blivit dåliga. Själv brukar jag musta mina äpplen, men ett år förvarade vi i små plastpåsar som vi förslöt väl, typ 5 st äpplen i varje påse. De höll sig otroligt bra och behöll krispigheten. De blev inte för mjuka som de annars kan bli efter ett tag. Har turen att ha en sval källare att förvara grönsaker och potatis i.

  4. Härliga bilder. Första gången vi skulle förvara äpplen så gjorde jag som du men hade dem i ett kallgarage. Där kom mössen….sen satte vi in en sån där "mus-störare" 😀 i eluttaget och därefter gick det bra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *