Bixia

ANNONS Bixia
 
Visst längtar man till när naturen ger oss detta? Det känns som en gåva som kommer på våren och ger oss glädje och energi. Vilken tur att vi har årstider, älskar kunna leva nära naturens alla skiftningar och något att vara rädd om inför framtiden. 
 
Idag tänkte jag i samarbete med Bixia lyfta några av de lokala elproducenter som finns här i Östergötland och som är en viktig del i närproducerad el. De är hjältarna som ser till att vi kan få sol, vind och vatten i förnybar el istället för el från fossila energikällor. Jag tycker de är värda att få lyftas fram lite extra och hoppas även jag får hälsa på någon av dem under året. 
 
 
Vår natur här i Östergötland med många öppna fält har gett lokala bönder en möjlighet att skaffa vindkraft. Vindkraft köper Bixia in av flera olika producenter som tex. från Håkan och Karolina på Millingstorps gård i Ödeshög.
 
De produceras också egen öl och egen glass på sin gård, av sin egna egenproducerade el. På Håkan och Karolina Johanssons mark står idag tre vindkraftverk vars årliga elproduktion räcker till 100 000 liter öl, 3 500 kilo glass och hushållsel till närmare 2 000 villor. Så bra och häftigt tycker jag!
 
 
 
Micke Frantzén är en annan producent på Östgötaslätten som producerar vindkraft till Bixia. Han jobbade med butikskedjan Outside men när är han sålde sin verksamhet men valde istället att investera i vindkraft. Han kan med sin el förse 450 hushåll i Östergötland. Vindkraften står för drygt sex procent av den totala elproduktionen i landet, men det skulle kunna vara mycket mer, säger Micke Frantzén.
  
 
Bixia berättar :
– Allt fler vill vara med och bidra till ett bättre klimat genom att köpa närproducerad el eller genom att producera sin egen el med solpaneler osv . Av all den el Bixia köper in kommer en tredjedel direkt från närproducenter av förnybar el (sol,vind,vatten) men fler och fler blir det och efterfrågan blir högre för varje år. 
 
 

Jag är Bixiakund och jag har inga rabatter eller så, men när jag gick in detta samarbete fick jag hjälp med att ändra mitt elavtal och köper nu bara närproducerad el till vårt hem via Bixia Nära. 

  
HÄR hittar du allt om Bixia som hjälper dig med alla frågor kring el och avtal.
 
Kram Lotta 
 
💗 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *