Äpple och kardemummakaka

I eftermiddag ska vi ha fikagäster, det är de tidigare ägarna som ska komma hit på fika. De har varit så trevliga och gulliga mot oss och kul för dem att se att vi kommit lite iordning nu. Vi har också lite frågor till dem osv. Så jag har bakat i regnet, baka är avkoppling och ännu mysigare när det regnar. Det blev kardemummakaka med äpple och citron.
Recept från Ica
  • 125 g smör eller margarin
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 citron (endast det rivna skalet)
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk mjölk

Fyllning och garnering

  • 4 medelstora äpplen
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 1 msk strösocker
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar)med matfett.
Kaka: Smält matfettet och låt det svalna.
Rör matfettet med socker, vanilj och citronskal. Tillsätt ett ägg i taget och rör mellan varje. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret och mjölken. Häll smeten i formen.
Fyllning och garnering: Skär äpplena i tunna klyftor. Stick ner dem tätt i smeten. Stöt kardemummakärnorna och blanda med sockret. Strö det över äpplena.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.

Ha en fin dag!

Kram Lotta
💗

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

3 reaktioner på ”Äpple och kardemummakaka”

  1. Vad trevligt att ha kontakt med de förra ägarna, det är alltid roligt att veta historien bakom en egendom. Kakan så jättegod ut skall baka den idag för här vid mitt sommarhus regnar det också idag ♥️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.