Kladdkaka

Innehåller annonslänkar Cervera
 
Tallrik HÄR och kopp finns på rabatt nu HÄR , tips på choklad HÄR
 
Får det vara en kaka? Det är Philip och Julia som bakat och familjen sa den var god. Jag försöker att inte äta socker just nu. Mår bäst av lite strikare Lchf. Men behöver du lite tips på fika så kommer här receptet. 
 
 
 
Recept från Köket 
  • 150 g smör
  • 3 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 4 msk kakao
  • ägg
  • kokosflingor, till formen
  • smör, till formen
  1. Lätt som en plätt, vi kör! Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Jag brukar ställa in en kastrull med smöret medan ugnen värms upp. Spar energi! Annars smälter du smöret på spisen.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  4. Häll i det smälta smöret.
  5. Blanda i äggen med en slickepott. OBS Blanda! Viktigt att du inte vispar så du får i en massa luft i smeten.
  6. Smörj formen och bröa med kokos. Eventuella överflödiga flingor häller du ner i smeten.
  7. In i ugnen i ca 20-22 minuter (beroende på hur effektiv din ugn är). Kakan ska vara kladdig inuti. Skaka lite på formen så ser du om den rör sig. Den ska skvalpa något.
  8. Låt svalna och frys in! Det är en av de bästa grejerna med den här kakan. Går utmärkt att göra i förväg. Eller som sagt, ha en kaka i frysen och gå och ta en lagom stor bit när du är sugen…
  9. Ta ut kakan strax innan servering. Sikta gärna lite florsocker över.
Kram Lotta 
 
💗

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *