Vad ska vi odla i år

Jag funderar lite på vad jag ska odla i år och om jag ska börja så några kronärtkocka tidigt osv. Det går ju köpa en del men det är ju så kul att stoppa fingarna i jorden. Zinnia som ni ser på bild älskar jag så det ska jag så inne först så får man fina plantor.
Luktärterna tog sig så bra förra året så det vill jag ha igen fast lite andra färger kanske.
Sallad och rödbetor vill jag gärna ha. Älskar mina kokta polkabetor.
Zuzzini behövs bara en planta det blir hur mycket som helst och så ska vi fortsätta att plantera i stenmuren. Där växer det bra och blir varmt. Mer blåbär vill jag ha också.
Melon var roligt att odla, de måste också sås tidigt om de ska bli stora och odlas i drivbänken.
Morot måste vi ju ha, många olika färger och sorter
Rosenskära vill jag gärna ha, den dubbla är finast
Jätteverbena tycker jag väldigt mycket om, de måste också sås tidigt.
Tomater ska vi bara ha ute i år, orangeriet ska vi bara ha som ett rum. Tomaten Red profushion F1 ska vi odla och druvgurka i drivbänken som vi lägger in. Men sedan är det nog bra, förutom dill, persilja, sallad, sockerärtor och allt annat vanligt såklart. Ni vet ju att vi älskar odla, pillandet i jorden men i år letar vi också sommarhus fast det ska ju ligga nära. För att hinna allt på min arbetstid så väljer vi att inte ha något inne i orangeriet, tomaterna där har heller inte tagit sig så bra. Paprika kan jag tänka mig däremot så det kanske blir nog plantor. Gud vad man längtar att odla nu.
Kram Lotta
💗

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

8 reaktioner på ”Vad ska vi odla i år”

  1. Hej! Vad fina bilder du har lagt ut! Kan du tipsa mig om vad jag kan plantera i pallkragar?! Vi bor i ett litet hyreshus i en liten by i Småland och vi har en underbar bakgård där maken och jag får odla och plantera. Vi funderar på att odla morötter, sallad, gurka och tomat. Funkar det bra att plantera tomaten i hinkar mot en solig vägg,eller behöver de större plats? Vi har sol hela dagen på våran bakgård. Om vi ska plantera en buske med bär, vet du hur länge det tar innan man får bär första gången? Jag tänkte plantera en buske med svarta vinbär eller hallon. Vi älskar att påta i trädgården, och odla så att man får äta av egen odlad grönsak och bär! Om du kan tipsa om vad vi kan plantera så skulle jag bli tacksam!

    1. Hej. Det går bra att plantera tomat , minst 10 liter brukar man säga tror jag med hål i botten. Men sedan brukar man behöva fylla på med näring efter ett tag. Plantera i bra jord bara. Det där med bären vet jag inte men jag har för mig att det bara tar något år. Fråga i affären. Lycka till. Kram Lotta

  2. Vilka fantastiska odlingar 🍃💖 jag lyckades dåligt i somras pga den extrema hettan och torkan, blev litegrann ialla fall och det får en vara nöjd med.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *