Stockholm 2 timmar sedan akuten

Jag kom till Stockholm med barnen idag och vi skulle gå lite själva före lunch men efter två timmar isade det så mycket i mitt vänstra öga så jag stod inte ut. Hela huvudet gör ont, inne i typ hjärnan, svårt att förklara. Gråtande ringde jag till mina barn och sa jag måste hem, jag måste till akuten. Ni får åka hem själva. Det har blivit bara värre och värre sista dagarna.
Jag hann in på svensk tenn och köpa ett fat som jag velat ha och så köpte mig en fin julklapp. Jag brukar köpa något varje år för jag jobbar med mitt företag. I år blev det en liten plånbok från Louis  Vuitton. Jag köpte väskan som jag älskar när jag fyllde 45 som jag använder jämt och nu har jag önskat mig plånbok nästa gång jag besöker Stockholm.
Jag kom med ett tåg redan 12.25 hem till Linköping och där stod Kalle och körde upp mig till akuten. Då släppte allt och vad jag grät i bilen till akuten. Det är något som inte är som det ska och jag har väldigt svårt för ljus och det isar i mitt huvud, hörselgångar och hals. Mina ögon spränger. Doktorn var så bra, en ung fantastisk kille som hette Rakeeb 🙏🏻 som tittade mig in i ögonen , lyssnade och frågade. Varför har du inte varit här tidigare? Jag har ju varit på akuten i Motala en gång , men då var det ju bara migrän. Då sa de också att mina pupiller är olika stora osv men kunde inget göra, på vårdcentralen fick jag inte komma på 3 veckor och min privata doktor har tagit prover som är bra.
Han gjorde en massa neurologiska tester men fann inget akut farligt som han kunde hjälpa med direkt men han sa att vi måste starta en utredning och då blir det på vårdcentralen. Jag har ju en privat doktor nu så imorgon får jag ringa honom och har en tid på tisdag så han får börja skicka remiss osv och få scanning av huvud, till ögon osv.  Jag har fått inflammationshämmande medicin ikväll ifall det är någon inflammation i hjärnan och jag tycker det är bättre med isandet i ögat.
Nu ska jag sluta och gå och lägga mig. Datorn funkar ganska bra en liten stund så här men telefon är värre. Sedan sa han också till er som pratar om el osv att har man fotofobi med ljus osv så drar pupillen ihop sig, mina gör tvärtom. De blir superstora.
I vilket fall så vill jag bara berätta att nu ska jag ta hand om mig, äta starka tabletter några dagar och snart börjar jag få utredas med scanning av hjärnan, ögon m.m Jag känner mig inte rädd eller så, utan mest bara glad att akuten sagt att jag inte ska få gå så här med. Någonting är konstigt att det sitter troligtvis neurologiskt, ja vi får se hur det går.
Ta hand om er
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

56 reaktioner på ”Stockholm 2 timmar sedan akuten”

 1. Hej,

  Hoppas att du blir utredd och att de hittar felet. Jag är absolut ingen läkare, men fick en gång mycket märkliga, jobbiga och först oförklarliga (enligt läkarna) symptom som faktiskt påminner lite om de du beskriver. Det var borreliainfektion, kom de till slut fram till efter en lång tid av undersökningar. Det hade inte synts på proverna. Jag fick en lång antibiotikabehandling, och efter ett tag blev jag bättre.

 2. Lotta…. det gör ont i hjärtat när du beskriver allt. Men så fint du verkar bli emottagen och på allvar, nu måste det ta fart. Tänker på dig! Kram *Milla

 3. Så ledsamt att höra att du inte mår bra! Skönt att du får hjälp och nu hoppas vi att de hittar vad det beror på. Kramar till dig och familjen! / Annika

 4. Om de misstänker neurologiskt kan det ju bli tal om ryggmärgsprov. Om det blir de kan du be dem ta borrelia osv på samma gång. Ibland syns inte det på vanliga blodprov men antikroppar (dvs om man haft infektion) men också aktiv sjukdom kan synas där. Det är ju lite skillnad på ryggmärgsvätska och blod.
  Hoppas du får hjälp snart! Finns ju en del sjukdomar, tex ”ovanliga” migränsorter, som läkare ofta missar för de inte beter sig som typisk migrän med värk och kräks.

  Ögonläkare med undersökning av ögonbotten och synnerver är nyttigt! De kan se många fel som härrör från hjärnan. Så det är skönt du får komma dit. Hoppas du kan slappna av tills utredningarna kommer igång. Vet att väntan är svår!

 5. Å så jobbigt för dig. Men du ska se att med god hjälp är du snart på g. Tufft när man är i det men det finns ljus i tunneln. När jag fick plötslig dövhet på ett öra och tappade balansen kändes det hopplöst, men man anpassar sig och livet har gett så mycket jag aldrig fått annars.

 6. Men söta du! Och här har jag mailat dig om totalt obetydliga saker i sammanhanget och du är så gullig att du svarar. Vilken dag du hade haft! Men vad skönt att de tog hand om dig ordentligt på akuten och nu får minsann vården ta tag i detta ordentligt. (Ibland blir jag så arg på vårdcentraler/hälsocentraler!) Och vad bra att den inflammationshämmande medicinen faktiskt gjort att det isar mindre. Jag håller tummarna och krya på dig! 🙂
  Kramar!

 7. Men fy vad jobbigt det låter. Skönt att läkaren tog dina symptom på allvar. Hoppas att du inte behöver vänta alltför länge på olika undersökningar. Kram

 8. Skickar dig en stooooor kram fina Lotta!
  Hoppas dom utreder dig ordentligt nu, du får ha med dig någon som kan prata för dig om du glömmer något …
  Puss och Kram fina du …

 9. Hej !
  Ida 41 år från Skåne här. Hamna en gång av en slump på din sida då jag sökte om bieffekter av methotrexat som jag fick då. Din lilla Elin hade ju blivit dålig av det läste jag då. Har nu följt dig i flera år och tycker du har en så mysig blogg.
  För fem år sedan insjunkna jag i en väldig ovanlig sjukdom som heter Neurosarkoidos. Dina symtom påminner en del om mina.
  Jag lever ett bra liv med mediciner idag. Ett annorlunda liv mot vad jag tänkt mig men helt underbart me tre fina barn underbar man höns katter stor trädgård precis som du ;)!
  I alla fall ville bara tala om att den här sjukdomen finns men knappt nån som vet om den – inte alla läkare ens som hört talas om den. ”Vanlig sarkoidos” i lungorna brukar de ha bättre koll på.
  Hoppas inte jag skrämmer upp dig nu – det behöver inte vara detta!
  Krya på dig ❣️

 10. Hej på dig!
  Tycker så synd om dig!
  Det tar alldeles för lång tid innan du får en utredning, tycker jag! Ingen ska behöver lida så mycket och så länge.
  Styrkekram och hoppas att det blir bra snart!!
  Gaby

 11. Fina, kloka, underbara Lotta!
  Du finns med i mina tankar och böner varje dag. Hoppas de snabbt hittar orsaken till din smärta och kan hjälpa dig så du blir frisk! Du är så viktig, unik, varmhjärtad, och betyder oerhört mycket för så många! Ta hand om dig. Massa kramar Helene

 12. Skickar en stor varm kram och jag hoppas verkligen att de hittar varför du mår som du gör och att du får hjälp att bli bra igen. ❤️

 13. Be dem ta ryggmärgsprov på dig och även kolla upp om du har några antikroppar. Det är ett bra prov att ta om man misstänker något neurologiskt. Min dotter har autoimmun encefalit (limbisk encefalit) den sjukdomen kan yttra sig på många konstiga sätt och tyvärr ett helvete att få. Vi har levt med sjukdomen i snart två år och det är inget jag önskar någon att gå igenom.

 14. Lotta! Så jobbigt! I Stockholm finns flera ögonmottagningar med akuttider. På alla stora sjukhus ute i landet också. Jag åkte till en sådan med liknande besvär, det var för högt tryck i båda ögonen. Det jag vill säga är att vänta inte med att åka in och på att det ska skickas remisser mm. Om du blir fortsatt dålig med symtom från ögonen mm. Åk direkt till ögonakuten! Största kramen och ta hand om dig <3

 15. Usch vad jobbigt , men vad bra att du fick en bra läkare på akuten. Det måste helt klart utredas omedelbart, du måste ju få nån ordning på vad det är och vad du kan göra för att må bättre.
  Stor kram ❤

 16. Men åh så bra att vården tog tag i det! För sådär kan du ju inte ha det, just ögon, hjärna och liknande är så så viktigt att man får kontrollerar. Hoppas de går fort med vården.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *